آفتابنیوز : منوچهر متکی در بازگشت از اسلام آباد در فرودگاه مهر آباد با مثبت ارزیابی کردن نتایج سفر خود و وجود مناسبات خوب سیاسی میان دو کشور ابراز عقیده کرد : در حوزه مناسبات تجاري و اقتصادي از همه ظرفيتهاي موجود دو كشور استفاده نشده است.
وي افزود: به عنوان مثال ارزش مبادلات تجاري ما با كشور همسايه "تركيه" به مرز چهار و نيم ميليارد دلارميرسد در حالي كه اين رقم در مورد كشور پاكستان در حدود ۴۰۰ميليون دلار است. اگرچه مناسبات اقتصادي بين دو كشور به صورت غيررسمي وجود دارد اما حجم مبادلات در حد ظرفيتهاي دو كشور نيست.
متکی در دیدار با مقامات پاکستانی از مواضع آنها در قبال پرونده هسته ای ایران تمجید کرد و گفت: همه مقامات پاكستاني از جمله رييس جمهوري، نخست وزير و وزير امورخارجه آن كشور در ديدار هيات ايراني بر حق كشورمان در برخورداري از فناوري صلح آميز هستهاي تاكيد داشتند.
وزير امور خارجه ايران گفت: اين سفر با نگاه و عزم جديدي براي اجرايي و عملياتي كردن مناسبات دو كشور انجام شد كه به نظر من اهداف تعيين شده اين سفر محقق شد.
وي يكي ديگر از محورهاي مذاكرات خود را در اسلامآباد، گفت و گو در مورد پروژه خط لوله انتقال گاز ايران به هند از طريق خاك پاكستان اعلام كرد و گفت: مقامات پاكستان بر اجرايي شدن اين پروژه تاكيد داشتند.
متكي تصريح كرد: مقامات پاكستان با علاقه مندي خاصي در اين سفر اراده سياسي وتصميم قطعي خود را در مورد ضرورت اجراي اين پروژه حتي اگر منحصر به يك كشور باشد مورد تاكيد قرار دادند.
وزير امورخارجه ايران همكاريهاي منطقهاي دو كشور را از ديگر محورهاي مذاكرات خود در پاكستان ذكر كرد و گفت: دو كشور ايران و پاكستان عضو سازمان كنفرانس اسلامي و سازمان همكاريهاي اقتصادي (اكو) هستند و در آينده نزديك نيز پاكستان دبيركلي اكو را بر عهده خواهد گرفت.
وي افزود: پاكستان در قالب سازمان كنفرانس اسلامي نيز در سالهاي اخير فعاليتهاي خوبي را شروع كرده و ديدگاههاي جديدي را مطرح ميكند و در اجلاس مكه در واقع پيشنهادهاي متفاوت و متقابلي داشتيم كه مورد حمايت دو كشور قرارگرفت.
متكي گفت: از جمله مواردي كه در اجلاس سران سازمان كنفرانس اسلامي در مكه مورد حمايت قرار گرفت، فعاليت صلح آميز هستهاي بود و اينكه تهديد هر كشور اسلامي تهديد امت اسلامي است كه اين نكته در سند نهايي اجلاس سران كشورهاي اسلامي نيز مورد تاييد قرار گرفت.
وي تحولات مربوط به كشور افغانستان را از ديگر مواردي اعلام كرد كه با مقامات پاكستاني در مورد آن رايزني كرده است و گفت: جمهوري اسلامي ايران و پاكستان در ۲۷ساله گذشته از جنبههاي مختلف از جمله هجوم پناهندگان و قاچاق مواد مخدر از بحران افغانستان متاثر شده اند.
متكي افزود: دو كشور بر اين نكته تاكيد داشتند كه در دور جديد تحولات افغانستان دو كشور بتوانند با رايزنيهاي مستمر و به كارگيري ظرفيتهاي موجود براي بازگشت صلح و ثبات پايدار به افغانستان و كاهش آلام مردم آن كشور تلاش كنند.
وزير امورخارجه ايران در پاسخ به اين سوال كه برخي از منابع غربي از كشور پاكستان به عنوان طرف ثالث در بحث فناوري هستهاي ايران نام ميبرند، گفت: در حوزه فناوري هستهاي تلاشهايي كه جمهوري اسلامي ايران انجام ميدهد كاملا بومي است و به جايي و يا كشوري متصل نيست و اين پيشرفتها تنها از ظرفيت علمي نخبگان داخل كشور تامين ميشود.
وي اظهارداشت: تبليغاتي كه بعضا در محافل و رسانههاغربي در اين زمينه صورت ميگيرد، هدفي جز تخريب افكار عمومي ندارد.