آفتابنیوز : روحانی
در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات از بازداشت برخی از روزنامهنگاران و نیز برخی از رسانهها انتقاد کرده بود. او گفته بود که از برخی رسانهها میتوان فهمید فردا چه کسی دستگیر میشود و ریختن آبروی چه کسی در دستور کار است». بعد از آن آیتالله صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه متأسفانه بعضی رسانهها به تشویش افکارعمومی دامن میزنند،
گفت: بر ایناساس دستگاه قضائی موظف است درعین حمایت از مطبوعات، از بروز جرائم پیشگیری کند و قابلقبول نیست که رسانهها بهجای ایفای نقش آگاهیبخشی و ارتقای سطح جامعه و ترویج اخلاقیات با گرفتن پول و برخلاف امنیت کشور برای اجانب کار کنند.
به گزارش آفتاب، با اینحال انصاری به روزنامه شرق گفته است که صحبتهای رئیسجمهور طبعا دولت به مقتضای وظیفه ذاتی خود از همه آزادیهای مشروع مردم و جامعه از جمله آزادی مطبوعات و رسانهها دفاع جدی میکند.
بازداشتهای اخیر و نیز عدم حضور برخی از رسانهها در نمایشگاه مطبوعات امسال را چگونه ارزیابی میکنید؟
خوشبختانه استقبال مردم از نمایشگاه که بسیار خوب بوده است. رسانههای مردمی هم حضور فعال و چشمگیری دارند. به نظر من تحریمکنندگان خود را از دیدار مردم محروم کردهاند… .
از بازداشتها چه برداشتی دارید؟
من مطلع نیستم این افرادی که بازداشت شدهاند اتهامشان چیست و چرا بازداشت شدهاند. ولی علیالقاعده در آستانه انتخابات باید فضای رسانهای کشور و فضای سیاسی کشور بازتر و آزادتر شود. هر امری که به آرامش و نشاط سیاسی کشور در آستانه انتخابات لطمه بزند، باید از آن حتیالمقدور پرهیز کرد.
فکر میکنید که دولت بخواهد در این زمینه کاری انجام دهد یا آن را به شورایعالی امنیت ملی کشور واگذار کرده است؟
من از این موضوع خاص اطلاع دقیق ندارم. ولی طبعا دولت به مقتضای وظیفه ذاتی خود از همه آزادیهای مشروع مردم و جامعه از جمله آزادی مطبوعات و رسانهها دفاع جدی میکند. ما معتقد هستیم که رسانههای آزاد، مجاری تنفس جامعه بالنده و زنده هستند. همه باید کمک کنیم که این مجاری تنفس بتوانند بهموقع و درست، اکسیژن حیات اجتماعی و سیاسی را در جامعه منتشر کنند.
برخی از صحبتهای آقای روحانی اینگونه تفسیر شد که آن گلایهها جای خاصی را نشانه رفته است. برداشت شما از صحبتهای آقای روحانی چیست؟ به نظر شما آقای روحانی عصبانی بود؟
خیر. اتفاقا من صحبتهای آقای روحانی را به طور مستقیم از شبکه خبر در دفترم گوش کردم. صحبتهای آقای روحانی بسیار صحبتهای جامع، دلسوزانه، حقوقی و عالمانهای بود. به نظر من مجموعه رهنمودها، انذارها و راهنماییهای ایشان بهمنزله منشور آزادی و اخلاق مطبوعاتی کشور میتواند مورد توجه قرار بگیرد. من بسیار متعجب شدم که چرا برخی از عزیزان از این نقد دلسوزانه و از این صحبت بسیار جامع و حقوقی آقای روحانی ناراحتشدند.
در همین حال، دیروز نیز محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در واکنش به گلایههای رئیس قوه قضائیه درباره صحبتهای رئیس جمهور
گفته بود: صادقانه بگویم شاید در هیچ یک از مقاطع گذشته به این حد هماهنگی و همدلی بین مسئولان قوا وجود نداشته و این دوره از دورههای خوب همدلی بین مسئولین است به ویژه در رابطه با قوه قضائیه که باید از طرف دولت از رئیس دستگاه قضا به خاطر همکاریها با دولت تشکر کنم و همکاری درباره تصویب برجام را یادآوری کنم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه "البته ممکن است در همه مسائل یک نظر واحد وجود نداشته باشد و تفاوت نظر وجود دارد"، تاکید کرد: ما به اصل 57 قانون اساسی که به تفکیک قوا اشاره میکند پایبندیم اما اصل 113 هم جایگاه ویژهای برای رئیس جمهور قائل شده و رئیس جمهور طبق این اصل بعد از مقام معظم رهبری عالیترین مقام کشور است و مسئول اجرای قانون تشخیص داده شده است. به همین دلیل ایشان نظر خود را صمیمانه در جمع اهالی رسانه بیان کرد و دولت هم در جهت اجرایی شدن نگرانیهای رئیس جمهور پیگیر خواهد بود. از طرفی هم نظر رئیس محترم قوه قضائیه نیز محترم است.