کد خبر: ۳۱۳۸۳۹
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰

سرقت از حساب سازمان‌هاي دولتي وخصوصي با جعل چک

افرادي که با استفاده از جعل‌ چک پول‌هاي شرکت‌ها و سازمان‌هاي دولتي و خصوصي توانسته بودند، بيش از 200 ميليارد ريال به جيب بزنند، توسط پليس شناسايي و دستگير شدند.
آفتاب‌‌نیوز : در پي طرح شکايت هاي متعدد و مشابه مبني بر برداشت غير مجاز از حساب هاي جاري متعلق به دهها شرکت و سازمان خصوصي و دولتي ، پرونده اي در پليس آگاهي تهران بزرگ تشکيل و در اختيار اداره سيزدهم پليس آگاهي تهران بزرگ قرار گرفت .

 در تحقيقات اوليه مشخص شد که افرادي پس از جعل چک هاي بانکي متعلق به سازمان ها و شرکت هاي مختلف ، با استفاده از اسناد و مدارک شناسايي داراي سابقه سرقت اقدام به برداشت صدها ميليون تومان از حساب هاي بانکي در شعبات مختلف بانکي کرده اند ؛ نکته مشترک در تمامي برداشت از حساب‌ها نيز در آن بود که اصل چک هاي بانکي مجعول ارائه شده به شعبات بانک ، همگي در دسته چک صاحبان چک ها قرار داشته و هنوز از آنها استفاده نشده بود .

در ادامه با شناسايي دهها مالباخته که حساب هاي بانکي همگي آنها به اين شيوه و شگرد مورد برداشت غيرمجاز قرار گرفته بود ، کارآگاهان اطلاع پيدا کردند که اين گروه  جاعلان در شعبات مختلف بانک به ويژه شعبات معتبر در مرکز شهر تهران که داراي مشتريان ويژه مانند سازمان ها و يا شرکت هاي معتبر ايراني و خارجي هستند ، حاضر و با به دست آوردن ارکان چک هاي متعلق به مالباختگان اقدام به برداشت از حساب هاي بانکي آنها کرده اند  .

شناسايي و دستگيري

با توجه به گستردگي اقدامات جاعلان حرفه اي ، اقدامات ويژه پليسي براي شناسايي آنها از سوي کارآگاهان اداره سيزدهم آغاز و در چندين ماه تلاش شبانه روزي ، سرانجام يکي از مجرمان سابقه دار و حرفه اي به نام "علي اکبر . ج" ، در شهر بابل شناسايي و دستگير شد .

با دستگيري علي اکبر و اعتراف متهم به سرکردگي گروهي از جاعلان حرفه اي و سابقه دار ، ديگر اعضاي گروه ( مجموعا 6 نفر ) نيز طي چندين مرحله اقدامات پليسي، در شهر بابل دستگير شدند . با دستگيري متهمان و بررسي مستندات مشخص شد اين گروه با دهها هويت مجعول اقدام به افتتاح حساب در شعبات مختلف بانکي و در ادامه وصول چک هاي مجعول کرده اند ؛ به عنوان مثال تنها يکي از متهمان به نام "بهادر" با هويت هاي مختلف اقدام به دهها فقره افتتاح حساب هاي مختلف بانکي و وصول دهها فقره چک هاي بانکي تماما مجعول کرده بود ؛ ديگر اعضاي اين گروه نيز به همين شيوه و شگرد اقدام به افتتاح دهها حساب بانکي در شعبات مختلف بانکي کرده بودند .  

شيوه و شگرد

با اعترافات به دست آمده از متهمان مشخص شد که متهمان در شعبات مختلف بانکي به ويژه در مناطق مرکزي شهر تهران حاضر و افرادي را که قصد وصول چک داشتند ، شناسايي و بدون آنکه اين افراد متوجه شوند با استفاده از گوشي هاي تلفن همراه ، اقدام به فيلمبرداري از روي چک هاي آنها کرده و بدين صورت از اطلاعات اوليه حساب هاي جاري ، موضوع نگارش چک، مهرو امضاء مورد نظر و ... مطلع و در ادامه با اطمينان از موجودي حساب هاي جاري متعلق به شکات اقدام به جعل چک هاي اصيل کرده و در نهايت اقدام به وصول چک هاي مجعول با استفاده از مدارک هويتي سرقتي مي کردند .

به گزارش خراسان، سرهنگ کارآگاه محمدرضا ذاکراستقامتي ، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداري پليس آگاهي تهران بزرگ ، با اعلام اين خبر گفت : با توجه به گستردگي اقدامات مجرمانه اين گروه از متهمان سابقه دار و حرفه اي در سراسر کشور ، تحقيقات در خصوص شناسايي جرايم ارتکابي در سراسر کشور آغاز شده که تاکنون بيش از 300 شاکي در استان هاي مختلف تهران ، البرز ، خوزستان ، قم ، اصفهان ، همدان ، گيلان ، سمنان ، گلستان ، کهگيلويه و بويراحمد ، فارس ، اراک ، مازندران و ... شناسايي شدند که با جمع بندي صورت گرفته و شناسايي اين تعداد از شکات ، تاکنون ارزش پرونده به بيش از20 ميليارد تومان رسيده و تحقيقات براي شناسايي ديگر شکات و مالباختگان همچنان در دستور کار اداره سيزدهم پليس آگاهي تهران بزرگ قرار دارد . 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین