کد خبر: ۳۳۰۶۷
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۸۴ - ۲۳:۱۴
شورای همکاری خواهان مشارکت در گفتگوهای اتمی

بزرگترین بازنده توافق یا تشنج هسته ای

آفتاب‌‌نیوز : عبد العزیز بن عثمان بن صقر رئیس مرکز پژوهش های خلیج فارس در مقاله ای که امروز سه شنبه در الشرق الاوسط منتشر شد در این رابطه نوشت: 

پس از آنکه سومین دور از مذاکرات بین ایران واتحادیه اروپا به بن بست رسید وتهران خبر از پایان مذاکراتخود با انگلیس ، فرانسه وآلمان داد وتاکیدکرد که فعالیت های فراوری خود را در خاک خود از سر خواهد گرفت واورانیوم را برای اهداف غیر نظامی یا نظامی به گاز تبدیل خواهد کرد ، حل وفصل پرونده اتمی ایران به مسئله ای تبدیل شد که هرگز مجالی برای به تعویق انداختن ندارد. 

اعلام ایالات متحده آمریکا وترویکای اروپای در مورد تعویق ارجاع پرونده ایران به شورای امنیتی این مجال را به وجود می آورد تا اگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس واقعا به دنبال حل وصل این معضل هستند در مذاکرات اروپایی ـ ایرانی شرکت فعالانه داشته باشند. 

به هر شکل صرفنظر از نوع موضعی که جامعه جانی علیه تهران اتخاذ کند. بازتاب های منفی برنامه های اتمی ایران در ابعاد امنیتی ، سیاسی وزیست محیطی عاید این کشورها خواهد شد .
زیرا در صورت عقب نشینی جامعه جهانی در مقابل تهران ، برنامه های هسته ای ایران پیش خواهد رفت وبه تبع آن امنیت ، استقرار واکو سیستم کشورهای شورای همکاری را بیش از دیگران در معرض خطر قرار خواهد داد، بخصوص که این کشورها تنها 40 مایل دریایی از ایران فاصله دارند. 

اما اگر آمریکا یا اسرائیل بخواهند به تاسیسات اتمی ایران ضربه ای بازدارنده وارد کنند شاید زمام امور از دست هم خارج شود وکشورهای شورای همکاری از جمله شهرها وزیر ساخت های آن همانگونه که مسئولین ایرانی تهدید کرده بودند مورد تجاوز قرار گیرند. 

پس از موفقیت آمیز بودن آزمایش موشک شهاب 3 در اوت سال گذشته وزیر دفاع وقت ایران "علی شمخانی" اعلام کرد ایران قادراست ضربه ای بازدارنده علیه مراکز آمریکایی واسرائیلی در منطقه وارد آورده ومانع از هر نوع ضربه به اهداف ایرانی شود. 

آنچه که بغرنجی اوضاع می افزاید این است که تل آویو مسئله حمله نظامی به برنامه های هسته ای ایران را دور از ذهن نمی داند ، شائول موفاز 9 دسامبر اعلام کرد کشورش باید مسایل غیر دیپلماتیک برای مقابله با تهدیدهای ایران را هم مد نظر داشته باشد. 

حال صر فنظراز طرفی که دست به حمله ی بازدارنده می زند وطرفی که پاسخ آنرا می دهد مسئله بدیهی این است که کشورهای شورای همکاری چه بخواهد چه نخواهد خود رادر خط مقدم این آتش خواهد یافت. 

پس اتحادیه اروپا باید بیش از دیگران اهمیت منطقه خلیج فارس را نه تنها برای خود بلکه برای تمامی جهان بعنوان مخزن اصلی انرژی جهان درک کند واجازه مشارکت علنی وفعال را در گفتگوهای خود با ایران بدهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین