آفتابنیوز : محسن جلال پور در همایش فرصت های سرمایه گذاری اظهار کرد: روزهای جدیدی را در اقتصاد کشور تجربه می کنیم که این روزها با فرصت های سرمایه گذاری در استان کرمان همراه شده است.
به گزارش آفتاب به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه باید نگاه جدی تری در حوزه سرمایه گذاری در استان کرمان و کشور بوجود آید، تصریح کرد: از قبل از انقلاب تا امروز، اقتصاد ایران دچار بیماری مزمنی بوده است که در سال های اخیر به جهت تحریم ها و سوء تدبیرها تشدید شد و آثارش را در سطوح مختلف جامعه احساس کردیم.
جلال پور با تاکید بر اینکه همه به این نتیجه رسیده اند که اقتصاد کشور باید تغییر پیدا کند، افزود: تحریم تنها 20 تا 25 درصد بر اقتصاد کشور تاثیر گذاشته اند و باید همه بدانند که مشکلات امروز کشور در حوزه اقتصادی، زاییده تحریم ها نبوده است و قطعا پس از تحریم ها نیز همه چیز به روال خوب باز نخواهد گشت.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه در دهه های گذشته در مسیر درستی حرکت نکرده ایم، تصریح کرد: اقتصاد نفت زده ایران، سرمایه ملی را تبدیل به هزینه های جاری کرد. ضمن آنکه روز به روز نیز دولت بزرگتر و بخش خصوصی کوچک می شدند و شرایط بسیار شکننده ای در اقتصاد کشور ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه برخی معتقدند که امکان گذر از رکود بدون تورم وجود ندارد، تصریح کرد: این تئوری در کشور ما خیلی صادق نیست و اصل گذر از رکود بدون تورم با سرمایه گذاری بخش خصوصی و به ویژه سرمایه گذاری خارجی قابل اجراست همانطور که در برخی کشورها نیز تجربه شده است.
جلال پور با بیان اینکه باید با نگاه چگونگی سرمایه گذاری در استان بتوانیم از دوران رکود عبور کنیم، ادامه داد: استان کرمان، استانی پر از ظرفیت از جنبه های گوناگون است اما قطعات نمی توان بدون نگاه به ظرفیت های انسانی و بدون نگاه به اقتصاد دانش بنیان، شرایط بهتر و ایده آل تری داشته باشد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به تعداد طرح های نیمه تمام استان، بحران آبی، اشتغال و ... اظهار کرد: نیاز به نگاه جدی تر و علمی تر به توسعه استان داریم ضمن آنکه باید نگاه ویژه ای به سرمایه گذاری در استان شود.
وی با بیان اینکه باید در سه بخش استان را در زمینه سرمایه گذاری خیلی جدی بسیج کنیم، تصریح کرد: ایتدا باید فرهنگ سرمایه گذاری در استان کرمان تغییر کند. این فرهنگ در کشور و به ویژه در استان کرمان باید تغییر پیدا کند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه هنوز زمینه حضور سرمایه گذار کرمانی، در کرمان فراهم نیست، گفت: از این فرهنگ بیشتر از سایر استان های کشور رنج می بریم و طبق برآوردی که سال های پیش در اتاق بازرگانی کرمان صورت گرفت، بیشترین حجم سرمایه گذار در استان های دیگر؛ سرمایه گذاران کرمانی بوده اند.
جلال پور با بیان اینکه مردم باید خودشان در سرمایه گذاری استان شرکت داشته باشند، افزود: اعتقاد به چشم زخم مانع سرمایه گذاری در کرمان شده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اصل دوم در زمینه توسعه سرمایه گذاری نیز افزود: باید زیربناهای لازم برای سرمایه گذاری صورت گیرد.
وی بابیان اینکه باید بتوانیم نیازهای این سرمایه گذار را در استان فراهم کنیم، تصریح کرد: نیاز مسیر؛ جاده، ریل، آب، برق، گاز و ... کمتر دیده شده است و باید نگاه جدی به زیرساختهای توسعه استان داشته باشیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اصل سوم توسعه نیز گفت: باید با توجه به مزیت های استان، به موارد مهم و همچنین غیر مهم استان در بحث سرمایه گذاری توجه ویژه کرد.
جلال پور با بیان قیمت گذاری آب در صنعت خیلی عجیب است تصریح کرد: برخی شرکت های تولیدی؛ هنوز آب را از عمق چاه ها برداشت می کنند و نگاه جدی نمی کنیم که با این آب باید چه سرمایه گذاری صورت گیرد و متاسفانه با این آب سیب زمینی و یونجه برداشت می کنیم، این در حالی است که در کنار ما صنعت یا محصولی است که می تواند با همین یک لیتر آب چندین برابر بهره وری داشته باشد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه نوع و روش سرمایه گذاری در کشور باید تغییر پیدا کند، افزود: آنچه که امروز می تواند به آن توجه ویژه ای کرد و متاسفانه تاکنون به آن بهایی داده نشده است حوزه گردشگری استان و حتی کشور است.
جلال پور با بیان اینکه به ازای هر گردشگر می توانیم تا پنج شغل ایجاد کنیم، گفت: باید در اقصاد جدید کشور بتوانیم به ظرفیت های استفاده نشده توجه کنیم و این امر می تواند موجب افزایش ظرفیت های بهره برداری و همچنین ایجاد رونق کند.
وی با بیان اینکه از 82 هزار واحد صنعتی کوچک و بزرگ، 14 هزار واحد تعطیل هستند، افزود: 22 هزار واحد صنعتی کوچک و بزرگ کشور هم اکنون به صورت نیمه تعطیل و 14هزار واحد دیگر نیز با 70 درصد توان خود کار می کنند. این در حالی است که با حدود 3000 میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید، می توان 180 تا 200 هزار شغل جدید برای کشور ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه امروز همه کشور نیاز به سرمایه گذاری دارد افزود: مجموعه کسانی که در بخش های مختلف هستند، با شرایط سرمایه گذاری جدید روبرو هستند و باید با تیزبینی شرایط برای سرمایه گذاری مناسب و پایدار ایجاد شود.
جلال پور تصریح کرد: آینده حداقل 20 سالهای را باید برای سرمایه گذاری های امروز استان پیش بینی کرد. ضمن آنکه به شرایط اقلیمی، زیست محیطی، منابع زیرزمین و منابع انسانی استان مدنظر قرار دهیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به مطالبات اتاق ایران از دولت ادامه داد: از دولت، شفافیت، ایجاد شرایط رقابتی شدن اقتصاد و بهبود فضای کسب و کار را مطالبه داریم و حاکمیت نیز باید به این مسئله بپردازد.
وی با بیان اینکه باید فضای اقتصادی کشور شفاف شود تصریح کرد: باید بپذیریم که نگاه استاندار کرمان هنوز در بدنه استان شکل نگرفته و بدنه استان هنوز همراهی و هماهنگی لازم برای فراهم کردن شرایط لازم برای سرمایه گذاری در استان را ندارد ضمن آنکه بروکراسی اداری دولت نیز در این زمینه دخیل بوده است.