کد خبر: ۳۱۲۴۴۶
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۹
انتقاد از برخورد تبعیض‌آمیز با برخی روزنامه‌ها و ضعف نظارت بر صدا و سیما

انتقاد شدید مشاور رئیس‌جمهو: بودجه دفاعی کشور صرف تاسیس رسانه‌ای شده که کارشان سرکوب رسانه‌های واقعی است

هشت سال همه سکوت کردند اما آنگاه که بحث بر سر برداشته شدن تحریم ها شد همه کارشناس هسته ای می شوند. ای شرم باد بر کسانی که سکوت را در دوره عسرت و فریاد را در دوره یسر این ملت برگزیدند.
آفتاب‌‌نیوز :
حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهوری از ضعف عملکرد شورای نظارت بر صدا و سیما انتقاد کرد و گفت که عملا سازمان صدا و سیما رسمیتی برای مصوبات شورا قائل نیست.

به گزارش آفتاب، آشنا جمعه شب در نخستین نشست روزنامه نگاران، نیازهای حرفه ای، مسائل اجتماعی گفت: توان شورای نظارت بر مطبوعات بالا است و احکام و مصوبات آن بلافاصله درباره مطبوعات بخش خصوصی اعمال می شود اما برای صدا و سیما که اصل 175 قانون اساسی به آن اختصاص دارد و شورای نظارت بر آن فعالیت می کند، اعمال نمی شود و متاسفانه این شورا به موجود ضعیفی تبدیل شده که عملا سازمان صدا و سیما رسمیتی برای مصوبات آن قائل نیست و در حد پاسخگویی روابط عمومی است.

وی با انتقاد از برخورد تبعیض آمیز با برخی روزنامه ها اظهار کرد: هزینه بسیاری به اسم بودجه دفاعی کشور صرف تاسیس رسانه ای شده که کارشان سرکوب رسانه های واقعی کشور است و باید اندیشید که چرا رسانه ها دشمن پنداشته شده است.

نماینده دولت در شورای نظارت بر صدا و سیما در ادامه یادآور شد: نگرانی ما که در عرصه خبر و رسانه در کشور فعالیت علمی و حرفه ای می کنیم در این است که نظارت بر رسانه های ضعیف با قوت و نظارت بر رسانه های قوی با ضعف اعمال می شود. چگونه است که روزنامه اطلاعات که متخلق به اخلاق است هیچگاه مورد شکایت واقع نمی شود و کیهان نیز که از بس متهتک است کسی جرات شکایت از او را ندارد.

آشنا نظارت عالیه در این زمینه خواستار شد و عنوان کرد: اگر این نظارت وجود داشته باشد در موضوع هسته ای که هشت سال سخنی بیان نشد همه سکوت کردند اما آن گاه که بحث بر سر برداشته شدن این تحریم ها و بازشدن زنجیر تحریم شد همه زباندان و کارشناس هسته ای می‌شوند. ای شرم باد بر کسانی که سکوت را در دوره عسرت و فریاد را در دوره یسر(آسایش) این ملت برگزیدند.

مشاور فرهنگی رییس جمهوری که موضوع سخنرانی خود را مفهوم نظارت و رسانه قرار داده بود به مباحثی همچون وظیفه نظارت بر قدرت و نظارت بر جامعه از سوی رسانه ها اشاره کرد و گفت: جامعه و قدرت تلاش می کنند تا بر رسانه ها نظارت داشته باشند و ما از سوزاندن روزنامه نگاران تا زندانی کردن آنان را سراغ داریم.

آشنا افزود: اعمال نظارت رسانه ها بر قدرت های اقتصادی پیچیده تر و در عمل دشوار تر است چون قدرت های اقتصادی می توانند از مسیر های غیر مستقیم استفاده کنند.

وی در ادامه گفت: قدرت های اقتصادی گاهی خبرنگار، دبیر، سردبیر، مدیر مسوول و یا صاحب امتیاز روزنامه را می خرند و گاهی نیز از طریق خریدن یا نخریدن، رسانه ها را مدیریت می کنند. مانند جلوگیری از تولید نشریه و آگاهی ندادن به یک نشریه.

مشاور فرهنگی رییس جمهوری از این اقدام به عنوان تهدید رسانه ها یاد کرد و گفت: تهدید و تطمیع دو وسیله طبیعی و مجرب برای اعمال نظارت قدرت ها بر رسانه ها هستند.

آشنا با بیان این که رسانه ها برای اعمال نظارت در جامعه با مشکلاتی روبه رو هستند، اظهار کرد: گاهی انتقاد کردن از دولت ها راحت تر از انتقاد از فرهنگ جامعه است.

وی اضافه کرد: چه بسیار اندیشه های نو و سخنان مفید برای جامعه که در تقابل با اندیشه عوام زده نتوانسته توسعه پیدا کند با گذشت زمان، آن سخن کفر آمیز به سکه رایج جامعه تبدیل می شود.

