آفتابنیوز : "اعظم عظیمی" در گفتوگو با ایسنا، عاقلانهترین روش برای انتخاب رشته مناسب را برقراری ارتباطی مناسب بین سه بعد رشته، دانشگاه و شهر مورد نظر دانست و اظهار کرد: در انتخاب رشته باید وضعیت علمی داوطلب، وضعیت دانشگاهها از جمله ارائه خدمات جانبی مانند خوابگاه، تردد و هزینههای تحصیلی مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه انتخاب رشته یکی از دغدغههای مهم دانشپژوهان مراکز پیشدانشگاهی، داوطلبان و اولیا آنان است، تصریح کرد: بسیاری از داوطلبان هنگام انتخاب رشته تنها براساس نمره علمی احراز شده و بدون توجه به استعداد، علایق، امکانات خانوادگی و نیاز بازار کار و شغل دست به انتخاب میزنند که این موضوع پیامدهای ناگواری را برای این افراد به دنبال خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: به منظور کاهش آسیبهای روانی و اجتماعی ناشی از انتخاب رشته و یا انتخابهای نامناسب ضروری به نظر میرسد که داوطلبان با توجه به نمره علمی کسب شده در کنکور، استعداد، علایق و توانمندیهایی که برای هر رشته لازم است و همچنین با شناخت از فرصتهای تحصیلی و شغلی موجود دست به انتخاب بزنند.
عظیمی در ادامه در پاسخ به اینکه انتخاب رشته باید براساس تصمیم فرد باشد یا خانواده؟ عنوان کرد: منطقی است که تصمیمگیری برای انتخاب رشته بر عهده خود داوطلبان باشد چرا که توانایی تحصیل و در آینده قرار گرفتن در محیط شغلی بر عهده فرد خواهد بود و او باید از پس آن برآمده و علاقهمند باشد.
وی اضافه کرد: در انتخاب رشته مشورت با خانواده نیز امری ضروری است چرا که خانوادهها نباید اجباری در انتخاب رشتهای را داشته باشند و یا براساس رقابت و مقایسه با دیگران و یا اسم و رسم یک رشته فرزند خود را وادار به انتخاب رشته مورد نظر خود کنند.