آفتابنیوز : «موفق الربيعى» در گفت وگو با شبكه خبرى العالم با بيان اين مطلب افزود: «برخى محافل خارجى سعى مى كنند در نتايج انتخابات دستكارى كنند زيرا اطلاعات مهمى كه بدست آمده حاكى است كه اين محافل از نتايج انتخابات ناخرسندند.» وى افزود: «نتايج اوليه انتخابات نشان مى دهد كه ائتلاف يكپارچه عراق تا به حال بيش از ۸۰ درصد از مجموع سه ميليون رأى شمارش شده را به خود اختصاص داده است و اين بدان معنا است كه ائتلاف پيروزى قاطعى كسب كرده و اكثريت مطلق را در پارلمان آينده تشكيل خواهد داد.»
وى گفت: «ما به اين محافل خارجى درباره اعمال هر گونه فشارى بر كميسيون عالى انتخابات و نيز سازمان ملل متحد كه بر كار اين كميسيون نظارت دارد هشدار مى دهيم و همچنين به كسانى كه درصدد تقلب در نتايج انتخابات هستند، هشدار مى دهيم كه مردم عراق به هيچ شكلى اجازه نخواهند داد در نتايج انتخابات تقلبى صورت گيرد و در صورت بروز چنين تقلبى به خيابانها خواهند ريخت.» الربيعى گفت: «ائتلاف واحد قدرت را منحصر به خود نخواهد كرد بلكه يك «دولت وحدت ملى» شامل همه گروههاى سياسى و مذهبى تشكيل خواهد داد.» در پاسخ به اين اظهارات سخنگوى كميته مستقل انتخابات عراق احتمال تقلب در نتايج انتخابات مجمع ملى اين كشور با اعمال نفوذ خارجى را رد كرد.
اين در حالى است كه يك عضو شاخص علماى اهل سنت عراق پيش بينى كرد، گروه سيد «عبدالعزيز حكيم» رهبر مجلس اعلاى انقلاب اسلامى عراق اكثريت كرسى هاى پارلمان اين كشور را تصاحب كند.
راديو عراق به نقل از «عدنان دليمى» افزود: ما پيش بينى مى كنيم باز هم فهرست ۵۵۵ به رياست حكيم، اكثريت كرسى هاى پارلمان دائم عراق را همانند دوره انتقالى به دست آورد.
در عين حال، نخست وزير عراق اعلام كرد: با انتخابات پارلمانى عراق دوره انتقالى عراق به سر آمده است. «ابراهيم جعفرى» گفت: رأى عراقى ها در روز انتخابات يعنى پايان دوران موقت و آغاز دوره دائم حاكميت در عراق است. وى از همه وزيران دولت خواست در اجراى وظايف خود تا زمان تشكيل دولت جديد به كارشان ادامه دهند.
همچنين نخست وزير عراق به همراه هيأتى روز گذشته با آيت الله «سيدعلى سيستانى» مرجع شيعيان عراق در نجف اشرف ديدار كرد. .
از سويى، يك مقام رسمى آمريكا اعلام كرد «جرج بوش» و « كوفى عنان» دبيركل سازمان ملل درباره عراق ، گفت و گو كردند .
به گزارش خبرگزارى فرانسه از واشنگتن ، فرديك جونز سخنگوى شوراى امنيت ملى آمريكا گفت ، كوفى عنان در ديدار با رئيس جمهورى آمريكا ديدگاههاى خود را درباره انتخابات عراق ابراز داشت و از اينكه انتخابات با حداكثر مشاركت برگزار و كمترين خشونت برگزار شده است ، ابراز خرسندى كرد .
جورج بوش رئيس جمهور آمريكا همچنين در تماس هاى تلفنى با رهبران كشورهاى امارات متحده عربى، عربستان سعودى، اردن و كويت از انها خواست به عراق كمك كنند تا دولت جديد خود را تشكيل دهد. به گزارش خبرگزارى فرانسه از واشنگتن اسكات مك كللان سخنگوى كاخ سفيد درباره گفتگوهاى تلفنى جرج بوش با سران اين كشورها كه بعد از انتخابات پارلمانى اخير عراق صورت گرفت به خبرنگاران گفت رئيس جمهور آمريكا از برگزارى انتخابات پارلمانى در عراق به عنوان برهه اى نويد بخش براى منطقه ياد كرد.
بوش در اين تماس ها بر اهميت تشكيل يك دولت فراگير در عراق تأكيد كرده است.
سخنگوى كاخ سفيد از اشاره به اين مطلب كه آيا رهبران اين كشورها در گفتگوى تلفنى خود با بوش از دموكراسى نوپاى عراق حمايت كرده اند يا خير خوددارى كرد.
از طرفى جورج بوش رئيس جمهورى آمريكا گفت: «پيروزى در عراق به معناى توقف كامل خشونتها نيست.»
«جرج بوش» در گفت وگو با شبكه تلويزيونى «پى بى اس» گفت: «اگر سياست ما توقف كامل خشونتها باشد به آن دست نخواهيم يافت.» وى با تأكيد بر اين كه نظاميان آمريكايى بدون پيروزى كامل عراق را ترك نخواهند كرد، افزود: «پيروزى يعنى داشتن متحدى در جنگ با تروريسم به نحوى كه اين دموكراسى قادر به اداره امور خود و همچنين دفاع از كشور باشد و به مرحله اى برسد كه عراقيها احساس كنند نيروهاى امنيتى كه ما آموزش داده ايم، قادرند از آنها دفاع كنند.» بوش تأكيد كرد، پيروزى بر شخص «ابومصعب الزرقاوى» تحويل وى به دستگاه قضايى است، پيروزى محروم كردن القاعده از پناهگاهى امن و پيروزى يعنى به حاشيه راندن كسانى است كه مى خواهند دموكراسى را نابود كنند.
از طرفى مجلس نمايندگان آمريكا با تصويب قطعنامه اى هر گونه تغيير آرايش عجولانه نيروهاى اين كشور را در عراق رد كرد.
به گزارش خبرگزارى فرانسه از واشنگتن دويست و هفتاد و نه نفر به اين قطعنامه رأى مثبت و صد و نه نفر به آن رأى منفى دادند. در اين قطعنامه آمده است: تعيين جدول زمانى رسمى براى خروج نيروهاى آمريكايى از عراق با تغييرات عجولانه در آرايش آنها در عراق اساساً با هدف پيروزى در اين كشور مغايرت دارد.