آفتابنیوز : سیدمرتضی صفوی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به خواص سیرابی اظهار کرد: سیرابی بخشی از چهار معده نشخوارکنندگان است که پروتئین آن حتی از گوشت قرمز بالاتر است و با مصرف آن بدن یک ماده پروتئینی کامل شامل آمینواسیدهای ضروری دریافت میکند.
وی با بیان اینکه پروتئین در محصولات غذایی حیوانی بیشتر از پروتئینهای گیاهی است و به دلیل آمینو اسیدهای موجود در این مواد، پروتئین کامل محسوب میشود، ادامه داد: پروتئین موجود در سیرابی از لحاظ کیفیتی بالاتر از سایر محصولات غذایی حیوانی است و آمینواسیدهای ضروری بدن را تامین میکند. بنابراین سیرابی میتواند در رشد کودکان و نوجوانان نقش بسزای داشته و کلسیم مورد نیاز آنها را تامیین کند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه تقریبا پنج میلیگرم آهن در 100 گرم سیرابی وجود دارد که مانند گوشت قرمز برای رفع کم خونی مناسب است، گفت: سیرابی باعث جذب بهتر آهن به بدن میشود و آنتی اکسیدانهای مفیدی دارد که از ابتلا به سرطان و سایر بیماریهای متابولیک جلوگیری میکند.
صفوی با بیان اینکه کلسترول موجود در سیرابی حتی از کلسترول گوشت قرمز، مرغ و ماهی کمتر است، ادامه داد: روی موجود در 100 گرم سیرابی 11 درصد نیاز بدن به روی را تامین میکند و این ماده غذایی به رشد مو، جلوگیری از ریزش مو و رشد قد کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه 100 گرم سیرابی 130 گرم کالری دارد، اضافه کرد: قند موجود در سیرابی از آجیل و گوشت قرمز هم پایینتر است و باعث افزایش اسپرم، حس چشایی، بویایی و تقویت سیستم ایمنی میشود و علاوه بر این ویتامینهای B₁، B₂، B₆،B₁₂ و همچنین ویتامین A نیز در این ماده غذایی وجود دارد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه به دلیل وجود آلودگی در پرزهای سیرابی، این ماده غذایی پیش از مصرف باید به خوبی شسته شود، خاطر نشان کرد: توصیه میشود مردم حداقل هفتهای یک روز سیرابی مصرف کنند و افرادی که نسبت به بوی آن حساسند نیز میتوانند این غذا را با طعم دهندههایی مانند آب لیمو، ترشی و سبزیجات میل کنند تا طعم و بوی آن مطبوعتر شود.