آفتابنیوز : دکتر فاطمه هدی فلاح در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه روش پیشگیری از بارداری در دوران شیردهی به دو روش کلی انجام میشود، گفت: روش غیر هورمونی و روش هورمونی که پزشکان روش غیرهورمونی را توصیه میکنند؛ چرا که در این روش تغذیه انحصاری با شیر مادر انجام میشود و سن شیرخوار باید کمتر از شش ماه باشد. همچنین مهم است که فاصله بین شیردهی بیشتر از چهار ساعت در طول روز و بیش از شش ساعت در طی شب نباشد.
وی یادآور شد: تکرر شیردهی مادر طی دوران شیردهی، فاصله بین شیردهی و شدت مکیدن شیرخوار از عوامل تاثیرگذار شیردهی بر باروری است.
این متخصص کودکان خاطر نشان کرد: تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول بدو تولد، روش موثری در پیشگیری از بارداری است. همچنین تغذیه تقریبا انحصاری با شیر مادر که در این روش شیرخوار علاوه بر شیر مادر مولتی ویتامین، ویتامین A، D و آب نیز دریافت میکند و باید اغلب یک یا دو بار در روز و کمتر از یک یا دو جرعه باشد، شامل الگوهای شیردهی و تاثیر آن در بارداری است.
فلاح مقدار زیاد تغذیه با شیر مادر را به طور کلی شامل سه رده زیاد، متوسط و کم دانست و افزود: تغذیه زیاد به این معنا است که تغذیه با شیر مادر بیش از 80 درصد، تغذیه متوسط 79 درصد و تغذیه کم که تا 20 درصد غذای کودک را تشکیل میدهد.
وی اضافه کرد: شیر خوردن تفننی، تغذیه خیلی مناسبی برای شیرخوار نیست؛ چرا که دفعات تغذیه با شیر مادر یا مقدار خوردن کم است و نوزاد مواد مغذی را از شیر مادر دریافت نمیکند.
این متخصص کودکان با بیان این مطلب که داروهای شیمی درمانی و مواد رادیواکتیو از داروهای ممنوع دوران شیردهی است، اظهار کرد: آسپرین، داروهای تاثیرگذار بر تیروئید که میتواند روی تیروئید نوزاد تاثیر گذارد، ترکیبات استروژن و داروهای ضد تشنج از داروهای منع مصرف در دوران بارداری است که باید به آنها توجه زیادی شود.