آفتابنیوز : مصطفی پورتراب با اعلام این مطلب گفت: "موسیقی سنتی ما بر پایه شعر شاعران بزرگ و نامی جهان چون سعدی و حافظ است و هر قشری و سن و سال نمیتواند آن را بفهمد، بنابراین موسیقیدانان باید برای نسل جوان نوعی موسیقی شاد، پرتحرک، کوتاه و برگرفته از موسیقی ایرانی به وجود آورند که جدا از تناسب با فرهنگ جامعه و روحیه جوان، آنها را از مسیر اصلی خود منحرف نکند."
این نوازنده پیانو موسیقی را به غذا تشبیه کرد و افزود: "موسیقی مانند یک غذاست. این غذا یک زمانی مسموم است و برای فرد ضرر دارد. اما زمانی دیگر با ادویهجات و اسانسهای دیگر میتوان آن را خوشمزه کرد. حال موسیقی ما هم به وضعی دچار شده که نیازمند اسانس و ادویه است تا باب طبع مخاطب و به خصوص نسل جوان باشد."
پورتراب موسیقیدانهای فعلی را در دو دسته ارزیابی و تصریح کرد: "بسیاری از موسیقیدانهای ما در زمان قدیم از طریق گوش و شفاهی موسیقی را یاد گرفته اند، در حالی که عده ای اندک از طریق نت و به صورت آکادمیک. به فرض مثال چه فرقی بین دو فرد باسواد و بیسواد است؟ هردو به زبان فارسی صحبت میکنند و درکی از صحبتهای خود دارند، اما آن کسی که باسواد است میتواند آنچه را گفته است بنویسد، در آن دخل و تصرف کند و آن را بهتر و به صورت علمی به دیگری تحویل دهد."
این مدرس و مولف موسیقی به خبرنگار "مهر" گفت: "مقولههای بسیاری را که نیازمند مباحث علمی و آکادمیک هستند نباید از آوازخوانهای ما پرسید، چرا که آنها موسیقی را به صورت سینه به سینه فراگرفتهاند و منطق آنها با مقولههای علمی سازگاری ندارد."
پورتراب گفت: "با توجه به گسترش رسانههای جمعی در دهههای اخیر باید برای این معضل فکر اساسی شود، چرا که این مشکل یک مشکل ملی است و با نظر یکی دو نفر حل نمیشود و همت اولیای امور و اساتید موسیقی را میطلبد."