کد خبر: ۳۲۱۸۶۵
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۰

رهبران جهان در نشست "توسعه پایدار" چه گفتند؟

رهبران جهان در آخرین روز نشست بزرگ توسعه پایدار سازمان ملل به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.
آفتاب‌‌نیوز :
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزیده‌ای از سخنان رهبران جهان در این نشست را به شرح زیر آورده است:

وزیر خارجه کره شمالی
کره شمالی از نشست توسعه سازمان ملل برای متهم کردن آمریکا به تلاش برای "خفه کردن" کشورش از طریق اعمال تحریم‌های سنگین بهره برد.

ری سو یونگ، رئیس دستگاه دیپلماسی کره شمالی در این نشست گفت: تحریم‌هایی که از سوی واشنگتن اعمال می‌شود تلافی این است که پیونگ یانگ از توقف برنامه‌های هسته‌ای خود سر باز زده است.

وی تاکید کرد: اقدامات آمریکا نتیجه رویکرد و سیاست خصمانه واشنگتن است که هدف از میان برداشتن نظام کمونیست را پیگیری می‌کند.

کامرون
دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس در این نشست گفت: مبارزه با فقر باید شامل پایان دادن به تبعیض جنسی و تجارت بین المللی بدون محدودیت باشد.

کامرون همچنین خواهان ایجاد سیاست‌های بین‌المللی در رابطه با سیستم مالیاتی و شفافیت اقدامات برای بهبود وضعیت فقرا شد.

نخست‌وزیر انگلیس در این نشست درباره راه‌های دستیابی به توسعه در 15 سال آینده نیز صحبت کرد و گفت که این راه‌ها شامل از میان بردن فقر از طریق ترکیبی از اقدامات مختلف و کمک سالانه 100 میلیارد دلاری به کشورهای توسعه نیافته است.

اولاند
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه در این نشست از اختصاص سالانه چهار میلیارد دلار برای برنامه‌های توسعه با هدف تحقق اهداف بین المللی مورد توافق در سازمان ملل متحد خبر داد.

اولاند با اشاره به اینکه کشورش طی ماه‌های آینده میزبان نشستی درباره وضعیت آب و هوا خواهد بود تصریح کرد که فرانسه به دنبال آن است تا الگویی برای بهبود وضعیت آب و هوا باشد.

اوباما
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز گفت که کشورش در راستای مبارزه با فقر و گرسنگی در سراسر جهان کاملا متعهد است.

وی گفت: اهدافی که برای 15 سال آینده مشخص شده کاملا بلندپروازنه است اما اگر دولت‌ها با یکدیگر همکاری داشته باشند می‌توان به این اهداف دست یافت.

اوباما افزود: پیشرفت‌های اخیری که از حوزه‌های مختلف از جمله کاستن از میزان قحطی و گرسنگی و همچنین افزایش خدمات آموزشی برای کودکان حاصل شده همگی باعث امیدواری است. اما حکمرانی نابرابر از جمله مسائلی است که تحقق اهداف در نظر گرفته شده را به خطر می‌اندازد.

به گفته رئیس جمهوری آمریکا دولت‌ها باید در راستای شفافیت عمل و حکمرانی قانون تمام تلاش خود را به کار بندند.

اوباما همچنین از برخی کشورها خواست از کاربست رویکردهای قدیمی مبتنی بر نادیده گرفتن حقوق زنان جلوگیری کنند.

الجبیر
وزیر امور خارجه عربستان نیز در این نشست گفت که کشورش نسبت به مطرح شدن مسائل مربوط به همجنس‌گرایان در برنامه جدید توسعه سازمان ملل متحد معترض است و این مسائل را در تضاد با قوانین اسلامی دانست.

رئیس دستگاه دیپلماسی عربستان گفت که وقتی در اسناد سازمان ملل متحد راجع به جنسیت پای سخن به میان می‌آید منظور دقیقا مرد و زن است و اشاره به مفهوم خانواده صرفا ازدواج یک زن و یک مرد را در بر می‌گیرد.

سیپراس
الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان گفت که دنیا نمی‌تواند بدون توجه به بحران بدهی‌ها در مسیر توسعه گام بردارد و در باره توسعه جهانی صحبت کند.

