کد خبر: ۳۱۹۶۱
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۸۴ - ۱۳:۰۶

نظرسنجی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت‌های هسته‌ای کشورها

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش پایگاه اینترنتی آژانس بین المللی انرژی اتمی، این نظرسنجی که از سوی آژانس در 18 کشور انجام شد، در عین حال نشان می‌دهد که بسیاری از افراد موافق ساخت نیروگاه‌های جدید هسته‌ای نیستند.

این نظرسنجی در حالی صورت می‌گیرد که آمریکا و انگلیس اعلام کردند که درصدد ساخت نسل جدید از این نیروگاه‌ها و جایگزین کردن آنها به جای نیروگاه‌های قدیمی هستند که عمر آنها تا 10 سال آینده به اتمام می‌رسد.

در همین رابطه، تونی بلر نخست وزیر انگلیس به درخواست برخی از مقامات این کشور در صدد است تا تصمیماتی فوری در زمینه انرژی هسته‌ای برای تامین نیازهای آینده این کشور اتخاذ نماید.

با استدلال مشابهی در اوایل تیر ماه سال جاری بوش رییس جمهوری آمریکا در بازدید خود از یکی از نیروگاه‌های هسته‌ای خواستار ساخته شدن نیروگاه‌های بیشتر در کشورش شد.

بر اساس این نظرسنجی از هر 10 نفر 6 نفر بر این باورند که نیروگاه‌های موجود باید به کار خود ادامه دهند و این در حالی است که تقریباً به همین میزان نیز مخالف ساخته شدن نیروگاه‌های جدید هستند.

همچنین گفته می‌شود که نظردهندگان در سه کشور کره جنوبی، آمریکا، و هند از ساخت نیروگاه‌های جدید حمایت کرده‌اند، در حالی که شهروندان اردنی، مراکشی، عربستان سعودی و کامرون ترجیح می‌دهند که نیروگاه‌های موجود بسته شوند.

از دیگر یافته‌های این نظرسنجی بیانگر ناکارآمد بودن بازرسی‌های آژانس از تاسیسات هسته‌ای کشورهای مختلف حکایت می‌کند که 46 درصد این نظر را تایید می‌کنند، در حالی که تنها 29 درصد بر کار آن در این بازرسی‌ها تاکید دارند.

اکثریت مردم در 14 کشور از 18 کشور مورد مطالعه خطر تروریسم هسته‌ای را به خاطر کافی نبودن اقدامات حفاظتی بسیار بالا ارزیابی می‌کنند، اما این میزان در کل 18 کشور مورد مطالعه 54 درصد عنوان شده است، ولی 28 درصد در این کشورها با این نظر موافق نیستند.

همچنین اکثریت مردم با استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای در بخش‌های دارویی و تولید برق ابراز خرسندی می‌کنند که سهم معالجه بیماری‌ها 39 و تولید برق 29 درصد می‌باشد.

در خصوص تغییرات آب و هوایی و تاثیر مثبت این انرژی تنها یک دهم، از ساخت نیروگاه‌های جدید اعلام حمایت کرده‌اند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین