کد خبر: ۳۲۸۰۷
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۸۴ - ۲۳:۲۰
پیشنهاد یک استاد حقوق دانشگاه سان فرانسیسکو

اسرائیل بهتر است رفتاری معکوس در قبال ایران داشته باشد

آفتاب‌‌نیوز : "جورج بیشارات " استاد حقوق دانشکده هاستینگز سان فرانسیسکو در مقاله ای در لوس آنجلس تایمز با پرداختن به پژوهش های صورت گرفته پیشنهاد کرد آمریکا راهبردهایی را برگزیند که ملل خاور میانه حاضر به پذیرش آن باشند.

به اعتقاد این حقوقدان آمریکا به جای آنکه از برنامه های هسته ای ایران بعنوان نقطه آغاز خلع سلاح منطقه استفاده کند اینبار اسرائیل را که واقعا سلاح اتمی در اختیار دارد هدف اول خود برگزیند. 

به گفته بیشارات برای آنکه از پیشبرد تلاش های ایران برای دستیابی به سلاح اتمی جلوگیری کنیم بهتر است که ابتدا فعالیت های هسته ای اسرائیل را متوقف وگام درراه تفکیک آن بگذاریم. 

بر اساس یادداشت مذکور این توصیه ها از دو سال پیش به طور اصولی در مذاکرات وبحث وگفتگوهایی تحلیلگران امور خاور میانه وکارشناسان مبارزه با توسعه تسلیحات اتمی مطرح وبررسی می شود. 

به اعتقاد نویسنده جلوگیری از انتشار تسلیحات اتمی یکی از راهبردهای محوری واز اهداف اصلی سیاست خارجی آمریکا محسوب می شود. وآمریکا مسئولیت خاصی را در قبال منع استفاده از این سلاح ها در آینده بر عهده دارد زیرا تنها کشوری است که ازاین سلاح در گذشته استفاده کرده است. 

پس با نگاهی به خاور میانه می توان گفت که ما این حق را داریم که نه تنها نسبت به احتمال استفاده از این سلاح بلکه نفوذ وسلطه سیاسی که کشورهای دارنده آن در منطقه به دست می آورند نگران باشیم. 

اما باید گفت که دوگانگی مهمترین خطری است که سیاستهای ما را در این رابطه تهدید وآنرا زیر سئوال می برد ، دولت امریکا از دهه شصت میلادی اقدام چندانی درمورد تسلیحات کشتار جمعی اسرائیل انجام نمی دهد. در حالیکه گفته می شود زرادخانه هسته ای اسرائیل بین 100 تا 200 کلاهک اتمی در خود جای داده است. 

البته به طور اصولی آمریکا ابتدا با برنامه های هسته ای اسرائیل مخالفت کرد ورئیس جمهور کندی اقدام به اعزام بازرسانی به نیروگاه تولید برق دیمونا در جنوب اسرائیل کرد ونیز نسبت به توسعه تسلیحات هسته ای به اسرائیل هشدار داد از اینرو بود که اسرائیل از بیم تکرار سفر بازرسان در سال 1962 دیوار کاذبی را در داخل نیروگاه دیمونا بنا نهاد تا فعالیت های نظامی ـ هسته ای خود را در پشت آن پنهاد دارد. 

اما اکنون آمریکا هیچ نوع فشار حقیقی علیه اسرائیل انجام نمی دهد . 

مواضع متناقض آمریکا در مورد برنامه های هسته ای در خاور میانه به مسئله ای تنفر آور برای منطقه مبدل شده ومشروعیت فعالیت های آمریکا را در خاور میانه زیر سئوال برده است. از اینرو هر نوع تغییر در این رویکرد می تواند بازتاب ویژه ای در منطقه داشته باشد.
به نوشته ی این حقوق دان در این پژوهش افرادی همچون شلومو بروم که یک ژنرال بازنشسته اسرائیلی است ونیز پاتریک کلوسون مدیر انیستو پژوهش های خاور دور اسرائیلی در واشینگتن که یک موسسه همسو با اسرائیل است حضور داشتند واز اینرو نمی توان گفت که فردی مخالف اسرائیل چنین سخنانی گفته است. 

نتیجه این هم اندیشی هم در یک جمله خلاصه شد که " اسرائیل باید گام های معکوس اولیه ای را در راستای تشویق ایران به چشم پوشی از چشم داشت های اتمی خود بردارد".
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین