آفتابنیوز : یک متخصص تغذیه گفت: پفک به دلیل خاصیت چسبندگی و حجیم بودن سلامت دندان و معده را به خطر میاندازد.
عبدالحمید ظفربند با اشاره به اینکه خوردن پفک به دلیل خاصیت حجیم شده آن باعث خستگی سیستم گوارش به ویژه معده میشود، اظهار کرد: استفاده از پفک و مواد مشابه غذایی در کودکان و نوجوانان در حال رشد باعث اختلال در رشد آنها میشود زیرا مصرف این ماده چسبنده و حجیم شده باعث اشغال حجم زیادی از معده، اشغال مضاعف، خستگی سیستم گوارش و فلج شدن معده میشود.
وی افزود: پفک ماده غذایی حجیم شده و چسبندهای با رنگهای مصنوعی مجاز است که به دلیل جذابیت خاص و نوع بسته بندیاش مورد توجه گروههای سنی مختلف به ویژه کودکان و نوجوانان میشود.
ظفربند تصریح کرد: پفک به دلیل نشاسته موجود در ذرت، طبیعت خاص خود و خاصیت چسبندگی که دارد در گروه های سنی مختلف به ویژه کودکان و نوجوانان باعث ایجاد آسیبهای جدی میشود. این ماده غذایی غیر مجاز که فاقد ارزش غذایی علاوه بر ایجاد چسبندگی در دندان ها سلامت وضعیت دهان و سلامت عمومی بدن را به خطر میاندازد.
این متخصص تغذیه ادامه داد: توصیه میشود این ماده غذایی غیر مجاز که فاقد ارزش غذایی علاوه بر ایجاد چسبندگی در دندانها سلامت وضعیت دهان و سلامت عمومی بدن را به خطر میاندازد.
وی اظهار کرد: توصیه میشود مواد جایگزینی بر اساس فرهنگ دیرینه ما از جمله میوههای خشک شده به جای پفک در برنامه غذایی افراد به ویژه کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شود.
این متخصص تغذیه با اشاره به آثار مخرب مصرف پفک تاکید کرد: مصرف پفک باعث ایجاد آسیبهای جدی در دندانها میشود. به طور معمول پفک به دلیل خاصیت چسبندگی خود به دندانها آسیب میرساند و بخشی از این ماده غذایی مخرب به ویژه بخش چرب آن وارد شیارهای عمیق دندانها میشود. ممکن است با مسواک زدن نیز این آسیب بر طرف نشود.
وی اشاره کرد: متاسفانه به دلیل مصرف پفک به عنوان میان وعده کسی مایل به زدن مسواک نیست بنابراین دهان و دندان دچار آسیبهای جدی میشود.
ظفربند افزود: مواد معدنی و املاح موجود در ذرت در مناطق مختلف نسبت به یکدیگر متفاوت است و بستگی به نوع ذرت موجود در مواد غذایی مانند پفک نوع املاحی که در آن وجود دارد نیز متفاوت است. اما به طور کلی نمیتوان پفک را یک ماده غذایی با ارزش بالا دانست.