سیدحسین مرعشی با اشاره به آرایش سیاسی اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس عنوان کرد: ما مصلحت کشور را در برگزاری یک انتخابات باز و با حضور هم سلایق سیاسی میدانیم اما فرض را بر این گرفتهایم که قرار نیست تغییری در فضای سیاسی کشور اتفاق بیفتد ما از انتخابات ۹۲ یاد گرفتیم که در زمین محدود بازی کنیم. من شخصاً حامی این سیاست هستم که در زمین محدود هم برای اصلاحطلبان جای بازی زیادی است؛ چون اکثریت مردم با اصلاحطلبان هستند.
به گزارش آفتاب، مرعشی با بیان اینکه ما دارای محدودیتهای واقعی هستیم: فقط امیدم به این است که آقای دکتر روحانی با اتکا به تجربه موفق مذاکرات هستهای با حمایت رهبری فضای مناسب برای برگزاری انتخابات را فراهم کند. این نیاز واقعی کشور است و تنها با تعامل با رهبری امکانپذیر است.
مرعشی در مورد اینکه گفته میشود قرار است روحانی با شورای نگهبان اتمام حجت کند به خبرگزاری ایلنا گفته است: نه؛ اصلاً چنین چیزی نیست. چه دوستان اصلاحطلب و چه دوستان دولت ما بدانند هر حرکتی که حساسیت در حوزه رهبری را تشدید کند٬ به نفع کشور و اصلاحطلبان نیست.
وی افزود: اصلاً معتقد نیستم که کشور نیازمند شخصیتهای صرفاً محبوب است. اینکه شخصیتهای ما نزد افکار عمومی محبوبیت داشته باشند، خوب است اما همه مسئله در این خلاصه نمیشود. ما در کشور نیاز به شخصیتهایی داریم که برای ما کاری بکنند و پیشرفتی حاصل کنند. امیرکبیری که موفق به اجرا و تکمیل برنامههای خود نشود و از صدراعظمی خلع٬ و در حمام فین کشته شود برای تاریخ خوب است٬ اما با شهادت او مشکلات کشور را حل نمیشود.
سخنگوی حزب کارگزاران با تاکید بر اینکه ما قهرمان ملی نمیخواهیم، عنوان کرد: ما شخصیتهایی میخواهیم که باری را از دوش مملکت بردارند. ما امثال قوام میخواهیم که آذربایجان را آزاد کرد، مصدقی میخواهیم که نفت را ملی کرد، مصدقی را نمیخواهیم که در ۲۸ مرداد کسی پشت سر او قرار نگرفت. ما شخصیت معتبر و قهرمان برای تاریخ نمیخواهیم. به نظر من ما به اندازه کافی اسطوره سازی کردهایم. ما کسانی را میخواهیم که کمک کنند مجلسی تشکیل شود که مشکلات مردم را برطرف کند.
وی تاکید کرد: در عالم سیاست نباید اصراری داشته باشیم همیشه همه ما در همه عرصهها حاضر باشیم.
مرعشی خاطرنشان کرد: در مجلس پنجم به همراه جمعی از دوستان از جمله آقایان مجید انصاری و عبدالله نوری گرداننده اقلیت مجلس بودیم و به اندازه درک و فهم خودمان هم کار را جلو بردیم. در انتخابات مجلس ششم افکار و نیروهائی رادیکالتر از ما ظهور کردند و افکار عمومی هم آنها را بیشتر از ما پسندید؛ آیا ما باید برای رقابت با آنان به رادیکالیسم دامن میزدیم؟ یا محترمانه کنار میکشیدیم تا با فروکش کردن فضای رادیکال دوباره نوبت به تفکر ما برسد قرار نیست همیشه نوبت من و هم طیفهای من باشد.
وی افزود: ما سیاسیون نباید فکر کنیم که باید مرد همه دورهها و میدانها باشیم هرکس باید نقش خود را بازی کند و اگر لازم شد یک دوره هم کنار بنشیند.
سخنگوی حزب کارگزاران با اشاره به حوادث سال ۸۸ یادآور شد: در سال ۸۸ نسبت به اینکه یک عده از دوستانمان بدون دلیل زندانی شده بودند، متاثر بودم. دائماً هم با آقای مرتضوی که دادستان وقت بود، تماس میگرفتم (در انتخابات سال ۸۸ امور انتخاباتی کارگزاران با من بود) و میگفتم هدایت آقایی، خانجانی و خانم سیاسی و برخی دوستان که نام میبردم در زندان هستند در حالی که من که مسئول امور انتخاباتی کارگزاران هستم، آزادم. اگر اینها کاری غیر از انتخابات انجام دادهاند، بگویید، چون در این صورت به من ارتباطی ندارد. ولی اگر کاری مرتبط با انتخابات انجام دادهاند، به دستور من بوده و از طرف من مامور به انجام آن کار بودهاند.
وی ادامه داد: به آقای مرتضوی گفتم شما این افراد را صبح روز شنبه درست قبل از اینکه اتفاقی بیفتد، دستگیر کردهاید. خانواده این افراد به من مراجعه میکنند و جوابی ندارم به آنها بدهم. اگر دستگیری آنها مرتبط به انتخابات است، من را دستگیر کنید که این کار هم صورت گرفت. (خنده)
این فعال سیاسی اصلاحطلب عنوان کرد: در دورهای تشخیصی دادم و متناسب با آن عمل کردم. حالا من نباید توقع داشته باشم که هم زندانی سیاسی باشم و هم بخواهم وارد مجلس شوم. تکلیف بنده و امثال من روشن است. دلیلی ندارد اصرار داشته باشیم که حتماً ما وارد مجلس شویم. ما دوستان لایقی داریم که میتوانند در مجلس به نظام و مردم خدمت کنند. باز هم میگویم فراموش نکنیم ما قهرمان و اسطوره نمیخواهیم، کسی را میخواهیم که کمک کند تا کشور گامهایی رو به جلو برود.
وی افزود: در سال ۹۲ در یک رویداد تاریخی درست زمانی که کشور در لبه پرتگاه بود، نقطه عطفی درست کردیم و توانستیم سیر حرکت کشور را برعکس کنیم در انتخابات مجلس دهم هم باید این روند اصلاحی را تقویت کنیم.
مرعشی در مورد ردصلاحیت احتمالی برخی از بزرگان در انتخابات آینده گفت: تصور نمیکنم که رهبری اجازه چنین کار نامناسبی را بدهند، در خیلی از دورهها شورای نگهبان تصمیمهای خطرناکی از این قبیل میگرفتند٬ ولی با ورود رهبری از اقدامات شورای نگهبان جلوگیری میشد.
وی افزود: ممکن است ما انتقادهایی به برخی از ساز و کارها و تصمیمها داشته باشیم، ولی واقعیت این است تا امروز رهبری جلوی خیلی از افراطها را در کشور گرفتند و تصورم بر این است که در انتخابات آینده خبرگان هم رهبری مثل گذشته جلوی افراط و افراطیها را خواهند گرفت.
مرعشی یادآور شد: در انتخابات ۸۸ فردی پیشنهاد داده بود آقای هاشمی را اعدام کنند. از این قبیل صحبتها هم داشتیم چه برسد به موضوع رد صلاحیت شخصیتهای بزرگ. وقتی برخی دنبال بودند خود آیتالله هاشمی را اعدام کنند، میتوانیم به زندانی شدن مهدی هاشمی قانع باشیم. خداوند همه مدل آدمی را خلق کرده است و تا افراطیون نباشند ارزش افراد میانه رو و معتدل مشخص نخواهد شد.
وی در مورد برنامه کارگزاران برای انتخابات گفت: کارگزاران تمام همت خود را به کار گرفته و استراتژی و شعارش در دوره جدید تقویت وحدت و انسجام اصلاحطلبان است. در تمامی استانها نیروهای ما بسیج شدند تا وحدت اصلاحطلبان هرچه کاملتر شود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به اینکه آیا کارگزاران ساز و کار جدیدی برای انتخابات خواهد داشت، گفت: خیر؛ ما تابع جمع هستیم در همه جا و در هر استانی فعالیتهای کارگزاران وحدتآفرین خواهد بود. شعار ما حمایت از دولت و همراهی با ملت خواهد بود.
تندروها سروصدای بسیاری خواهند داشت
همچنین روزنامه شرق به نقل از حسین مرعشی نوشت: تندروها سروصدای بسیاری خواهند داشت اما در شرایط امروز ایران و سیاستهایی که دولت میانهرو دولت یازدهم در پیش گرفته و همچنین تأیید مقام معظم رهبری از نتایج مذاکرات، فکر میکنم در این دوره مؤثر نباشند.
البته بااینهمه نباید جریان یا گروهی را از مشارکت سیاسی منع و محدود کرد. باید قضاوت و داوری مردم را ملاک عمل سیاسی قرار داد. فکر میکنم خوب است گروههای مختلف ازجمله گروههای تندرو، به اندازه سهمی که در سبد آرای مردم دارند، در انتخابات حضور پیدا کنند. این گروه نباید سهم اکثریت را از آنِ خود کند، بلکه باید سهم خود در سطوح مختلف مدیریت را داشته باشد.