کد خبر: ۳۲۸۳۴۷
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۶
رئیس ستاد انتخابات کشور:

تاکنون حدود 4800 نفر برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی کرده‌اند

رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به این که وزارت کشور با شورای نگهبان درباره‌ی صندوق‌های شفاف اخذ رای به توافق رسیده است، اظهار کرد: ما می‌خواهیم مردم ببینند که در شروع انتخابات رایی در صندوق نیست.
آفتاب‌‌نیوز : محمد حسین مقیمی صبح امروز در نشست خبری خود با بیان اینکه شورای نگهبان صندوق شفاف رای را تایید کرده است خاطر نشان کرد: در این صندوق‌ها برگه‌های رای دیده می‌شود ولی رای مردم خوانده نمی‌شود.

وی همچنین خاطر نشان کرد:‌ وزارت کشور، استانداری‌ها، فرمانداری و بخشداری‌ها آماده برای برگزاری انتخابات هستند.. البته در گذشته خلاء های قانونی وجود داشت که این خلاءها به وسیله‌ی مجلس برطرف شد، امیدواریم شورای نگهبان هم مصوبات مجلس را تایید کند.

مقیمی ادامه داد:‌با توجه به این که انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان همزمان برگزار می‌شود، هیات های اجرایی همگام شده و مجلس هم رای داده و قرار است یک هیات اجرایی برای دو انتخابات وجود داشته باشد.

وی تاکید کرد که تاکنون حدود 4800 نفر برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی کرده‌اند.

رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه با اشاره به این که اصلاحیه آیین نامه اجرایی انتخابات مجلس خبرگان انجام شده است افزود: لایحه جامع انتخابات نیز تقدیم دولت شده که اگر در دولت به تصویب برسد در اختیار مجلس قرار می‌گیرد.

مقیمی با تشریح فعالیت‌های ستاد انتخابات کشور در سال جاری خاطر نشان کرد:‌ تاکنون 12 جلسه شورای انتخابات کشور برگزار شده و در تمام استان‌ها نیز ستاد اتنخابات به ریاست معاون سیاسی استاندار تشکیل شده است.

معاون سیاسی وزیر کشور در ادامه گفت: دولت بودجه لازم برای برگزاری انتخابات الکترونیکی را در اختیار وزارت کشور قرار داده و این مبلغ حدود 160 میلیارد تومان است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امسال ما دنبال این هستیم که تا یک سوم انتخابات را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم، افزود:‌ نمونه سخت افزار این انتخابات تهیه شده و به تایید شورای نگهبان هم رسیده است ، اکنون باید نرم افزار آن تهیه شده و به تایید شورای نگهبان برسد که این نرم افزار در حال تهیه است. پس از تایید شورای نگهبان ما حوزه‌هایی را که قرار است انتخابات در آن به صورت الکترونیکی برگزار شود مشخص می‌کنیم.

مقیمی درباره‌ی لایحه شفاف سازی هزینه‌های انتخاباتی نیز گفت: این لایحه تقدیم دولت شده و مراحل پایانی خود را در کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت طی می‌کند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره‌ی تحقیقات محلی هیات‌های اجرایی نیز خاطرنشان کرد: در قانون انتخابات آمده است که هیات‌های اجرایی برای این که حسن شهرت داوطلبان را بررسی کنند، می‌توانند تحقیقات محلی انجام دهند.

مقیمی با بیان اینکه 960 هزار نفر به اجرای انتخابات کمک می‌کنند اظهار کرد:‌ ما خلاء‌های قانونی داشته‌ایم که مجلس آنها را برطرف کرد. اخیرا نیز مجلس مصوبات خوبی درباره‌ی تبلیغات انتخابات و تخلف درباره‌ی خرید و فروش رای داشته است.

رئیس ستاد انتخابات کشور درباره‌ی تبلیغات زودهنگام نیز یادآور شد: وزارت کشور و فرمانداری‌ها تبلیغات زود هنگام را رصد و گزارشات آن را دریافت می‌کنند و طبق قانون با این تخلفات برخورد خواهد شد. اگر در فضای مجازی هم فعالیت زود هنگامی انجام شود طبق قانون با آن برخورد می‌شود. دستگاه قضا با اهانت و تخریب دیگران در شبکه‌های اجتماعی برخورد می‌کند و پلیس فتا هم آمادگی کامل برای برخورد با تخلفات در فضای مجازی را داراست.

مقیمی همچنین درباره‌ی برگزاری انتخابات در خارج از کشور گفت: انتخابات مجلس استانی برگزار می شود و داوطلبین هم حوزه دارند، بنابراین بر خلاف انتخابات ریاست جمهوری ما هیچ انتخاباتی را برای مجلس خارج از کشور برگزار نمی‌کنیم.

