آفتابنیوز : عشقی ثانی افزود: قانون فرزند خواندگی مربوط به 30 سال قبل است و یکی از چالشهای این قانون این است که اجازه نمی دهند کودکی که فاقد پدر ، مادر و جد پدری است به فرزندی پذیرفته شود.
بر اساس این قانون فرزندی که والدین بی صلاحیت دارد را نمی توان به خانواده ای برای فرزند خواندگی داد ، در حالی که هم اکنون بسیاری از کودکانی که در خانه های کودک بهزیستی به سر می برنند دارای پدر و مادری هستند که عدم شایستگی، صلاحیت و کفایت آنها برای نگهداری از فرزندشان به اثبات رسیده است.
وی در مورد اصلاح قانون فرزند خواندگی خاطر نشان کرد: با توجه به اقدامات و تلاشهای گسترده کارشناسان و مسئولان بهزیستی که طی سال گذشته صورت گرفت توانستیم لایحه پیش نویس اصلاحات قانون فرزند خواندگی را تهیه و به تایید مجلس و قوه قضاییه برسانیم و هم اکنون این قانون برای اجرایی شدن در انتظار تایید شورای نگهبان است.
عشقی با اشاره به اینکه سالانه یک هزار کودک در کشور به فرزند خواندگی سپرده می شوند ، افزود: این کودکان از خانواده ای که آنها را به فرزند خواندگی پذیرفته اند ارثی نمی برند و با توجه به هزینه های زندگی در آینده نیز نیاز به حمایت و اشتغال دارند. به همین علت در ابتدای کار بر اساس ضوابط ، تضمین و تعهدی از خانواده جدید گرفته می شود که معمولا بخشی از اموال آنها است.