آفتابنیوز : بازرسان می گويند که اين تشعشعات که تنها در يک محل، ۵۸ هزار برابر سطح معمول بوده، برای مردم پايتخت چچن، گروزنی، خطرآفرين است.
اين پرونده همچنين نگرانی در مورد احتمال استفاده گروه های تروریستی از زباله های راديو اکتيو برای ساخت بمب های باصطلاح "کثيف" را افزايش داده است.
کارخانه مذکور از زمانی که در سال ۱۹۹۹ توسط روسيه بمباران شد، ايمن نشده است.
سال هاست که شورشيان چچن در نبردی جدايی طلبانه عليه نيروهای روسی می جنگند.
شورشيان مقصر بمبگذاری در هواپيماهای مسافربری، اشغال خونين يک مدرسه در شهر بسلان و گروگانگيری در يک تئاتر مسکو شناخته شده اند.
دادستانی چچن می گويد مواد راديواکتيو به شکل نامناسبی در يک کارخانه مواد شيميايی در گروزنی انبار شده بودند. به گفته آنان اين کارخانه که توسط شرکت صنايع نفتی و شيميايی چچن اداره می شود، "وضعيت راديواکتيو فاجعه باری" را موجب شده است.
به گفته دفتر عمومی دادستانی روسيه، بين ۲۷ و ۲۹ عنصر راديواکتيو با ايزوتوپ کوبالت ۶۰ که مشخصا خطرناک ارزيابی شده، در محل اين کارخانه شناسايی شده است.
مواد راديواکتيو مصارف گوناگونی در صنايع توليدی دارد، ولی اگر درست نگهداری نشود، می تواند برای مردمی که نزديک به محل زندگی می کنند، به تهديدی جدی تبديل شود.
بر اساس تازه ترين مطالعات، توده مواد راديواکتيو که در سال ۱۹۸۶ بر اثر انفجاری در رآکتور هسته ای چرنوبيل در اوکراين منتشر شد، احتمالا مسئول مرگ چهار هزار نفر بوده است.
تلويزيون دولتی روسيه گفته است که ميزان تشعشعات راديواکتيو در يکی از مراکز نگهداری کارخانه گروزنی نصف ميزانی است که در کارخانه چرنوبيل ثبت شده بود.