کد خبر: ۳۱۲۴۱۲
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۰

پارازیت‌ها از کجا می‌آیند؟/جان مردم در خطر، چه کسی مسئول است؟

بار دیگر حادثه‌ای رخ داد و ظاهرا دستگاه‌های هواشناسی از پیش‌بینی شدت آن باز ماندند. این بار نیز مانند دفعات قبل همچنان بحث قدیمی پارازیت‌ها و تاثیر آنها برروی رادارهای هواشناسی مطرح است.
آفتاب‌‌نیوز :
مدتی از وقوع طوفان در تهران می‌گذرد و این بار هم متاسفانه امکان پیش بینی آن وجود نداشته است. موضوعی که موجب شده خسارتهایی به برخی از هموطنان در این مسیر وارد شود. حال بار دیگر این بحث مطرح شده که سازمان هواشناسی چرا پیش از وقوع حادثه در قبال آن هشداری ارائه نکرد؟ این سازمان نیز بحث قدیمی و همیشه پابرجای تاثیر پارازیت‌ها را مطرح کرده است.

معاون سازمان هواشناسی به تازگی به وجود مشکل در بخش شمال صفحه رادار تهران اشاره کرده و متذکر شد: آنچه مشاهده می‌شود آن است که رادارهای هواشناسی توسط یک سری از امواجی که منشاء آن برای ما روشن نیست دچار اختلال می‌شوند.

علی عابدینی در مورد مشکل پارازیت‌ها و اینکه عنوان می‌شود یکی از دلایل عدم پیش‌بینی‌ طوفان‌ها وجود این مشکل بوده است، افزود: این امواج که منشاء آن برای ما روشن نیست بیشتر برای رادار تهران اتفاق می‌افتد. منشاء انتشار و علت آن برای ما روشن نیست و یک چهارم صفحه رادار توسط این موج‌ها پوشیده شده است و به زحمت می‌توان اطلاعات این بخش را مشاهده کرد.

وی با اشاره به اینکه کارشناسان آلمانی این رادارها را نصب کرده‌اند گفت: آنها مدعی شدند این موج‌ها پارازیت محیطی است. نویزها با طول موج‌هایی که رادار کار می کند در محیط وجود دارد و قسمت شمال صفحه ایستگاه تحت تاثیر این نویزها است و در جنوب رادار تصویر مشکلی ندارد.

معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی با تاکید بر اینکه هنوز صد درصد برای ما روشن نشده که پارازیت‌هایی که امواج ماهواره‌ای پخش می‌کنند، امواج رادار هواشناسی را دچار مشکل می‌کنند،‌ گفت: این امر برای ما هنوز محرز نشده و یک احتمال است و با استفاده از نرم‌افزارها و کدنویسی دنبال آن هستیم که این نویزها را از صفحه رادار فیلتر کنیم.

البته این تمام ماجرا نیست و تا کنون در موارد مختلف از سقوط هواپیما گرفته تا پیش بینی مسائل هواشناسی بارها چنین اتفاقی تجربه شده و این توپ در زمین سازمانهای مختلف پرتاب شده و حتی مجلس شورای اسلامی نیز در سال گذشته اختلال شبکه راداری هواشناسی در روز وقوع طوفان تهران را وجود پارازیت‌ها عنوان کرده بود.

معصومه ابتکار - معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست - نیز چندی پیش بابت این موضوع اظهار نگرانی کرده و با تاکید بر پیگیری دولت یازدهم درباره بحث نظارت بر پارازیت ها، ابهامات موجود در این بخش را یکی از موانع نظارت و پایش امواج بیان کرده بود.

وی در این باره گفته بود: این دولت از ابتدای روی کار آمدن به این موضوع توجه داشته و به این منظور در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کارگروهی تشکیل شد و طی بررسی ها و جلساتی یک متن مشترک تهیه شده است. البته این که موضوع را به تشویش اذهان عمومی تبدیل کنیم فایده ای ندارد، اما باید موضوع پیگیری شود و دولت یازدهم نیز در این زمینه باید شفاف پاسخگو باشد و یا آنکه اعلام کند از حیطه نظارت دولت خارج کرده اند و اختیاراتی ندارد.

ابتکار با بیان اینکه قطعا سازمان حفاظت محیط زیست پیگیر این موضوع خواهد بود، درخصوص اعلام اعداد و رقم نتایج پایش‌ها در مورد پارازیتها نیز گفت: کمیته ای خاص بحث پارازیت‌ها تشکیل شد و پایش‌هایی را انجام داد، اما در همان زمان اعلام کرد به دلیل عدم قطعیت و نامشخص بودن تعداد مراکز و محل ها نمی توان اعداد و رقم را با قطعیت اعلام کرد.

وی تاکید کرد: در آن زمان آقای واعظی که مسوولیت را در کمیته به عهده داشتند اعلام کردند در این موضوع نگرانی دارند و این امر باید تحت کنترل باشد.

اما در موارد قبلی و طی سالهای گذشته معمولا زمانی که بحث پارازیت ها مطرح می شد یک پای صحبت به وزارت ارتباطات و به طور مشخص سازمان تنظیم مقررات ارتباطات کشیده شده و در این خصوص مسوولیت امر به پای این سازمان نوشته شده و معمولا مشکل به گردن این بخش می افتاد بر همین اساس سال گذشته در موارد متعدد مسوولان سازمان تنظیم مقررات به پاسخگویی در این زمینه پرداخته و از خود دفاع کردند.

