آفتابنیوز : اين كميسيون پيشتر اعلام كرده بود كه ۶۰ مركز رأى گيرى را براى بازديد خبرنگاران در بغداد (پايتخت عراق) تعيين كرده است.
در برخى از مراكز رأى گيرى كه براى نيروهاى نظامى و امنيتى عراق در نظر گرفته شده بود، تدابير شديد امنيتى ايجاد و خيابانهاى منتهى به اين مراكز به طور كامل بسته شدند. ازسوى ديگر ۱۰ مركز انتخاباتى دراستان نجف واقع در ۱۶۰ كيلومترى جنوب بغداد براى نظاميان، زندانيان و بيماران و كاركنان بيمارستانها و مسؤولين زندانها ايجاد شده بود. درشهرفلوجه از توابع استان الانبار عراق واقع در غرب بغداد نيز پنج مركز انتخاباتى در پنج مدرسه اين شهر براى نيروهاى ارتش و پليس عراق ايجاد شده بود. انتخابات در زندانها، بيمارستانها و براى نيروهاى نظامى و امنيتى عراق سه روز قبل از موعد انتخابات سراسرى (پنجشنبه) مجلس نمايندگان عراق انجام شد. در همين حال، تدابير امنيتى در اين كشور روز به روز شديدتر مى شود.
در حالى كه وزارت كشور عراق امروز (سه شنبه) را آغاز تدابير ويژه امنيتى انتخابات اعلام كرده اما خيابانهاى بغداد از ديروز شاهد راهبندانهاى طولانى به علت بستن شدن بسيارى از معابر توسط نيروهاى نظامى و امنيتى عراق بود. انتخابات مجلس نمايندگان عراق روز پنجشنبه با حضور بيش از ۱۵ ميليون و ۵۰۰ هزار نفر از افراد واجد شرايط براى انتخاب ۲۷۵ نماينده از بين بيش از هفت هزار نامزد انتخاباتى برگزار مى شود.
انتخابات ۲۴ آذرماه مجلس نمايندگان آخرين گام براى خروج عراق از دوره انتقالى است كه از بهار سال ۲۰۰۳ ميلادى آغاز شده است.
حضور گشتى هاى نظامى و نيروهاى پليس و ارتش به همراه نيروهاى آمريكايى به طور چشمگيرى در سطح شهرها بويژه مناطق بحران زده عراق وخصوصاً پايتخت اين كشور بسيار افزايش يافته است.
هم اينك در اغلب تقاطع ها و خيابان هاى شهرهاى عراق گشتى هاى ثابت و سيار پليس و در جاده هاى برون شهرى گشت هاى ارتش و يگانهاى ويژه وزارت كشور مستقر شده اند. همچنين ميزان حضور نظامى نيروهاى چند مليتى در سطح شهرها و جاده هاى اين كشور نيز افزايش يافته است.
وزارتخانه هاى دفاع و كشور عراق نيز در طول هفته هاى گذشته با انجام عمليات مختلف نظامى و جست وجوهاى امنيتى در مناطق بحرانى اطراف بغداد و غرب عراق درصدد امن كردن فضاى كشور براى انتخابات برآمده اند. دراين راستا، نيروهاى چند مليتى نيز در اجراى عمليات مشترك نظامى عليه گروههاى مسلح بويژه تشكيلات القاعده درعراق به رهبرى «ابومصعب زرقاوى» با ارتش عراق همكارى داشته اند.
وزارت كشور عراق نيز عمليات جست وجو و پاكسازى افراد مسلح و تحت تعقيب را دراطراف بغداد در طول چند هفته اخير افزايش داده است كه آخرين عمليات با عنوان «درامتداد آزادى» اواخر هفته گذشته به پايان رسيد. سدولت عراق همچون همه پرسى قانون اساسى در مهرماه گذشته قصد دارد تدابير امنيتى مشابهى نظير بستن مرزها، منع آمد و شد و افزايش نيروهاى امنيتى و نظامى دراطراف مراكز رأى گيرى را براى تأمين امنيت انتخابات به كارببندد.
