کد خبر: ۳۲۳۶۸
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۸۴ - ۱۵:۲۰

قرارداد 000،000،000،000،000، 1ریالی ایران و چین

آفتاب‌‌نیوز :
دكتر هادي نژادحسينيان ، معاون امور بين‌‏الملل وزارت نفت ، امروز با اشاره به دور جديد مذاكرات نفتي ايران و چين ، در جمع خبرنگاران، گفت: مسايل مورد اختلاف طرفين در خصوص صادرات گاز طبيعي به چين و قرارداد نفتي ميدان يادآوران مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد سه تيم كارشناسي از دو طرف در خصوص اين مسايل بحث و گفت و گو كنند كه روز سه شنبه با تشكيل جلسه‌‏اي در سطح بالا در اين خصوص تصميم‌‏گيري خواهد شد.
وي ، با اشاره به نظر دولت مبني بر تغيير قراردادهاي بيع متقابل ، تصريح كرد: با اصلاح اين قراردادها ، در صدد بهره برداري از پيش توافق شده از ميدان، كه اين امر با طولاني تر شدن مدت اجراي قرارداد امكان پذير است.
وي ، با اشاره به مذاكرات دو طرف ايراني و چيني، در رابطه با پيش‌‏بيني مواردي در قرارداد براي ايجاد انگيزه در پيمانكار ، افزايش سطح توليد ظرفيت نفت و صيانت از ميدان يادآوران ، تضمين پيمانكار براي حداكثر بهره‌‏برداري از ميدان و حجم آن ، گفت: در صورتي كه قرارداد به مدت 25 سال منعقد شود ، گرفتن تعهد 300 هزار بشكه كار سختي نخواهد بود.
نژادحسينيان، افزود: ظرفيت ميدان از طرف ما 300 هزار بشكه برآورد شده كه طرف چيني تعهد توليد تا 180 هزار بشكه در روز را داده و اعلام كرده پس از ساخت اوليه ، تست و حفاري در صورت پاسخ‌‏گو بودن تعهد ، 12 هزار بشكه بعدي را خواهد داد.
معاون امور بين‌‏الملل وزارت نفت ، موقعيت دقيق ميدان را نزديك مرز ايران و عراق دانست و گفت: تضمين پيمانكار براي حداكثر بهره‌‏برداري از ميدان در صورتي كه قرارداد در كوتاه مدت باشد امكان‌‏پذير نيست ؛ اما در صورت همكاري درازمدت مي‌‏توانند اين تضمين را دهند.
نژاد حسينيان ، ادامه داد: درخصوص LNG ، پيشنهاداتي به چين ارايه شده كه مي‌‏خواهند نظرات دولت خود را بدانند.
وي ، با اشاره به ارزان بودن قيمت LNG در چين، تصريح كرد: به اعتقاد چيني‌‏ها بازار اين كشور كشش قيمت‌‏هاي بين‌‏المللي را ندارد كه اين مشكلي دولت چين بوده و ربطي به دولت ايران ندارد و بايد راه‌‏حلي براي آن پيدا كند تا بتواند وارد بازارهاي بين‌‏المللي شود.
به گفته وي، اگر طرفين در خصوص نكات اصلي به تفاهم برسند و به صورت جدي كار شود تا پايان ژانويه به قرارداد خواهند رسيد.
نژادحسينيان ، در پاسخ به اين سوال كه تمايل اخير ايران به انعقاد قرارداد با چين چه ميزان با مسايل سياسي اخير ايران مرتبط است، گفت: كار ما ارتباطي به مسايل سياسي ندارد؛ بلكه به امور مرتبط است؛ اما بي‌‏شك وقتي دو كشور در مسايل بزرگ و مشترك سرمايه‌‏گذاري مي‌‏كنند يك ارتباط سياسي قوي بين طرفين به منظور حمايت از هم ايجاد خواهد شد.
وي ، در خصوص اين‌‏كه آيا چين براي حمايت از ايران در آژانس اعلام آمادگي كرده ، افزود: چين در اين زمينه به دفاع از ايران پرداخته؛ چرا كه ايران با برخورداري از موضع حق ، مي‌‏تواند از انرژي هسته‌‏اي به صورت صلح‌‏آميز استفاده كند.
معاون امور بين‌‏الملل وزارت نفت ، در پاسخ به سوالي در خصوص احتمال تغيير شكل قراردادهاي بيع متقابل، پاسخ داد: اين تصميم دولت است ، آنچه ما صحبت كرديم ايجاد اصلاح قرارداد بيع متقابل است ؛ ضمن آن‌‏كه راه ديگر آن يعني تدوين نوع ديگري از قرارداد زمان بر خواهد بود.
وي ، مشكل موجود در قراردادهاي بيع متقابل ، را تضمين طرف خارجي داست و گفت: طرف مقابل بايد اين تضمين را بدهد كه در مدت 20 يا 30 سال درحدي كه مشخص كرديم بتواند بهره‌‏برداري كرده و ميدان افت نكند و طبق ضوابطي پيمانكار به شكل درازمدت با ما كار كند نه آن كه با ساخت پروژه آن را تحويل دهد و برود.
نژادحسينيان ، در پاسخ به سوالي مبني بر سرانجام خط لوله صلح ، تصريح كرد: قرار است طي 10 روز آينده، اواخر دسامبر هياتي به هند و هيات ديگري روانه پاكستان شود و پس از آن با تشكيل نشست سه جانبه‌‏اي در اين مورد تصميم‌‏گيري كنيم.
معاون امور بين‌‏الملل وزارت نفت ، در خصوص نحوه همكاري چيني‌‏ها در ميدان آزادگان، گفت: هنوز مذاكره‌‏اي در اين ارتباط صورت نگرفته است.
وي ، در مورد اخباري مبني بر ايجاد پالايشگاه جديد، گفت: قانون شركت نفت را موظف كرده از طريق مايعات گازي پالايشگاه 360 هزار بشكه‌‏اي در ايران احداث كند كه اين مهم از دو طريق ساخت آن با بودجه دولتي و به مناقصه گذاشتن و هم‌‏چنين روش BOT يعني ساخت توسط شركت‌‏هاي خارجي امكان‌‏پذير است.
نژادحسينيان ، پيرامون همكاري فني مهندسي با اين شركت چيني ، گفت: در حال حاضر تعدادي از پروژه‌‏هاي بهسازي پالايشگاه‌‏هاي ما در دست شركت‌‏هاي مهندسي مربوط به اين شركت است ؛ ضمن آن‌‏كه در بلوك13 در مناقصه‌‏اي كه براي اكتشاف رفتيم، اين شركت برنده و كار بهسازي پالايشگاه تهران را انجام داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین