آفتابنیوز : محسن مقصودی، عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواهی دانشجویی، در خصوص دلایل برگزاری این تجمع می گوید: این تشکل حدود 4 سال است با حضور اعضای دیگر تشکل های دانشجویی در دانشگاه ها و با تاکید بر پیام رهبری در تاریخ 6/8/81 مبنی بر عدالتخواهی دانشجویان شکل گرفته است و بعد از 3 سال، به صورت رسمی یک اتحادیه را تشکیل داده ایم.
وی می افزاید: در 3 سال گذشته بحث فاسد اقتصادی را به صورت تخصصی و با تاکید مجدد بر پیام رهبر که وظیفه دانشجو، آرمان گرایی است و نه مصلحت اندیشی، مطرح کردیم و چندین بار هم آقای ایزدپناه را به دانشگاه امام صادق دعوت کرده ایم ولی متاسفانه هیچ وقت به ما جواب قانع کننده ای ندادند. بعد از انتخابات که رویکرد عدلت محوری بیشتر مطرح شده و به دلیل فشار افکار عمومی بر قوه قضائیه، اعلام کردند اسامی مفسدان اقتصادی مطرح می شود ولی هر بار به بهانه ای از اعلام اسامی خودداری کرده اند. در حالی که ما معتقدیم این بحث باید به صورت ریشه ای تر مطرح شود و اعلام اسامی، کف مطالبات ما است.
نماینده هر کدام از تشکل های شرکت کننده در این تجمع به مدت 5 دقیقه به بیان عقاید و مطالبات خویش پرداختند و همگی آنان خواسته مشترک خویش را حضور آیت الله شاهرودی در جمع دانشجویان و اعلام نام مفسدان اقتصادی ذکر کردند.
دکتر زیبا کلام نیز در جمع دانشجویان حضور یافت و با اعلام چند نکته از جمله اینکه شهرام جزایری هم اکنون در سوئیس اقامت دارد و تعدادی از مسئولان قوه قضائیه مدارک خویش را از دانشگاه غیر قانونی هاوایی گرفتهاند، تاکید کرد: چرا رئیس قوه قضائیه معتقد است اعلام اسامی مفسدان باعث از بین رفتن امنیت سرمایه گذاری می شود در حالی که رهبر انقلاب خطاب به سران قوه گفته اند این مبارزه موجب امنیت فضای اقتصادی و اطمینان کسانی است که می خواهند فعالیت سالم اقتصادی داشته باشند و تسامح در مبارزه با فساد را رسما همدستی با مفسدان اعلام کرده است؛
این تجمع با ایراد قطعنامه ای پایان یافت. در این قطعنامه آمده است:
جنبش عدالتخواه دانشجویی که معتقد است حتی درصورت اعلام بعضی از این پرونده ها، مساله ناشی از فشار شدید افکار عمومی و رسانه ها و سایر قوا بوده است نه عزم قوه قضاییه، مطالبات خود را به شرح ذیل اعلام می دارد:
1- جناب آقای هاشمی شاهرودی با حضور در یکی از دانشگاه های کشور در جلسه ای به میزبانی جنبش عدالتخواه دانشجویی و با حضور دانشجویان و خبرنگاران، نسبت به روند برخورد با مفاسد اقتصادی پاسخگو باشد و به سوالات دانشجویان درباره نحوه مدیریت قوه قضائیه پاسخ دهند.
2- احکام و اسامی دقیق کلیه متخلفان پرونده های مفاسد اقتصادی و حداقل به تعداد 700 پرونده ای که پیش از این عنوان پرونده قطعی و مختومه اعلام شده بود، در اختیار رسانه ها و مردم قرار گیرد.
3- از سوی قوه قضائیه اعلام شده، علنی بودن دادگاه ها به این معنا نیست که زمان تشکیل دادگاه ها به خبرنگاران اعلام شود. ما خواستاریم زمان تشکیل دادگاه های مفاسد اقتصادی آن گونه که درباره دادگاه پرونده« کیش اورینتال» انجام شد، به خبرنگاران و نیز 4 دانشجوی حقوق که توسط این جنبش معرفی می شوند، اعلام شود تا از نزدیک شاهد روند کار باشند.
4- اموال و حقوق و مزایای مدیران ارشد قوه قضائیه باید به طور شفاف اعلام شود.
5- آن دسته از مسئولان قوه قضائیه که توان مبارزه سرسختانه با مفاسد اقتصادی را در خود نمی بینند، با استعفای خود فرصت را برای انجام وظیفه افراد صاحب صلاحیت ایجاد کنند.
در پایان به ریاست این قوه اعلام می داریم، این حرکت نقطه آغازی در اعتراض به روند چند ساله قوه قضائیه در امر فساد ستیزی بوده و در صورتی که پاسخ مناسبی به این مطالبات داده نشود، یقینا باید منتظر گسترش دامنه اعتراضات دانشجویی به نمایندگی از افکار عمومی باشید.
{$old_album_33245}