آفتابنیوز : سرویس سیاسی- محمد علی اسفنانی با بیان اینکه فلسفه عزاداری امام حسین(ع) فلسفه بیداری است گفت: استفاده از تریبونهای مذهبی برای تبلیغات کاندیداها در زمان کنونی منع قانونی دارد و قانون چنین اجازهای را به افراد نمیدهد، براین اساس مسئولان ذی ربط میتوانند از طریق قضایی ورود پیدا کرده و به بررسی این موضوع بپردازند.
به گزارش آفتاب، وی افزود: تبلیغ کاندیداها میتواند به عنوان امتیاز منفی در جهت تایید صلاحیت آنها محسوب شود چون یکی از موارد تایید صلاحیت افراد میزان تقید آنها به قانون است.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی که با خبرگزاری ایسنا گفتوگو کرده است، در مورد اینکه آیا مسئولان می توانند با افرادی که از پشت تریبون مذهبی به نفع کاندیدایی تبلیغ میکنند، برخورد کنند گفت: بله. هیچ فرقی نمیکند که تبلیغات انتخاباتی از ناحیه کاندیدا، اطرافیان کاندیدا و یا مسئولان اجرایی آن کاندیدا منتفعین از آن فرد باشند لذا طبیعتا هر کسی که در این زمینه اقدام کند به دلیل وجود ممنوعیت قانونی جای برخورد دارد.
اسفنانی درمورد نحوه برخورد مردم با این تخلف قانونی گفت: طبیعتا مردم نمیتوانند خودشان را با افرادی که تریبونهای مذهبی برای بیان حرفهای سیاسی و انتخاباتی استفاده کنند، درگیر کرده و یا اقدام سلبی انجام دهند منطقیترین راه این است که مردم در چنین جلساتی شرکت نکرده و استقبال نکنند و حداقلترین اعتراضشان را با عدم علاقهمندی با حضور در این جلسات نشان دهند طبیعتا چنین فردی متوجه میشود که مراسم عزداری امام حسین نمیتواند فضای تبلیغاتی باشد.
نماینده فریدن در ادامه با تاکید بر اینکه هر مرامی فلسفه خاصی دارد گفت: در طول 1400 سال گذشته و بعد از واقعه کربلا مراسم عزداری اباعبدالله حسین در جهت بیداری مردم برگزار میشود که طبیعتا آلوده کردن چنین مراسمی و یا مخلوط کردن آن با مباحثی که مرتبط با فلسفه عاشورا ندارد بیشترین آسیب را به اعتقادات مردم به فلسفه پیام آوری عاشورا میزند.
وی با انتقاد از نحوه عزداری در برخی از هیاتها گفت: پیش از این مراسم عزاداری امام حسین به صورت سنتی و برای بیان حقایق آن روز و بیداری مردم با مدیحه سرایی از سوی ذاکرین اهل بیت برگزار میشد، اما اکنون در برخی از هیاتهای عزاداری مراسمها بعضا به سمت تفرقه رفته و سبک و سیاق عزاداری و نوحه سرایی تغییر کرده است که این با فضای واقعی تفاوت بسیار دارد.
اسفنانی افزود: از آنجا که محرم امسال با ایام انتخابات مقارن شده است، برخی به دنبال سوء استفاده ازاین مراسم در مناطق مختلف کشور اعم از روستا، شهرهای بزرگ و کوچک و کلان شهرها هستند که به هیچ عنوان نباید از مراسم عزاداری امام حسین برای شخصی کردن آن استفاده کرد. تمامی اولویتها باید صرف عزاداری و بیان فلسفه عاشورا و بیان آن باشد.
اسفنانی در پایان تاکید کرد که نباید عزاداری امام حسین تبدیل به فضای انتخاباتی و مصادره به مطلوب کردن یک سری افراد شود که توجیهی ندارد.
چرا تمامی کاندیداها موقع انتخابات به مجالس روضه میآیند؟
اما مهدى فاطمی(معاون هماهنگی و برنامهریزی خانهٔ مداحان کشور) درباره اینکه مداحان در امور سیاسی کشور اظهار نظر کنند را قبول دارد؟ و یا اینکه با الفاظی تند مقامات کشور را زیر سوال ببرند؟، معتقد است: اگر مداحان نباید در حوزه سیاست دخالت کنند، چرا تمامی کاندیداها موقع انتخابات که میشود در مجالس روضه حضور پیدا میکنند؟ یادم هست؛ آقای احمدینژاد زمان انتخابات این هیأت و آن هیأت میرفت. چرا فقط زمانیکه نوبت به مداحان میرسد، میگویند از احساسات دینی سوء استفاده میشود؟ و یا اینکه میگویند؛ دین از سیاست باید جدا باشد؟
تریبون مداحان نباید صرف یک جناح خاص باشد
وی اما در ادامه با بیان این نکته که "نوع گفتن، ادبیات انتقاد و اینکه نقد باید دلسوزانه و خیرخواهانه باشد هم مهم است"، به ایلنا گفت: تریبونی که ما استفاده میکنیم، حضرت عباسی صرف یک جناح خاص نباید باشد و صرفاٌ حرف حقیقت باشد و دفاع از سیاستها و منافع نظام اسلامی ایران مورد تأکید و توجه قرارگیرد. امروز به این صورت است که فقط اصلاح طلب و یا اصولگرا مرگ بر آمریکا نمیگوید و ما در اصلاحات هم هنوز افراد انقلابی داریم.
مداحان عامل دوقطبیشدن جامعه نشوند
منصورحقیقت پور، نماینده اردبیل و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در همین رابطه با توصیه به اینکه "نباید از تریبونهای عزاداری سیدالشهدا(ع) مسائل داخلی کشور که موجب اختلاف و دوقطبی شدن جامعه می شود پرداخت، اظهارداشت: طرح مسائلی چون انتخابات و برجام در مداحیهای اهل بیت(ع) تنها باعث ایجاد اختلاف و دوقطبی شدن در جامعه میشود،به این جهت مناسب نیست در ایام محرم این نکات از تریبونهای تکایای عزاداری مطرح شود.