آفتابنیوز : هاشم بالدی اظهار کرد: با توجه به بارشهایی که از روز سه شنبه شروع شد، شاهد رحمت الهی بودیم با این وجود این بارشها سبب ایجاد مشکلات و خساراتی از جمله آبگرفتگی معابر در روستاها و شهرها شد. همچنین از دیگر مواردی که موجب ایجاد خسارت شد، طوفانی بود که روز چهارشنبه در شهرستان شوش روی داد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: قطعی برق برخی روستاها به همت ادارات برق حل شد. همچنین جلسه اضطراری شورای هماهنگی مدیریت بحران تشکیل شد و موضوع آلودگیهای هوایی و مسمومیتهایی که منجر به تنگی نفس شهروندان و مراجعه آنها به بیمارستانها و مراکز درمانی شده است، مورد بررسی قرار گرفت.
بالدی عنوان کرد: در این زمینه، شورای هماهنگی مدیریت بحران تصویب کرد آمار دقیق مراجعات مربوط به پدیده تنگی نفس توسط دانشگاه علوم پزشکی رصد و گزارش شوند.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت در خصوص شایعه اسیدی بودن بارانها بود که با بررسیهایی که داشتیم و مطابق گزارش اداره کل هواشناسی، به هیچ عنوان بارشهای اخیر هیچگونه ماهیت اسیدی ندارد.
وی ادامه داد: از بارشها توسط اداره کل هواشناسی نمونهبرداری شد و تحویل سازمان حفاظت محیط زیست داده شد تا آبها مورد بررسی و تحلیل قرار داده شود.
بالدی همچنین با اشاره به گونه درخت موسوم به کنکارپوس که احتمال میرود منشا مسمومیت باشد، گفت: تصمیم گرفته شد هرس این گونه از درختان توسط شهرداران با برنامهریزی و انجام شود.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان تصریح کرد: طبق گزارشهایی که داشتیم، حدود 30 تا 40 درصد آبگرفتگیها و موارد قطعی برق نسبت به سالهای گذشته کاهش پیدا کرده است و با پیگیریهایی که داشتیم هماهنگی بین شرکتهای توزیع برق و آب و فاضلاب و شهرداریها برقرار شده است.
بالدی افزود: مصوب شده که کارگروهی ظرف 24 ساعت آینده تشکیل شود تا نیازهای اضطراری به استانداری منعکس شود و با استفاده از ظرفیتها و پتانسیل استان و تشریک مساعی دستگاهها در صدد رفع نیازهای ضروری هستیم.
وی گفت: طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی هیچگونه تلفاتی ناشی از پدیده تنگی نفس نداشتیم و فقط یک کودک خردسال در گتوند بر اثر برق گرفتگی متاسفانه جان خود را از دست داد که این مصیبت را به بازماندگان تسلیت عرض کرده و برایشان آرزوی صبر جزیل داریم.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در خصوص آمار مراجعات ناشی از تنگی نفس به بیمارستانها و مراکز بهداشتی گفت: تا ساعت 22 روز پنجشنبه حدود 5 هزار نفر مراجعه داشتیم که 95 درصد موارد مورد مداوای سرپایی قرار گرفتند.
بالدی گفت: با هدف شناسایی ریشه پدیده تنگی نفس پس از بارشها مقرر شد کارگروهی با محوریت محیط زیست تشکیل شود تا ریشه این پدیده به صورت فنی جامع و علمی بررسی شود و امیدواریم ریشه این مشکل را شناسایی کرده و درصدد رفع آن برآییم.
وی در خصوص نارضایتی برخی از شهروندان در خصوص خدمات برخی از بیمارستانها اظهار کرد: مشکلاتی که در خصوص خدمات دهی بیمارستانها و مراکز درمانی وجود دارد ناشی از کمبود نیروها و امکانات است و اگر شرایط به حد بحران رسید، بیمارستانهای خصوصی را وارد مدیریت بحران خواهیم کرد.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در خصوص جبران خسارتهای وارده به کشاورزان خاطرنشان کرد: پس از طوفان شوش، بخشی از کشتها آسیب دید و با هماهنگی که با صندوق بیمه کشاورزی داشتیم که مقرر شد خسارتها احصا شوند و در صورتی که کشاورزان محصولات کشاورزی خود را بیمه کرده باشند خسارتها پرداخت خواهد شد.