آفتابنیوز : انتظار می رود ميشل باشله اولين زنی باشد که در شيلی به رهبری سياسی می رسد. اگر او نتواند به بيش از 50 درصد کل آرا دست يابد با نامزدی که در رده بعدی بايستد به دور دوم خواهد رفت. نامزد رده دوم رقيب راستگرای او بازرگان ميلياردر شيلی "سباستيان پينه را" است.
مردم شيلی روز يکشنبه يازدهم دسامبر، برای شرکت در انتخابات رياست جمهوری به پای صندوق های رای رفتند. آنها همزمان 120 عضو مجلس سفلا و 20 تن از 38 سناتور مجلس سنا را نيز انتخاب می کنند.
اين انتخابات زمانی برگزار می شود که شيلی به لحاظ اقتصادی وضعيت خوبی دارد اما نرخ بيکاری در آن بالاست و جرم و جنايت رو به افزايش است.
هر سه نامزد اصلی انتخابات رياست جمهوری شيلی وعده داده اند که به اين مشکلات رسيدگی کنند.
نظرسنجی های پيش از انتخابات مويد آن بود که خانم باشله، وزير سابق بهداشت و دفاع، نسبت به رقبای خود وضعيت بهتری برخوردار است.
احتمال دارد وی بسياری از سياست های موفق "ريکاردو لاگوس"، رييس جمهوری مردمی شيلی را دنبال کند. آقای لاگوس اقتصاد بازار آزاد را با برنامه های اجتماعی چپگرايانه در هم آميخته و کشورش را به سوی يک اقتصاد سالم هدايت کرده است.
پدر خانم باشله از ژنرال های نيروی هوايی شيلی بود که در زمان حکومت ژنرال آگوستو پينوشه توسط پليس مخفی تحت شکنجه قرار گرفت و در اثر آن کشته شد.
وی در صورت انتخاب شدن، اولين رييس جمهور زن در شيلی خواهد بود.
رقبای اصلی خانم باشله هر دو راستگرا هستند. "سباستين پينه را" از تجار ميلياردر شيلی و "جاکوئيم لاوين"، شهردار سابق سانتياگو، پايتخت شيلی، در اين انتخابات با ميشل باشلت رقابت می کنند.
دانيل شوايملر خبرنگار بی بی سی در سانتياگو می گويد انتظار می رود ميزان شرکت مردم بالا بوده باشد. مردم شيلی بعد از سال ها حکومت نظامی، موضوع دموکراسی را در کشورشان جدی می گيرند.
مراکز خريد و سينماها بسته بود و هيچ برنامه ورزشی يا فرهنگی عمومی اجرا نمی شد. فروش مشروب و نوشابه های الکلی نيز ممنوع بود.
اگر انتخابات امروز برنده مشخصی نداشته باشد، دور دوم آن در ماه آينده برگزار می شود.