آفتابنیوز : متن کامل اين نامه يه شرح ذيل است:
جناب آقاي مجيد مجيدي
سلام بر شما، اينجانب از خواندن آنچه بعنوان سخنان شما در خبرگزاري ها و مطبوعات نقل شده بود بسيار شگفتزده شدم! شگفتي من نه از اين بابت بود كه از قول شما نوشته بودند: «سينماي معناگرا مانع رشد خلاقيت هنرمندان است» ( كه خود يكي از پرچمداران و حمايت شدگان و رشد يافتگان همين سيما هستيد و چند سال قبل در حاشيه نمايشگاه قرآن و در برنامه «ماورا از دريچه سينما» مفتخر به كسب عنوان «خادمالقران» شدهايد و آنوقت چنين سخناني نفرموديد!» شگفتي من حتي از اين نبود كه از قول شما در دومين جلسه نمايش فيلم در «كانون فيلم معناگراي قم» بدون استدلال نوشته بودند: « اين سينما عنواني بيهوده براي فيلمهاي داراي مفهوم و معنا است» و نه حتي از اين كه نگرانيد هنرمندان تازهنفس به مسائلي از جمله «جن» و «فرشته» بپردازند ( كه البته جاي نگراني دارد، ولي ميدانيد كه فيلمهاي قابل تاملي مثل «جنگير» و «برلين زير بال فرشتگان» و حتي « روز فرشته» و دهها نمونه ديگر در چالش با همين مسائل باليدهاند) نه، از هيچكدام از اين نقل قولها شگفت زده نشدم، - گر چه همگي جاي شگفتي دارند - ليكن بيشترين حيرت من از آن قسمت بود كه نقل قول شده بود: « اين اقدام، تقسيمبندي ديدگاهها و غيرقابل قبول است»! و «دليلي براي ايجاد چنين باكسهايي وجود نداشت»! شگفتا! كه با اين سخنان بديهيترين مباحث علمي را نفي كردهايد! چرا كه لازمه هر علمي و ابتداي هر معرفتي «تقسيم بندي» است و اصولا، معرفت بدون تقسيمبندي ممكن نيست! حتي برخي اهل نظر، معرفت را مساوي با تقسيمبندي ميدانند. بالاتر از همه، در قرآن كريم خداوند به صراحت فرموده است: شما را شعبه شعبه و قبيله قبيله خلق كرديم تا معرفت هم را پيدا كنيد. لازمه معرفت همين شعبه شعبه شدن و تقسيمبندي و بقول شما «باكس باز كردن» است.
البته نبايد انتظار داشت كه هنرمندان الزاما نظريهپرداز هم باشند و در عرصه مباحث نظري هنر هم ورود كافي داشته باشند، چه آنها به مدد خلاقيت و ذوق خود آثارشان را ميآفرينند و از فيضي بهرهمند ميشوند و شما بحمدالله بهرهمنديد.
آقاي مجيدي، بنده نيز مثل شما و شايد بيشتر از شما نگران سوء استفاده از عناوين ارزشمند و مقدس هستم و ميدانم كساني با عناوين مقدس، پول بيتالمال را دود ميكنند و فيلمهايي ميسازند كه به لعنت خدا نميارزد! من نيز ميدانم، كساني بودجههاي فيلمسان وصل به «كر» است و براي يك فيلم سينمايي، شش ماه فيلمبرداري ميكنند و در عرصه رقابتي نابرابر، گوي سبقت را از رقيبان ميربايند! اما آيا اين نگراني فقط در حوزه سينماي معناگراست؟! واصولا آيا اين نگراني فقط در سينماست، با اين بودجه نحيف پيكر و يك مويز و صد قلندر؟! آيا كم در اخبار ميشنويم كه با عناوين مقدس، بيت المال به هرز رفته است و شتر با بارش گم شده است؟! - پس چرا اينطور غيرمنصفانه وغيرمستدل از قول شما به سينماي مظلوم معناگرا ميتازند؟! در حاليكه خودتان يكي از فيلمسازان خوب اين عرصهايد و ميدانيد كه سينماي جهان در زمينه طرح مباحث معناگرايي - البته با ديدگاه خودشان از ما پيشي گرفتهاند؟! و نمونههايي از اين آثار با تلاش ارزشمند مسئولين شبكه چهار سيما در برنامههايي به عنوان سينما و ماورا نمايش داده ميشود كه براي من و شما كه به سينماي الگو و فاخر و ارزشي فكر ميكنيم عبرتآموز است و اين خود دليل جدي است براي وجود چنين نگاهي درسينماي دنيا كه ما تاكنون نيز نسبت به آن غفلت داشتيم و اگر به اين نمونهها توجه كنيم، مشاهده ميكنيم غالبا اين فيلمها منبع خلاقيتاند و توجه به عالم معنا خلاقيت آفرين است، نه مانعي براي بروز خلاقيت .
آقاي مجيدي،شايد شما از برچسب «دولتي» خوردن و «سفارشي» ساختن هراسيدهايد.
اين مسئله براي من قابل درك است و توقع ندارم با همه كف زدنهايي كه از جوانب گوناگون براي شما به گوش مي رسد، به خواسته آنها بياعتنا باشيد ولي وظيفه خود دانستم به حرمت دوستي، مسلماني و برادري كه ميانمان هست به شما توصيه كنم در حوزه نظريهپردازي، قدري بيشتر تامل كنيد وهمچنان كه هنرتان را با وسواس و دقت به سرانجام ميرسانيد و محصول خوب عرضه ميكنيد، در هنگام ابراز نظر نيز به محصول خوب بينديشيد و به تامل سخن گوييد.