حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای در نشست خبری خود با اعلام این مطلب، ادامه داد: ان شاء الله مشکلی پیش نیاید و اولین جلسه دادگاه در تاریخی که تعیین شده برگزار شود.
به گزارش آفتاب، وی بیان کرد: در حال حاضر وکلا در حال مطالعه پرونده هستند و قاضی پرونده به وکلا توصیه کرده که وقت بیشتری را برای مطالعه بگذارند تا بتوانیم زودتر دادگاه را در هر چند جلسهای که لازم باشد دنبال کنیم و به نتیجه برسیم.
افراد درباره حوادث، شتابزده اظهارنظر نکنند
محسنیاژهای در ابتدای هشتاد و دومین نشست خبری خود با اهالی رسانه با تشکر از خبرنگاران برای انعکاس خبر اظهار کرد: همانطور که پیشتر گفتم از شما می خواهم مطالب را همانطور که گفته میشود منعکس کنید. در پاره ای از مواقع که حوادثی رخ میدهد شتابزدگی در خبررسانی صورت می گیرد و این شتابزدگی موجب ایجاد مشکلاتی برای مردم و افراد میشود.
وی ادامه داد: درباره حوادث افراد خیلی شتابزده و سریع اظهار نظر نکنند و اجازه دهند مقامات مسئول درباره آن مساله اظهار نظر کنند.
سخنگوی دستگاه قضایی گفت: موردی در اردیبل اتفاق افتاد که مورد تاثر و تاسف همه شد و در این حادثه پزشک متخصصی با ضربات چاقو کشته شد، اما قبل از اینکه این موضوع مورد بررسی قرار گیرد برخی افراد در جامعه پزشکی و خارج از آن اظهارنظرهایی کردند که بعد مشخص شد این حادثه مطلقا ربطی به بیمار و پزشک نداشته و مساله شخصی بوده است.
محسنیاژهای با اشاره به اینکه این اظهارنظرها به ضرر جامعه پزشکی و به ضرر مقتول تمام شد، گفت: ابتدا مساله ای را مطرح کردند که بعدا معلوم شد اینگونه نبوده، این صحبتها به برخی مسائل دامن می زد که نباید بازگو می شد.
وی خاطرنشان کرد: در مورد موضوع ممسنی هم یک پزشکی که در نظام پزشکی مسئولیت دارد مصاحبهای انجام داد و در این مصاحبه مطرح کرد که من وقتی با واسطه آن را شنیدم گفتم بعید است که پزشکی که دارای مسئولیت است چنین حرفی بزند.
معاون اول قوه قضاییه گفت: آن نوار تهیه شد و وقتی نوار را گوش دادم به این ترتیب بود که با خود گفتم لابد اطلاعات غلطی به وی رسیده است. در هر صورت گفتن این مطالب نه برای پزشک و نه برای آن شخص خوب بوده است و قابل پیگرد است.
محسنیاژهای با اشاره به سئوال مجری برنامه و پاسخ این پزشک مسئول گفت: مجری برنامه از ایشان نظرش را در مورد اتفاق ممسنی پرسیده بود که وی در پاسخ گفته بود که ماجرا اینگونه است که در آنجا اتفاقی افتاده، خانم دکتری مشغول ویزیت بیمارش بوده که یک آقا که از قضا هم قاضی بوده به آنجا می آید و امر میکند مریض ما را معاینه کنید، دکتر می گوید مشغول ویزیت مریض دیگری هستم که وضعیتش اوژانسی است که پس از این صحبت مورد غضب قاضی قرار می گیرد و این قاضی با فردی که همراهش بوده این خانم را شلاق زده و بعد بازداشت میکند.
وی تصریح کرد: در چند موارد خلاف واقع صحبت شده و متاسفانه ایشان بر اساس اطلاعات غلطی که به وی داده شده این گونه حرف ها را نقل کرد.
آتشسوزی هتل هرمز عمدی بود/ارسال پرونده سیگار مارلبرو به قوه قضاییه
محسنی اژهای در ادامه گفت: در روزهای هفتم و هشتم مرداد ماه در بندرعباس دو آتشسوزی صورت گرفت. یکی از این دو آتش سوزی در مجتمع ستاره جنوب بود که تحقیقات تاکنون نشان میدهد در این رابطه عمدی در کار نبوده است، اما در مورد هتل هرمز تاکنون مشخص شده که این آتش سوزی عمدی بوده است.
وی با بیان اینکه این حادثه منجر به فوت و مصدوم شدن افرادی شده است، گفت: در این رابطه در همان روزهای اول دو نفر بازداشت شدند و یک نفر هم که متواری بود دستگیر شد.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به پروندهی سیگار مارلبرو گفت: رسیدگیها در این پرونده منجر به صدور قرار مجرمیت برای 7 نفر و ارسال پرونده به دادگاه شد.
