آفتابنیوز : محمود احمدينژاد در اين جلسه از استان سيستان و بلوچستان را به لحاظ موقعيت جغرافيايي و استعدادهاي سرشار طبيعي و انساني به عنوان استاني كمنظير و زرخيز ياد كرد و اظهار داشت: سيستان و بلوچستان تمام فرصتهاي لازم براي جهش در راستاي عمران و آباداني را در اختيار دارد و واژه محروميت شايسته اين استان نيست.
رئيس جمهور با اشاره به ظرفيتهاي فراوان طبيعي استان در بخشهاي كشاورزي و صنعت و معدن، دولت و مسئولان استاني را موظف كرد تا با همكاري مردم به ويژه جوانان پرشور و مستعد، ظرف چند سال آينده چهره استان را تغيير دهند.
رئيس جمهور در ادامه با گراميداشت ياد شهيدان رجايي و باهنر، از اين دو شهيد بزرگوار به عنوان كساني كه براي نخستينبار دولت را به استانها بردند، ياد كرد.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود از مردم سيستان و بلوچستان كه با حضور گسترده و پرشور خود خادمين مردم را مورد استقبال خود قرار دادند و نيز از نمايندگان و مسئولان استاني، نيروي انتظامي، دانشگاهيان و تمامي كساني كه براي پيشرفت و آباداني كشور تلاش ميكنند، تشكر و قدرداني كرد.
رئيس جمهور در ادامه سخنان خود اجراي رزمايش عظيم عاشقان ولايت را جزو معدود رزمايشهاي تخصصي نام برد كه در آن علاوه بر نيروهاي سهگانه، مردم نيز به صورت هماهنگ در آن شركت داشتند.
پيش از سخنان رئيس جمهور، در جلسه استاني هيات دولت، مبلغ يكصد ميليارد تومان اعتبار براي پروژههاي اولويتدار استان سيستان و بلوچستان اختصاص يافت.
همچنين در اين جلسه سازمان مديريت و برنامهريزي موظف شد اعتبارات مربوط به طرحهاي احتمالي باقيمانده يا نيمهتمام سفر مقام معظم رهبري به استان را پيشبيني نمايد.
اختصاص مبلغ 70 ميليارد ريال براي تسريع در برقرساني روستاهاي بالاي 20 خانوار استان و نيز 300 ميليون دلار از تسهيلات حساب ذخيره ارزي جهت ايجاد زمينههاي اشتغالزايي از ديگر مصوبات اين جلسه بود.
در اين جلسه مبلغ 18 ميليارد ريال جهت احداث 830 كلاس در سطح استان و حذف مدارس كپري و نيز مبلغ 60 ميليارد ريال تسهيلات قرضالحسنه براي وديعه مسكن، درمان، تحصيل و ازدواج اضافه بر سهميه استان اختصاص يافت.
همچنين مقرر شد ميزان سود و جريمه تاخير تسهيلات اعطايي به خسارتديدگان ناشي از خشك سالي چند ساله در استان بخشوده و بازپرداخت آن نيز به مدت 2 سال استحصال گردد.
در جلسه استان دولت، سازمان مديريت و برنامهريزي موظف شد اعتبار لازم براي خريد تجهيزات و لولههاي خط انتقال گاز رساني به شرق كشور را به روش استفاده از فاينانس خارجي با تضمين دولت و يا استفاده از حساب ذخيره ارزي را بررسي و بودجه سال 85 پيشبيني نمايد.
دولت در جلسه استاني خود همچنين با ايجاد شهرك صنعتي در شهرستان نيك شهر موافقت كرد.
دستگاههاي اجرايي نيز مكلف شدند تا نسبت به پرداخت بدهي خود به شهرداريهاي استان سيستان و بلوچستان اقدام نمايند.
در اين جلسه همچنين يكصد ميليارد ريال براي اجراي پروژههاي پيشگيري، اجرا و تكميل طرحهاي بازسازي استان تخصيص يافت و وزارت امور اقتصادي و دارايي موظف شد در تمامي بازارچههاي مصوب استان، گمرك ايجاد نمايد و نيز سازمان مديريت و برنامهريزي اعتبارات لازم را در بودجه پيشبيني نمايد.
در ادامه جلسه وزارت نيرو مكلف شد با هماهنگي سازمان مديريت و برنامهريزي اعتبار احداث خط 400 كيلوواتي يزد - بيرجند - زاهدان را پيشبيني نمايد.
همچنين بنياد مسكن مكلف به احداث تسهيلات احداث 14 هزار واحد مسكوني روستايي در استان سيستان و بلوچستان با نرخ سود و كارمزد 5 درصد گرديد.
وزارت نيرو همچنين مكلف شد پس از طي مراحل قانوني از سال 1385 نسبت به شروع عمليات اجرايي احداث نيروگاه گازي 320 مگاواتي چاه بهار و خط 230 كيلوواتي جكيگور به شهرستانهاي سرباز و سراوان اقدام نمايد.
وزارت مسكن و شهرسازي نيز مكلف شد تا نسبت به احداث 450 واحد مسكن استيجاري اضافه بر تكاليف موجود اقدام نمايد.
در ادامه جلسه مقرر گرديد، تختهاي بيمارستاني بيمارستان عليبن ابيطالب (ع) زاهدان از 330 تخت به 540 تخت افزايش يابد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي طرح جامع درماني شهرستانهاي استان را تهيه و به دولت ارائه نمايد.
همچنين اختصاص مبلغ 50 ميليارد ريال اعتبار براي كمك به تهيه جهيزيه دختران تحت پوشش كميته امداد از محل اعتبارات رياست جمهوري از ديگر مصوبات جلسه بود.
همچنين مقرر شد اعتبار پروژههايي كه در سال جاري با تخصيص 100 درصد تكميل ميشود به صورت صددرصد تخصيص يابد.
هيات دولت حدود 50 بند مصوبه در جلسه ديشب در نشست و همه مسائل جاري استان را پوشش داد.
در اين جلسه نمايندگان مردم استان در مجلس شواري اسلامي، اسحق مدني مشاور رياست جمهوري در امور اهل سنت، سليماني امام جمعه مركز استان و روساي بانكها نيز حضور داشتند.
جلسه هيات ساعت در استان 12 شب خاتمه يافت.