مشاور فرهنگی رییس جمهوری آخرین روش برای مقابله با نظارت رسانه بر قدرت و جامعه را ایجاد رسانه های بدیل برای رسانه های واقعی جامعه دانست و گفت: این روش در بسیاری از کشورها دنبال شده و در کشور ما نیز بی سابقه نیست.

نخستین نشست روزنامه نگاران، نیازهای حرفه ای مسائل اجتماعی که در مجموعه ورزشی، فرهنگی تلاش، با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و برخی از مسئولان و مدیران و دبیران رسانه ها و خبرنگاران برگزار شد.

منبع: ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۱
امیرحسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
7
136
"ای شرم باد بر کسانی که سکوت را در دوره عسرت و فریاد را در دوره یسر(آسایش) این ملت برگزیدند."
امیرحسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
5
90
"ای شرم باد بر کسانی که سکوت را در دوره عسرت و فریاد را در دوره یسر(آسایش) این ملت برگزیدند."
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
10
111
به نظر من بالاتر از فتح الفتوح توافق وین مردمی کردن صدا و سیماست....صدا و سیمایی که متعلق به اقلیت باشه و مردم احساس کنند صدا و سیمایی که با بیت المال اداره میشود زبان گویای آنهاست.دولت آقای روحانی قطعا در این زمینه هم موفق عمل خواهند کرد
...
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
6
25
یه موقع فکر نکنید منظورش... بوده ها :دی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
9
83
رسالت صدا و سیما ... مخالفت با حقیقت .... بوده است. اگر رسانه های خارجی همه ی حقیقت را نمیگویند لااقل دروغ هم نمیگویند.
احمد
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
11
81
درود،جناب آشنا، نیازی نیست ادله آنچنانی بیاوریم که صدا وسیما دیگر رسانه مردمی نیست بلکه فرسنگها از این مردم ، دردها ،خواسته ها ونخواسته هایشان فاصله گرفته است. به ایجاز کافی است مسیرها ونقاطی که دوربینها، تفسیرها وگزراشهایی که صداوسیما به آنسو زوم میشوند را نیم نگاهی بیندازیم وسپس به آن اصل 175 قانون اساسی برگردیم آن وقت تفاوت رسانه ملی وصداوسیمای امروزی کشور را به روشنی درک می کنیم.: پوشش خبری غرق شدن قایقی مثلا در غرب مالدیو وکشته شدن تمام سرنشینانش (2نفر ) برای ما ایرانی ها بسیار مهم است!اما اعتراضات وتجمعات به حق ومنطقی وقانونی فرهنگیان سراسر کشور که معیشتشان به خطر افتاده ارزش یک انعکاس کوچک در این رسانه را نداشت در حالی که بخشی از هزینه آن ازجیب همین معلمین زحمتکش پرداخت میشود . فسادهای میلیاردی وحیف ومیل سرمایه های مادی ومعنوی یک ملت در دولت نهم ودهم برای صداوسیما کم اهمیت وغیر قابل پوشش است چون .... مضر است اما شب وروز به انحا مختلف تتلاش در جهت کم رنگ کردن زحمات تیم هسته ای که تهدید واقعی ملی را از این کشور دورکردند در جهت مصالح ملی است. فقط به یک اصل تا بن دندان معتقدیم: هزینه های صداوسیما بیت المال وحق الناس است روز قیامت دیگر راهی برای تفسیر وتوجیه غیر حق آن نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۸
34
12
جک بود خندیدیم............
حبیب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۸
9
40
به واقع جناب آقای دکتر ظریف تهدید واقعی را از کشور برداشتند چون هر چند کشور ما از نظر دفاعی قوی شده ولی گرفتار کردن کشور آنهم در جنگی دیگر با آمریکا و 30 کشور دیگر تبعات سنگین و جبران نشدنی را به زیر ساخت ها و اقتصاد کشور وارد میکرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۸
8
32
صدا وسیما خودش عین قانونه( البته قانونی که صلاح بداند)
مجيد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۹
4
22
احسنت و درود بر دكتر آشنا باور مردم اين است حرف حق هميشه بر دل و جان مردم ميشينه و مورد تاييد است،اما آنهايى كه ٨سال پيش بيشترين آسيب به مردم خوب زدن و عين خيالشون نبود و فقط به فكر قانون شكنى و اختلاس هاى بى سابقه بودن و بعد احساس دلواپسى مى كردن براى خودشان كه منافع به خطر افتاده نه حق مردم،انشاء الله خدا مزد اين افراد هم در اين دنيا و روز حساب بده،كه نابحقى پايانى ندارد.
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۹
6
39
تنها جایی که صداوسیماش دنبال تخریب دولت انتخابی مردمه ایرانه !!!!!!!!!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین