آفتابنیوز : اگر چه جريان مؤسسه امريكايى نشنال جئوگرافى با واكنش افكار عمومى ايرانيان سراسر جهان با اصلاح نام جزاير و خليج و حذف واژه اشغال شده درباره سه جزيره ايرانى و تأكيد بر نام فارس بر روى خليج جنوب كشورمان پايان يافت،اما گزارش خبرنگار «جوان» حاكى از تداوم حركت هاى خزنده فرهنگى كشورهاى "ذره اى!"جنوب خليج فارس در قالب هاى مختلف براى ايران زدايى از اين خليج است.
اين سناريو كه ريشه اى انگليسى براى ايجاد اختلاف ميان دولت هاى حاشيه خليج فارس دارد، توسط كشورهاى عربى و سرمايه داران «پان عربيستى» همچنان در حال اجرا است.
بنابر اين گزارش، دليل چاپ نقشه جنجال برانگيز منطقه و استفاده از نام جعلى خليج عربى از سوى مسوولان موسسه مذكور چنين اعلام شده بود كه روال متداول نقشه كشان و متخصصان اين است كه علاوه بر نام اصلى نام دومى كه از سوى عموم به دست مى آيد، شناخته شده و در داخل پرانتز عنوان مى شود.
اين نكته اى كليدى است كه دست اندركاران اين سناريو با دقت و هوشيارى و سوء استفاده از غفلت مسوولان كشورمان در اين باره سرمايه گذارى عظيمى كرده اند تا نام دوم خليج فارس جعل و غلط مصطلح رايج شود.
مجريان اين پروژه با به كارگيرى رسانه هاى ارتباط جمعى و تكرار نام جعلى سعى در حك كردن اين نام در اذهان جوامع بين المللى و مردم دارند.
رصد چند نشريه تخصصى مربوط به صنعت ساختمان از جمله «تكنيكال ريويو» (technical Review) «ديزاينر» (designer)، «گلف كانستراكشن» (gulfconstruction) و ... نمونه هايى است كه حكايت از جعل واژه خليج «عربى» به جاى خليج «فارس» در سرمقاله، آگهى ها و مطالب درج شده دارد؛ اقدامى كه تداوم آن درگذشته و حال بهانه موسساتى چون نشنال جئوگرافى را ايجاد كرده و مى كند!
بررسى هاى اوليه در استفاده از اين واژه جعلى در نشريات خارجى حاكى از دو دليل عمده است:
۱-جهل و عدم آگاهى: در ديدگاه نخست و خوشبينانه علت در بى خبرى مديران و دست اندركاران نشريات خارجى و سوء استفاده كشورهاى حاشيه جنوبى خليج فارس از اين جهل است كه براى اين منظور جريان هاى مقطعى و جزيى جوابگو نبوده و بايد براى گسترش مفهوم ايران شناسى در خارج از مرزهاى داخلى برنامه ريزى مدون و هميشگى داشت. آنچنان كه على سيد حسينى، كارشناس تبليغات در اين باره گفت: حركت اعراب براى تغيير نام خليج فارس سابقه اى تاريخى و مداوم دارد بنابر اين مقابله با اين پديده برنامه ريزى مدون طلب مى كند و همان طور كه مسايل بين المللى و امنيت مرزى كشور حايز اهميت است و همواره مورد توجه مسوولان بوده مقوله امنيت فرهنگى كشور نيز بايد بيشتر مد نظر قرار گيرد و نسبت به گذشته تقويت شود.
كامبيز نوروزى، كارشناس حقوق مطبوعات نيز در مواجهه با اين حركت خزنده، رصد نشريات خارجى از سوى وزارت امور خارجه را توصيه مى كند و بر ايجاد دايره حقوقى براى ارجاع اين موارد به مراجع قضايى و پيگيرى تا حصول نتيجه مطلوب تأكيد دارد.
نوروزى از حركت موازى ديگرى نيز در اين باره خبر مى دهد و مى گويد: سايت «گوگل» نيز در نقشه هوايى كه در سايت خود گذاشته نام خليج فارس را با عنوان جعلى خليج عربى نمايش مى دهد.
۲-غرض ورزى تمدن مصنوعى: اما براى ديدگاه دوم مى توان برنامه اى گسترده و از پيش تعيين شده را متصور شد كه با استفاده از دلارهاى نفتى و فعاليت هاى ديپلماتيك در اين زمينه اقدام مى شود.
اين برنامه گسترده از سوى كسانى طراحى مى شود كه اصالت نام خليج فارس بر آنها روشن و مسلم است، با اين حال سعى دارند با جعل نام خليج فارس به اقتصاد منطقه جنوب خليج فارس رونق و به تمدن مصنوعى شان هويت ببخشند.
نام خليج فارس غير قابل تغيير است
مدارك بى چون و چراى تاريخى از منابع يونانى و رومى گرفته تا منابع پرشمار دوران بعد از اسلام به عربى و فارسى، به روشنى حكايت از آن دارد كه دست كم از دوران هخامنشيان به بعد اين پهنه گسترده و مهم استراتژيك به نام خليج فارس يا درياى پارس خوانده شده و «فارس» بر پيشانى خليج جنوب كشور حك شده است. از جمله مى توان به سند به جا مانده از بطلميوس اشاره كرد كه دو قرن پيش از ميلاد مسيح اين خليج را «پرسيكوس سينوس» ناحيه اى كه به معنى خليج فارس است، مى نامد.
به عبارت ديگر نام خليج فارس كه با موقعيت تمدنى ايران پيوندى مستقيم دارد و قابل مقايسه با تمدن مصنوعى و در حال شكل گيرى در منطقه حاشيه جنوب نيست هرگز در مجامع بين المللى، سازمان ملل و محافل علمى قابل تغيير نخواهد بود.
با اين حال به نظر مى رسد مجموعه اقدامات فرهنگى در مقابله با فعاليت هاى فرهنگى ايران زدايى از خليج فارس كافى نبوده و نبايد معطوف به فعاليت هاى تبليغى داخلى شود. زيرا دفاع از نام خليج فارس دفاع از حيثيت ملى است. به تعبير ديگر اقداماتى همچون برگزارى همايش و تغيير نام چند خيابان به نام خليج فارس و برجسته كردن نام خليج فارس در فضاى سبز يك منطقه شهردارى اگر چه قابل تقدير است اما كافى نبوده و بايد با فعال كردن ديپلماسى خارجى در اين زمينه و سرمايه گذارى فرهنگى براى ترويج و شناخت درست ايران به جهان، مجموعه اقدامات برنامه ريزى شده عليه نام خليج فارس را خنثى كرد.