آزادی و کاهش مجازات 20 نفر از محکومان امنیتی
محسنیاژهای اعلام کرد: 20 نفر از محکومان امنیتی در روز عید فطر مشمول عفو شدند. از این تعداد 16 نفر آزاد شدند و مجازات حبس 4 نفر نیز تقلیل پیدا کرد.
محسنیاژهای با اشاره به پرونده حمله به علی مطهری در شیراز گفت که اولین جلسه رسیدگی به پرونده متهمان این پرونده، فردا در شیراز برگزار میشود.
محسنی اژهای در پاسخ به سئوالی درباره آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی و این که چند نفر در این پرونده محاکمه خواهند شد؟ گفت: در مورد وجوهی که ایشان دریافت کرده و مبالغی که باید بابت فروش محمولههای نفتی بر میگرداند، طبق اظهارنظر بازپرس چون ایشان صادق نبوده معلوم نیست این پولها را چه کرده است.
وی ادامه داد: ایشان میگفتند در فلان بانکها پول دارند و به همین دلیل هیاتهایی به دو بانک مطرح شده توسط ایشان رفتند و بررسی کردند اما مشخص شد ایشان چنین حسابهایی ندارند.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: تاکنون بخش عمدهای از این پولها بدست نیامده و دستگاه قضایی نیز از طریق سیستم بانکی و وزارت اطلاعات دنبال این است که به این پولها دست پیدا کند.
محسنی اژهای افزود: خود ایشان کماکان مدعی است که قصد خلافی نداشته بلکه میخواسته خدمت کند و اخیرا هم نامهای نوشته و گفته که به خاطر تحریمها این اتفاق افتاده و اگر خودم باشم میتوانم این پولها را برگردانم. امیدواریم خود او یا بستگانش اگر میدانند جایی پول وجود دارد بگویند زیرا به نفعشان است که پولها را برگردانند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در حال حاضر در این پرونده برای سه نفر کیفرخواست صادر شده و پرونده به دادگاه رفته، اما پرونده برای افراد دیگری هم مفتوح است.
سخنگوی قوه قضاییه درباره وضعیت شکایت احمدینژاد از جهانگیری و اتهامات موجود در این پرونده گفت: این شکایت ثبت و به بازپرسی ارجاع شده و در مرحله کارهای دادسرایی است.
وی افزود: یکی از اقدامات دادسرا این است که از شاکی مستندات و از طرف شکایت دفاع بخواهد، درباره موارد اتهامی نیز فعلا از بیان جزییات معذور هستم.
خبرنگاری با اشاره به گذشت 45 روز از قطعیت حکم مهدی هاشمی درباره وضعیت اجرای حکم او و این که آیا صحت دارد که قرار است مهدی هاشمی به جای تحمل حبس به قوه قضاییه در پرونده کرسنت کمک کند سوال پرسید؟ که محسنی اژهای گفت: حکم این پرونده قطعی شد و از دادگاه تجدید نظر به دادگاه بدوی و سپس به اجرای احکام ارسال شد. در اجرای احکام الان دنبال این هستند که حکم را اجرا کنند و ما همانند سایر پروندهها امیدواریم حکم زودتر اجرا شود.
وی گفت: وجود فاصله بین زمان قطعیت و اجرای حکم موضوع غیرمتعارفی نیست و معمولا اجرای حکم زمان می برد.
محسنی اژهای گفت: درباره بخش دوم سئوال و این که قرار است به جای مجازات به قوه قضاییه کمک شود باید بگویم که مطلقا چنین چیزی نشنیدهام.
سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به تغییر برگزاری جلسه مسئولان عالی قضایی از چهارشنبه به دوشنبه گفت که از این به بعد نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه در روز دوشنبه برگزار نخواهد شد و به روز دیگری که احتمالا سه شنبه است موکول میشود.
محسنیاژهای بازداشت «رحیممشایی» را تکذیب کرد
به گزارش ایسنا، محسنی اژهای در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه شنیده شده اسفندیار رحیم مشایی یکی دیگر از معاونین رئیس دولت دهم بازداشت شده و باز هم شنیدههایی مطرح است که این فرد در رابطه با پرونده بقایی به دادگاه احضار شده است، گفت: هر دو مطلب کذب محض است. نه این فرد بازداشت و نه فعلاً به دادگاه احضار شده است.
وی ادامه داد: اگر سایت، نشریه یا خبرگزاری این مسائل را مطرح کرده اگر جنبه عمومی پیدا کند دادستان میتواند نسبت به آن معترض شود و اگر آن فرد نیز شکایت کند قطعا آن خبرگزاری، سایت، خبرنگار یا هر چیز دیگری تحت تعقیب قرار میگیرند؛ بنابراین مطلب کاملاً تکذیب میشود و چنین چیزی صحت ندارد.