کد خبر: ۳۳۴۴۳
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۸۴ - ۱۴:۰۸

8 هزار كودک خياباني ساماندهي مي شوند

آفتاب‌‌نیوز : پرويز كاظمي افزود: با توجه به مصوبه هيئت وزيران درباره ساماندهي كودكان خياباني در مردادماه سال جاري و ابلاغ آئين نامه آن، وزارت رفاه و تأمين اجتماعي موظف شده است هماهنگي ساماندهي كودكان خياباني را با تشكيل شورايي متشكل از دستگاههاي اجرايي مربوطه به انجام رساند. 

وي در ادامه با اشاره به اينكه بر اساس ماده يك اين آئين نامه كودكان خياباني به افراد كمتر از 18 سال تمام كه در خيابان به سر مي‌برند، اطلاق مي‌ شود، گفت: براي ساماندهي برنامه ريزي ها براي كودكان خياباني اولين جلسه را وزارت رفاه با استانداري برگزار كرده و تفاهم نامه‌اي را به امضا رسانده است و طبق اين تفاهم نامه ستادي متشكل از نيروي انتظامي، وزارت كشور، سازمان مديريت و برنامه ريزي، سازمان صداوسيما، شهرداري و ديگر سازمانهاي ذيربط تشكيل شده است. 

وزير رفاه و تامين اجتماعي اظهار داشت: بسياري از كودكاني كه از سطح خيابانها جمع آوري مي شوند داراي خانواده و سرپناه هستند كه عليرغم تفكر عامه، به آنها كودك خياباني اطلاق نمي شود اما كودكاني كه شبها هيچ سرپناهي ندارند كودكان خياباني محسوب مي شوند كه پس از جمع آوري، آنها در مراكز بهزيستي در سطوح مختلف سامان داده مي شوند.
كاظمي تصريح كرد: تهران شهري است كه بيشترين كودك خياباني را داراست و در اولويت اجراي اين طرح قرار دارد چون در خصوص مسئله كودك خياباني وضعيت حادتري را داراست. 

وزير رفاه و تامين اجتماعي در خصوص اعتبارات مورد نياز براي اجراي طرح ساماندهي كودكان خياباني اظهار داشت: بايد جمع بندي هايي در خصوص بودجه صورت گيرد و سپس به سازمان مديريت و برنامه ريزي اعلام شود. 

كاظمي گفت: بسياري از كودكان خياباني كه جمع آوري مي شوند از خانواده هايشان در شهرهاي ديگر جدا شده اند و به شهرهاي بزرگي چون تهران هجوم آورده اند كه اين كودكان نيز بايد به بستگانشان در شهرهاي خودشان سپرده شوند. 

وي تصريح كرد: سعي خواهيم كرد با آغاز طرح، هر يك ماه يك بار جلساتي با مسئولان مربوطه برگزار شود تا روند پيشرفت كار و مشكلات احتمالي آن پيگيري شود.
 
شيوه‌نامه اجرايي اين آيين‌نامه تدوين وحدود 5 روز پيش به استانها ابلاغ شده است تا ضمن تسريع در انجام عمليات امكان ارزيابي پس از 6 ماه از زمان صدور اين آيين‌نامه فراهم شود.بر اساس ماده 2 آئين نامه سازمان بهزيستي كشور موظف است با همكاري و مشاركت شهرداري، انجمنهاي خيريه، تشكلهاي غيردولتي و نيروي انتظامي و با استفاده از مددكاراجتماعي (در قالب تيم تخصصي سيار يا مستقر در مراكزكه با همكاري شهرداريها سازماندهي خواهد شد)، نسبت به شناسايي، جذب، پذيرش و توانمندسازي كودكان خياباني در كليه مراكز استانها و در صورت صلاحديد كارگروه اجتماعي استان در شهرهاي بالاي 200 هزار نفر اقدام كند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین