آفتابنیوز : آفتاب : افیگدور هاسلکرون مؤلف کتاب " طوفان مستمر : عراق ، سلاح های میکروبی وبازدارندگی آن" در تحلیلی که توسط مرکز بین المللی پژوهش های آمریکا وغرب به چاپ رسید تحلیلی مغالطه آمیز درمورد رویکرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بخصوص نوع تعامل ایران با حزب الله منتشر کرد ودر آن ایران را به استفاده از حزب الله بعنوان اهرمی بازدارنده در مقابل تلاش های اسرائیل جهت ممانعت از دستیابی تهران به فن آوری هسته ای متهم کرد بخش هایی از این مقاله ی تحلیل جهت اطلاع در پی می آید:
این تحلیلگر یهودی که پیش از این یکی از سامان دهندگان حمله تبلیغاتی علیه عراق ومتهم کردن این کشور به در اختیار داشتن سلاح های میکروبی بود در مقدمه تحلیل خود می نویسد :
در بیست ویکم نوامبر حزب الله حمله ی گسترده ای را علیه شمال اسرائیل انجام داد این عملیات دو شاخصه مهم داشت ، اول اینکه حزب الله تمامی سلاح هایی خود (به جز موشک های دوربرد) را به کار برد ودوم وسعت منطقه درگیری است که تمامی مرز را در بر گرفت وگلوله خمپاره ها بر روی نهاریا وشلومی سقوط کردند.
به طور اجمال باید گفت که این حمله شدیدترین حمله حزب الله طی پنج سال گذشته است این ویژگی ها رهبران عالیرتبه سیاسی وفرماندهای ارشد نظامی اسرائیل را بر آن داشت تا انگیزه های این اقدام حزب الله را جویا شوند. از انگیزه های سوریه در این رابطه بسیار سخن گفته شد اما در مورد نقش ایران گفته ها بسیار کم وناچیز می نمود.
به زعم این تحلیلگر از دیدگاه ایران این حمله می تواند آخرین گام برای بهبود راهبردهای دفاعی برای برنامه های هسته ای اش می باشد ، به هر شکل ایران از یک حمله بازدارنده در هراس است وهر چه به ساخت بمب اتمی نزدیکتر می شود این هراس هم افزایش می یابد. ظاهرا ایرانی ها به دنبال استفاده کامل از دشوارهای آمریکا در عراق هستند تا برنامه های خود را هر چه سریعتر به پایان برسانند.
این نویسنده در بخش دیگری می نویسد : مورد دوم این است که رهبران ایران به این نتیجه رسیده اند که آریل شارون نخست وزیر اسرائیل پس از عقب نشینی از غزه اکنون دیگر می تواند فارغ البال تمامی تلاش های دیپلماتیک ونظامی خود را بر روی خطر اتمی ایران متمرکز کند. واز اینرو تصمیم گرفتند تا میزان توانمندی بازدارندگی خود را در مقابله با اسرائیل افزایش دهند.
...
در این چارچوب اکتبر گذشته تهران یک ماهواره به نام "سینا ـ 1" به فضا پرتاب کرد ابتدا اعلام شد که این ماهواره که سه سال در مدار زمین باقی می ماند ودقتی در حدود پنجاه متر را دارد با هدف عکس برداری از ایران وجلوگیری یا کاهش خسارات بلایای طبیعی به فضا پرتاب شده است اما اواسط نوامبر رئیس برنامه های فضایی ایران اعلام کرد این ماهواره قادر است فعالیت های جاسوسی هم علیه اسرائیل انجام دهد. یک ماه بعد از آن هم محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران علنا از فلسطینیان خواست تا به دام عقب نشینی اسرائیل از نوار غزه نیافتند وحملات "تروریستی" خود رع علیه اسرائیل ادامه دهند او تاکید کرد که پاکسازی جهان اسلام از لوث وجود اسرائیل امکان پذیر است...
از اینجاست که می توان به این نتیجه رسید که ایران با این رفتار خود قصد دارد به اسرائیل یادآوری کند که در صورت که در اندیشه حمله به ایران است باید عواقب بعدی آنرا هم بخوبی در یابد .
به اعتقاد این تحلیلگر پس از گرفتاری آمریکا در عراق امروز این نظریه وجود دارد که اسرائیل عملی تکرویانه را با دریافت چراغ سبز آمریکا علیه ایران انجام می دهد.
هاسلکرون در بخش پایانی تحلیل خود ادعا می کند که ایران بشکل طغیانگرانه ای عمل می کند به نحوی که حتی انتشار برنامه های حزب الله برای انجام حمله علیه مواضع اسرائیلی ها توسط سازمان ضد اطلاعات اسرائیل هم مانع از انجام این عملیات نشد همانطور که حضور نیروهای آمریکایی در کشورهای مجاور ایران نتوانست مانع از ان شود که احمدی نژاد از صدور فرمان این حمله اجتناب کند. به بیانی دیگر بازدارندگی ایران از تبدیل شدن به یک قدرت اتمی یا حداقل فلج کردن قدرت دفاعی اش از این برنامه مسئله ای غیر ممکن است.