جان مردم در خطر، چه کسی مسئول است؟

علی اصغر عمیدیان سال گذشته همزمان با یازدهمین سالگرد تاسیس سازمان تنظیم مقررات به ارائه توضیحات مبسوطی در این خصوص پرداخته و نظری متفاوت با نظر سازمان هواشناسی درباره علت به وجود آمدن اینگونه اختلالات ارائه کرد.

وی در این‌باره تداخل امواج هواشناسی با امواج وای‌فای را علت عدم توانایی هواشناسی در پیش‌بینی حادثه طوفان تهران دانست و تصریح کرد: دستگاه‌های سازمان هواشناسی در فرودگاه مهرآباد نصب شده و فرکانس آنها به گونه‌ای است که با وای‌فای به نوعی تداخل دارد اما اگر سازمان هواشناسی بخواهد این مشکل برطرف شود با توجه به این که خدمات وای فای مورد استفاده مردم است، دو راهکار پیش روی هواشناسی وجود دارد و این سازمان می تواند یا دکل خود را از شهر خارج کند و یا تنظیماتش به گونه‌ای انجام دهد که مشکلش برطرف شود.

رییس سازمان تنظیم مقررات در عین حال یادآور شد: البته وزیر دفاع نیز در این خصوص مصاحبه ای داشته و اظهارنظرهایی کرده‌اند که برای اعلام نظر در این زمینه لازم است بررسی‌های ما تکمیل شود تا پس از انجام بررسیها و اندازه گیریهای جدید بتوانیم در این حوزه نقطه نظر خود را اعلام کنیم.

عمیدیان که توضیحاتش از نظر رسانه‌ها کافی نبود در پاسخ به سوالات مجدد خبرنگاران خاطرنشان کرد: در خصوص اندازه گیری سیگنال‌ها مولفه‌های متعددی تاثیرگذار است که از جمله این موارد می توان به مسائل جوی مانند زاویه تابش اشاره کرد، از سوی دیگر سطح سیگنال‌ها و مدت زمان آنها نیز از دیگر مسائلی است که مورد توجه قرار می گیرد.

وی ادامه داد: اکنون نحوه بررسی ما به این شکل است که به عنوان مثال در یک روز یک بخش خاصی شهر را با تجهیزاتی داریم مورد بررسی قرار می دهیم و سطح سیگنال آن را مشخص می کنیم. روز دیگر نیز ممکن است در نقطه متفاوتی در شهر این اتفاق بیفتد اما در کل نمی‌توان بر این اساس اعلام کرد که کدام نقطه شهر در این زمینه آلودگی بیشتر یا کمتری دارد.

حال بار دیگر این بحث قدیمی مطرح شده و خسارتهای جانی و مالی ایجاد شده با این وجود هنوز بحث قدیمی ادامه دارد و همچنان راهکار مشخصی برای این مشکل ارائه نشده است. در این میان اگرچه وزارت ارتباطات به گفته خود به کمک برخی سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌های دیگر متولی بررسی تاثیرات این «فرکانس‌های اضافی» شده است اما مسوولیت ارسال آن‌ها برعهده‌اش نیست و همچنان مسوولان مختلف از فقدان متولی مشخصی برای پارازیت ها خبر می دهند. از سوی دیگر در شرایطی که چندین ماه از ارسال گزارش نهادهای مرتبط برای ریاست جمهوری می گذرد همچنان در ارتباط با این گزارش از سوی این نهاد هیچ موضع گیری خاص یا تصمیم جدیدی اتخاذ نشده است.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۲
محمد ر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
1
79
سلامت مردم برايشان اهميت ندارد؟
پارازیت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
1
66
مسئولین سالهاست که در بحث پارازیت کتمان اثرات سو را میکنند . چرا به این موضوع مهم رسیدگی نمیشه . مگر غیر از اینه که خطر جانی داره؟
Ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
5
48
قطعا کار آمریکاست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
1
63
همه مي دانند از كجا مي آيد ولي...
مهدی
|
-
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
1
77
واسه چهار تا کانال ضد انقلاب پارازیت های سرطان زا خیلی جالبه...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
0
59
پارازیت در کنترل نهادهای ...فراتر از دولت است و دولت نمی تونه کاری بکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۹
چه کسی مسئو.له؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
0
70
همه میدونن منشا این پارازیت ها کجاست و توسط چه ارگانی ایجاد میشود. ولی جرات مقابله وجود ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۹
چرا نیست؟
پویا
|
Australia
|
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
0
52
واقعا متاسفم که هیچ کس پاسخگو نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۹
0
35
حاضرند همه مردم تهران سرطان بگیرند اما عده ای ماهواره نگاه نکنند.خوب برادران من چرا صدا و سیماتون کیفیت برنامه ها و سعه صبر شو افزایش نمی ده تا مردم کمتر دنبال جایگزین بروند؟چرا صدا و سیما انحصار رادیو و تلوزیون رو در دست داره اما عملا ارگان تبلیغی و خبری یه جریان اقلیت خاصه؟؟؟
حواس جمع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۱
0
0
می دونم سانسور می شه اما دلاورا: ...... یه تکنسین بررسی امواج بفرستید سه سوت منبع پارازیت کشف می شه اگه کسی نیست زنگ بزنید خودم بیام
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین