آفتابنیوز : سنگسار یک دختر جوان در استان «غور» افغانستان که ویدئوی آن به طور گسترده در شبکه های اجتماعی منتشر شد، واکنش مسوولان بلند پایه این کشور را به دنبال داشت و شورای امنیت افغانستان فردا (جلسه) ویژه ای را برای بررسی این موضوع تشکیل خواهد داد.
به گزارش ایرنا، «عبدالله عبدالله» رییس اجرایی دولت افغانستان عصر چهارشنبه در جمع جمعی از زنان این کشور در کابل اعلام کرد که سنگسار این دختر در دستور کار نشست ویژه فردای شورای امنیت قرار گرفته است و «محمد اشرف غنی» با تقبیح سنگسار یک دختر جوان، تاکید کرد که این موضوع به صورت جدی پیکری خواهد شد.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی دفتر رییس جمهوری افغانستان، وی نهادهای امنیتی و قضایی این کشور دستور داده است که عاملان این عمل غیرقانونی را به قانون سپرده و قضیه را با جدیت پیگیری کنند. زیرا این دادگاه صحرایی خلاف قانون اساسی، تمامی قوانین نافذه افغانستان و ارزش های اسلامی است.
اشرف غنی همچنین از شهروندان افغانستان خواسته است که در برابر همچو 'اعمال غیراسلامی و غیرانسانی' بی تفاوت نمانند.
در ویدئویی که از این سنگسار در شبکه های اجتماعی منتشر شده، زن جوان افغان درحالی دیده می شود که تا گردن در گودالی ایستاده و مردان به صورت پراکنده به وی سنگ پرتاب می کنند و صدای شیون او در این ویدئو به گوش می رسد. انتشار این ویدئو موجی از نفرت عمومی را در میان اجرا کنندگان این حکم ایجاد کرده است.
گفته می شود اتهام «رخشانه» دختر جوانی که سنگسار شده، ارتباط نامشروع با یک جوان بوده است، اما مسوولان محلی استان غور تایید کردند که وی نامزد این جوان بوده و به خاطر مخالفت اطرافیان، همراه نامزد خود از خانه فرار کرده بود.
وزارت کشور افغانستان نیز با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که «نورالحق علومی» وزیر کشور به پلیس استان غور دستور داده است که هر چه سریعتر عاملان این رویداد را بازداشت کند.
این در حالی است که برخی می گویند این دادگاه صحرایی در منطقه ای در 45 کیلومتری فیروزکوه، مرکز استان غور، انجام شده و این منطقه تحت کنترل طالبان قرار دارد.
اعضای مجلس نمایندگان افغانستان نیز امروز (چهارشنبه) سنگسار یک دختر در استان غور افغانستان به اتهام فرار از خانه با یک پسر جوان را محکوم کردند و از دولت خواستند که عاملان این اقدام را به اشد مجازات برسانند.
برخی از نمایندگان مجلس امروز در نطق های خود گفتند که برپایی دادگاه های صحرایی و اجرای این احکام ضد اسلامی، ناشی از حاکمیت نداشتن دولت در برخی از روستاها و شهرستان ها است.
در عین حال «نیلوفر ابراهیمی»یک عضو نمایندگان مجلس اسلامی گفت که این اقدام حیثیت افغانستان را از بین برد و اگر موضوع فرخنده پیگیری می شد، امروز شاهد سنگسار یک دختر جوان نبودیم. این دختر جوان به گفته وی دختر یک مادر نبود، بلکه دختر افغانستان است.
دو سال قبل زنی به نام «حلیمه» که شوهرش پس از طلاق دادن وی، با برچست اتهام ارتباط نامشروع، قصد داشت او را با شیوه سنگسار به دست طالبان بکشد، پلیس قندوز او را از دست گروهی موسوم به «کمیسیون قضایی طالبان» نجات داد.
سخنگوی فرماندهی نیروهای امنیتی قندوز اعلام کرده بود که «در اصل شوهر این زن می خواست همسر سابق خود را توسط طالبان بکشد و پلیس پیش از آنکه حکم اجرا شود، او را از مهلکه سنگسار نجات دادند.»