وی درباره‌ی تعداد واجدین شرایط شرکت در انتخابات نیز گفت: مرکز آمار تعداد واجدین شرایط را اعلام نکرده است این آمار طبق زمان بندی اعلام می‌شود.

معاون سیاسی وزیر کشور با بیان این که ثبت نام انتخابات ماشینی انجام می‌شود و تعرفه‌ها نیز از طریق ثبت نام الکترونیکی در اختیار افراد قرار می‌گیرد گفت: در انتخابات هم شناسنامه و هم کارت ملی نیاز است. سازمان ثبت احوال هم اعلام کرده در کوتاه‌ترین زمان کارت ملی متقاضیان را تهیه می‌کنم. توصیه ما این است که آنهایی که کارت ملی ندارند برای گرفتن کارت اقدام کنند.

مقیمی در ادامه با بیان این که یکی از توصیه‌های وزیر کشور به ستاد انتخابات اولویت دادن به انتخابات الکترونیکی است، تصریح کرد: دولت مصمم است که تمام مشکلات خود را در این حوزه رفع کند و با شورای نگهبان در این حوزه تعامل دارد البته شورای نگهبان هم باید مطمئن باشد که نظارت بر انتخابات الکترونیکی بدون مشکل خواهد بود.

مقیمی همچنین خاطر نشان کرد:‌ توصیه رئیس جمهور و وزیر کشور به ما این بود که در انتخابات بی‌طرف باشیم و به گونه‌ای عمل کنیم که مردم احساس کنند مجریان انتخابات بی طرف هستند. تمام تلاش ما این است که این جمله رهبری را که رای مردم حق‌الناس است عملی کنیم. ما معتقدیم قانون‌مند عمل کردن و بی‌طرفی لازمه صیانت از رای مردم است.

وی با اشاره مجدد به تعامل وزارت کشور با شورای نگهبان و هیات‌های نظارتی و قوه قضاییه افزود: قوه قضاییه این آمادگی را دارد که خارج از نوبت به تخلفات انتخاباتی رسیدگی کند، ما با ثبت احوال، دستگاه قضا، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی نیز تعامل خوبی داریم تا به موقع اسناد لازم برای تایید یا رد صلاحیت نامزدها را داشته باشیم.

وی با اشاره به روند آموزش مجریان انتخاباتی خاطرنشان کرد:‌ ما با همه فرمانداران درباره‌ی مسائل اساسی انتخابات صحبت کرده‌ایم، ما کشور را به 11 منطقه تقسیم کرده‌ایم و جلسه توجیهی 5 منطقه را برگزار کرده‌ایم. ما 270 مربی را تربیت و آموزش داده‌ایم که آنها در استان‌ها حضور می‌یابند و کادر اجرایی انتخابات را آموزش می‌دهند. همچنین امتحانی از فرمانداران درباره‌ی قانون انتخابات گرفته‌ایم تا تسلط آنها را در قانون انتخابات ارزیابی کنیم.

به گفته‌ی وی ثبت نام از داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان از 26 آذر و از داوطلبان مجلس شورای اسلامی از 28 آذر ماه آغاز شده و هیات‌های اجرایی نیز همزمان با ثبت نام داوطلبان تشکیل می‌شود.

معاون سیاسی وزیر کشور از نخبگان و کسانی که صلاحیت لازم را در خود می‌بینند خواست که در انتخابات ثبت نام کنند و به صحنه بیایند، تا ان شاء الله مجلس بعدی از نمایندگان نخبه‌تر، خبره‌تر و کارآمدتر برخوردار باشد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره‌ تغییر مسئولان در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها گفت: وظیفه استاندار انتخاب و جابجایی همکاران خود است. استاندار طبق قانون مختار است که اگر نتوانست به هر دلیلی با همکاران خود همکاری کند آنها را جا به جاکند.

مقیمی در پاسخ به این پرسش که آیا قصد تغییر جدیدی در استانداری‌ها را دارید تصریح کرد: ما در این لحظه هیچ برنامه‌ای برای تغییر استانداران نداریم.

وی درباره‌ی نرم افزار انتخابات الکترونیکی گفت: این نرم افزار بومی بوده و توسط کارشناسان خودمان در کشور در حال تهیه است البته ما از تجارب سایر کشورها نیز استفاده کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، معاون سیاسی وزیر کشور درباره‌ی برگزاری انتخابات الکترونیکی در گذشته نیز گفت: در انتخابات قبلی نیز انتخابات الکترونیکی به صورت آزمایشی برگزارشد که مورد تایید شورای نگهبان نیز بوده است امیدواریم در این انتخابات نیز بتوانیم تا یک سوم انتخابات را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین