آفتابنیوز : رمضان امینی، سه شنبه 26 آبان در یک کنفرانس خبری اظهار کرد: خدا را به شهادت میگیرم که مجموعه شهرداری در انجام وظایف محوله به هیچ عنوان کوتاهی و کاهلی نداشته است.
وی افزود: نارساییهای برف سنگین و خسارتهای ناشی از آن در سال 92 که منجر به قطع آب، برق و گاز در برخی مناطق شیراز شد را آن روز به گردن شهرداری انداختند و برخی مسئولان عنوان کردند چون شهرداری درختان را هرس نکرد این مشکل بهوجود آمد. هرس مورد نظر این افراد بهمعنای نابودی بخشی از فضای سبز شیراز است. از همان سال بنا را بر ساماندهی نیروها با نگاه منطقه محوری و ناحیه محوری گذاشتیم و متناسب با تهدیداتی که در شهر شیراز مانند سیل، زلزله، سیل، برف و انفجار وجود دارد، ساختار را تعریف و ابزار و امکانات مورد نیاز را تجهیز کردیم.
معاون شهردار شیراز اضافه کرد: در بارندگی اخیر شهر شیراز در سه موضوع قبل، حین و پس از بارندگی، ورود و در نخستین گام رودخانه خشک را لایروبی و آماده کرده و نیازسنجی تجهیزات، امکانات، پاکسازی و لایروبی جداول، تهیه فایل نقشه و تعیین موقعیت و نقاط بحرانی را در دستور کار قرار دادیم.
وی، برگزاری جلسات جهت آمادگی مانورهای برای آمادگی در مقابل سیل و برف، فضای سبز و ارزیابی عملکرد مناطق و سازمانها در مدیریت عملیات زمستانی و همچنین آمادهسازی شهر قبل از بارندگی را از دیگر اقدامات شهرداری شیراز قبل از بارندگی 19 آبان ذکر کرد.
معاون اجرایی شهردار شیراز، حضور غواص در شیراز را مایه افتخار شهروندان این کلانشهر، ذکر و خاطرنشان کرد: امسال چند سناریو برای وضعیت اضطراری تعریف کردیم و تیمهای ارزیابی در مناطق به شکل عملیات مانوری مستقر شدند.
امینی ادامه داد: شهرداری با حدود 8000 نیرو که عمدتا امدادی، عملیاتی و اطفایی هستند تمام قد آماده ارائه خدمات به مردم در زمان شدت بارش شدند. در زمان شدت گرفتن بارندگی و ایجاد مشکلاتی در برخی نقاط بیش از 2200 تماس با سامانه 137 شهرداری از سوی شهروندان گرفته شد که در این مدت 66 دستگاه خودرو عملیاتی در سطح شهر فعال شدند. 85 دوربین در تمام نقاط مختلف شهر فعال شدند و از قسمتهای مختلف فیلم گرفتیم و پس از باران نقاط ضعف را به واسطه فیلمها، بررسی و آسیب شناسی کردهایم.
وی با بیان اینکه توسعه شهر تدریجی است، ادامه داد: جان مردم برای ما مهمتر از ترافیک در روز بارانی است، به همین دلیل پس از هماهنگی با مدیریت بحران فارس، وضعیت خاص را به همه مناطق شهرداری با بستن کنارگذرها اعلام کردیم.
امینی افزود: امسال با دقت بیشتری مستندسازی کردیم. آمادگی تنها منحصر به شهرداری نیست، شاید همراهی مردم و مشارکت مردم مهمتر از هر اقدامی در زمان وقوع بحران است. بارها از طریق رسانهها اعلام کردیم از تردد غیرضروری در مواقع بحرانی خودداری کنند و از شهروندان خواستیم تا با در اختیار گذاشتن پیشنهادات و انتقادات خود از طریق سامانه پیامک 300037787 شهرداری را یاری کنند.
وی بیان کرد: دستگاههای خدمات رسان در شیراز زیر مجموعه شهرداری نیستند و از طریق دولت تامین اعتبار میشوند که در این صورت حل مشکلات از طریق مدیریت یکپارچه شهری میسر خواهد شد. بارندگی اخیر شیراز موجب تجدیدنظر و بازنگری در فعالیتهای شهرداری شد. وجود مشکل را انکار نمیکنیم و نمیخواهیم دیگران زیرسوال ببریم اما در گذشته کارشناسی خوبی در ساختارها به ویژه تقاطعها نشده است.
به گزارش ایسنا، معاون اجرایی شهردار شیراز خاطرنشان کرد: تلاش خواهیم کرد تصفیه خانه دوم شهر شیراز در آیندهای نزدیک راهاندازی شود.