آفتابنیوز : سازمان بین المللی مهاجرت در بیانیه خود اعلام کرد:87 درصد از آوارگان عراقی در داخل این کشور به ترتیب مربوط به استان های زیر هستند: استان الانبار در غرب این کشور، یک میلیون و 334 هزار و 592 نفر که 42 درصد کل آوارگان را به خود اختصاص داده است.
استان نینوای عراق که حدود یک میلیون و 11 هزار و 606 نفر آواره داشته است و درحدود 32درصد کل آوارگان را تشکیل میدهد و استان صلاح الدین با تعداد 407 هزار و 142 نفر آواره رتبه سوم بیشترین تعداد آوارگان را به خود اختصاص داده است.
این سازمان هم چنین می افزاید استان هایی که پذیرای بیشترین تعداد آوارگان بوده به ترتیب استان الانبار با 18 درصد، بغداد 18 درصد، دهوک 13 درصد، کرکوک 13 درصد، اربیل 9 درصد، نینوا 6 درصد و سلیمانیه 5 درصد است.
در ادامه گزارش سازمان بین المللی مهاجرت آمده است که استان های هفتگانه عراق که در بالا ذکر شد، 82 درصد از کل آوارگان را در خود جای دادند.
این گزارش هم چنین گفت که بیش از 400 هزار آواره عراق به منازل اصلی خود برگشتند و بیش از نیمی از این شمار آوارگان یعنی (218 هزار و 928 نفر) به استان صلاح الدین و بیش از یک سوم (155 هزار و694) به مرکز تکریت مرکز این استان برگشتند.
این درحالی است که سازمان بین المللی مهاجرت ماه گذشته میلادی نیز اعلام کرده بود که سه میلیون و 182 هزار و 736 عراقی از آغاز موج آوارگان در ژانویه (دی/بهمن) 2014 آواره شده اند.
بیشتر آورگان عراقی در دوره آوارگی در اردوگاهها زندگی می کردند که از کمترین امکانات رفاهی برخوردار بوده اند.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری روزنامه «القدس العربی»،این درحالی است که عراق شاهد بیشترین شمار آوارگان در داخل کشور درطول تاریخ خود بوده است.
موج آوارگان زمانی شدت یافت که گروهک تروریستی داعش غرب و شمال عراق را اشغال کرد و این مناطق به صحنه درگیری سنگین تروریست ها و نیروهای امنیتی عراق تبدیل شد.