آفتابنیوز : معصومه ابتکار درگفتوگو با ایسنا، در مورد شرایط بیمه محیط بانان و اینکه بیمه آنان جزو مشاغل سخت لحاظ شود یا خیر؟ افزود: در حال حاضر محیط بانان بیمه هستند و بیمه آنها جوابگوی مشکلاتشان هست و سازمان محیط زیست از همه امکانات قانونی موجود برای بهبود وضعیت معیشتی محیطبانان استفاده میکند.
وی گفت: سازمان محیط زیست تلاش میکند تا بیمه محیط بانان جزو مشاغل سخت و زیان آور لحاظ شود و در این زمینه اگر نیاز به مصوبه دولت و قانون باشد ما از تمام امکانات قانونی موجود برای بهبود وضعیت محیط بانان استفاده میکنیم.
آموزش محیط بانان برای اسب سواری
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه در مورد محیطبانان اسبسوار نیز گفت: کارهای مقدماتی این طرح انجام شده و میخواهیم در چند منطقه که زیرساخت های آن را دارند این طرح را به صورت پایلوت اجرایی کنیم. از جوامع محلی و روستاییان نیز در انجام این پروژه استفاده خواهیم کرد تا ما را در زمینه پرورش، نگهداری و تیمار اسبها کمک کنند. باید آموزش کافی به محیطبانان در این زمینه داده شود که محیطبانان هم سوارکاران خوبی باشند و هم بتوانند از اسب مراقبت کنند. چون در مناطق صعبالعبور امکان تردد موتور و خودرو وجود ندارد و این طرح را حتما اجرا خواهیم شد.
احیای تالاب گاو خونی به میزان منابع آب تامین شده و شرایط آب و هوایی بستگی دارد
وی در بخش دیگری از این گفتوگو در مورد تالاب گاوخونی و آخرین وضعیت ورود آب به این تالاب تصریح کرد: آنجا چالشی بین بحث کشاورزی و رودخانه و تالاب را داریم. متاسفانه بهره برداری بخش کشاورزی و فضای سبز در حدی بوده که حقآبه رودخانه و تالاب نادیده گرفته شده است. تاکید داریم حق تالابها رعایت شود. اخیرا هم طی مکاتبهای با وزیر نیرو مبنی بر عدم حذف حقآبه رودخانه و تالاب را داشتیم.
ابتکار افزود: آبی که تا به حال به تالاب گاوخونی رسیده خیلی خوب بوده و جلوی گرد و غبار را گرفته و باعث احیای تالاب شده، کشاورزی و آب و هوای منطقه نیز فوق العاده بهتر شده است. اما از آنجا که احیای تالاب امری زمانبر است و باید احیا امری ادامهدار باشد. احیای تالاب به میزان منابع آب تامین شده و شرایط آب و هوایی بستگی دارد ولی باید کاری ادامه دار باشد.
چاره و جایگزین دیگری جزخرید حقآبه در اراضی کشاورزی اطراف دریاچه ارومیه نداریم
وی با اشاره به طرح خرید حقآبه در اراضی کشاورزی اطراف دریاچه ارومیه اظهار کرد: اگرچه خرید حقآبه کار دشورای است، اما به هر حال کشاورزان تنها در کنار دریاچه زنده ارومیه میتوانند زندگی کنند و کشاورزی در کنار تلی از نمک و دریاچه مرده زنده نخواهد بود؛ اگر دریاچه از بین برود کشاورزی هم از بین خواهد رفت. بنابراین کشاورز باید الگوی کشت و آبیاری خود را اصلاح کند و چاره و جایگزین دیگری جز این وجود ندارد.
ابتکار افزود: طرح احیای دریاچه ارومیه حاصل دانش کارشناسان ایرانی و مشورتهای بین المللی برای اصلاح الگوی کشت و احیای دریاچه است و در اینکه دریاچه ارومیه باید احیا شود شکی نیست و راه و چاره ای غیر از احیای آن وجود ندارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان در مورد وجود پارازیتها بر روی رادارهای هواشناسی نیز گفت: متاسفانه این مساله وجود دارد. هواشناسی هم چندین بار آن را اعلام کرده است. امیدواریم هواشناسی آن را پیگیری کند چون انتظار میرود این سازمان بتواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد و این پارازیتها مانع اقدامات آنان نشود.