گفته مى شود با توجه به موفقيت طرح «حلقه هاى امنيتى» در اطراف مراكز رأى گيرى در جريان همه پرسى قانون اساسى، اين بار نيز در انتخابات مجلس نمايندگان اين طرح امنيتى اجرا مى شود.
در حلقه يا دايره امنيتى نخست نيروهاى امنيتى و نظامى وابسته به وزارت كشور در حلقه دوم، نيروهاى ارتش وابسته به وزارت دفاع و در دايره آخر، نيروهاى چند مليتى مستقر هستند. نيروهاى دايره نخست، به طور مستقيم وظيفه تأمين امنيت مراكز رأى گيرى و رأى دهندگان را بر عهده دارند.
ارتش عراق در قالب دايره دوم كه وسيعتر است از شعاعى دورتر تأمين امنيت شهرها و مناطق داراى مراكز رأى گيرى را بر عهده دارد و در صورت نياز دايره نخست، وارد عمليات مى شود. دايره سوم امنيتى يعنى نيروهاى آمريكايى كه تاكنون بيش از ۲۱۰۰ نفر از آنها در عراق كشته شده تنها وظيفه نظارت را بر عهده داشته و در شرايط اضطرارى يا در صورت درخواست دو دايره نخست وارد عمل مى شود.
دولت عراق با اهداف بهبود فضاى امنيتى انتخابات امروز در سراسر كشور تعطيلى رسمى اعلام و تا روز شنبه هفته آينده اين تعطيلات ادامه خواهد داشت. آمد و شد بين بغداد و شهرهاى ديگر در طول اين روزها متوقف مى شود.
از طرفی شيخ «حارث الضارى»، رئيس هيأت علماى مسلمين عراق در گفت و گو با شبكه العربيه درباره برگزارى انتخابات پارلمانى گفت:«ما درهيچ يك از فعاليت هاى سياسى كه در سايه اشغالگران صورت گيرد، شركت نمى كنيم».
وى افزود:«تمامى فعاليت هاى سياسى انجام شده در عراق از حكومت انتقالى گرفته تا انتخابات وتشكيل حكومت هاى موقت و انتقالى و همچنين تدوين قانون اساسى و درنهايت انتخابات آينده كه همه آنها درسايه اشغالگران صورت گرفته مشكلى از عراق حل نكرده است».
الضارى ادامه داد:«دولت عراق با اشغالگرى ساقط شد، ارتش آن از بين رفت و اوضاع روز به روز بدترشد». وى با تأكيد براينكه باروند سياسى مسالمت آميزمخالف نيست افزود: «ما با صدوربيانيه اى اعلام كرديم كه به عنوان هيأت علماى مسلمين در انتخابات شركت نمى كنيم و از هيچ يك از ليستها نيز حمايت نخواهيم كرد ،امابه انتخاب مردم عراق احترام مى گذاريم».
رئيس هيأت علماى مسلمين عراق گفت:«موضع ما درمورد انتخاباتى كه درگذشته انجام شد،تغييرنكرده است و ما هيچ فتوايى در خصوص حلال يا حرام بودن شركت در آن صادر نكرديم».
وى با بيان اين مطلب كه«هيأت علماى مسلمين بعدازفروپاشى رژيم صدام شكل گرفت»،افزود:« درآن زمان يك تن بر كشور حكومت مى كرد اما اكنون در عراق از يك سو سفير آمريكا وازسوى ديگر سفير انگليس هر يك حرفى مى زنند . شما بگوييد كه مردم عراق چند رهبر دارند». الضارى تصريح كرد:«رئيس جمهورى، نخست وزير، وزير كشور، وزير خارجه و هر يك از وزيران مى گويند كه حاكم بر كشور و نماينده مردم عراق هستند ، اما زمانى كه به محلى دعوت مى شوند و يا مسأله اى در خارج از عراق به وجود مى آيد هر يك از آنان سوار بر هواپيمايشان شده و به عنوان نماينده عراق راهى محل مورد نظر مى شوند»