نخست وزیر یونان گفت اهدافی که از سوی سازمان ملل متحد مشخص شده برای از میان برداشتن فقر است اما این اهداف قابل تحقق نیست مگر اینکه ما درباره چگونگی ایجاد دولت‌های رفاه و نه از میان بردن این دولت‌ها صحبت کنیم.

سیپراس تصریح کرد: بحران اقتصادی منطقه یورو باعث شده است که میزان درآمد خالص یونان 25 درصد کاهش داشته باشد.

وی بحران بدهی‌ها را چالشی دانست که در محوریت نظام مالی و اقتصادی جهانی قرار دارد.

لاوروف
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز در این نشست از واشنگتن خواست تحریم‌ها علیه کوبا را بردارد و سایر تحریم‌هایی را که شورای امنیت که برخلاف موارد مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد است اجرا نکند.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه اعلام کرد که اتخاذ چنین تدابیری تعرض به قوانین سازمان ملل متحد محسوب می‌شود و با اهداف توسعه‌ای جهانی نیز در تضاد است.

لاوروف به تاثیرات منفی این تحریم‌ها بر بازارهای جهانی در حوزه‌های تجارت، بازرگانی و فناوری اشاره کرد و همچنین گفت که مسکو نسبت به برنامه توسعه‌ای جهانی به رغم چالش‌هایی که علیه اقتصاد این کشور به وجود آمده کاملا متعهد است.

وزیر امور خارجه روسیه گفت که کشورش در حوزه کاستن از میزان تولید گازهای گلخانه‌ای عملکرد بسیار خوبی داشته است.

مرکل
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نیز به دفاع از حقوق زنان با توجه به تحولات جهانی در حوزه‌های مختلف پرداخت و خواهان آن شد که کشورهای مختلف به تعهدات خود برای تحقق کامل حقوق زنان در جوامع مختلف عمل کند.

صدراعظم آلمان در اظهارات خود به یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد اشاره کرد که حدود 15 سال پیش به تصویب رسیده و هدف آن توجه ویژه به حقوق زنان و جلوگیری از تبعیض جنسیتی بوده است.

مرکل با تاکید بر اینکه حقوق زنان جزوی از حقوق بشر است به سرنوشت تلخ زنانی اشاره کرد که در سوریه، عراق و دیگر مناطق بحران زده شاهد وضعیتی نامناسب هستند.

پوروشنکو
پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که درگیری‌ها در شرق کشورش تاکنون روزانه پنج میلیون دلار هزینه برداشته است که این رقم در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای قابل استفاده می‌بود.

پوروشنکو اعلام کرد: درگیری‌هایی که از اوایل سال 2014 در اوکراین آغاز شده است باعث شده است که اوکراین در حدود یک پنجم از ظرفیت اقتصادی خود را از دست بدهد.

رئیس جمهوری اوکراین همچنین گفت اقداماتی که با حمایت روسیه در شرق این کشور صورت می‌گیرد باعث شده که شکلی جدید و غیر منتظره از فقر برای هزاران تن از ساکنان این مناطق به وجود بیاید.

لوکاشنکو
رئیس جمهوری بلاروس نیز نسبت به وقوع جنگ جهانی سوم هشدار داد و گفت که اگر ما نتوانیم در راستای حل مناقشات بین المللی اقدام کنیم احتمال وقوع چنین جنگی وجود دارد.

رئیس جمهوری بلاروس خاطرنشان کرد: با فروپاشی شوروی سابق تعادل قدرت در جهان از میان رفت.

وی در اظهارات خود به انتقاد از قدرت امپریالیستی ایالات متحده در معادلات بین المللی پرداخت.

شی جینپینگ
شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین نیز گفت که کشورش حدود 10 میلیون دلار را برای بهبود وضعیت حقوق زنان اختصاص داده است.

وی خاطرنشان کرد که کشورش همچنین در اجرای 100 پروژه بهداشتی در کشورهای در حال توسعه برای کمک به زنان و کودکان همکاری خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهوری چین خاطرنشان کرد که کشورش علاوه بر این 100 پروژه دیگر را برای آموزش و پرورش زنان و کودکان فقیر در کشورهای توسعه نیافته در دست اجرا داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین