آفتابنیوز : حجتالاسلام و المسلمين قربانعلي دري نجفآبادي در جلسهاي كه به منظور بررسي عملكرد ارگانهاي مسوول و مرتبط با موضوع آلودگي هواي پايتخت در دادستاني كل كشور تشكيل شده بود، گفت: زيبنده ميهن اسلامي و ملت مسلمان ما نيست كه هواي پايتخت كشورشان در فهرست آلودهترين شهرهاي جهان باشد. با ادامه اين روند علاوه بر تهديد سلامت عمومي شهروندان، اعتبار بينالمللي جمهوري اسلامي نيز لكهدار ميشود.
وي به عنوان مدعيالعموم از همهي ارگانهاي ذيربط خواست با درايت، همت و جديت، تمام توان خود را بسيج كنند تا مردم از حق طبيعي برخورداري از محيط پاك و عنايت خداداي هواي سالم محروم نگردند و از سلامت و نشاط لازم براي ترقي و تعالي بهرهمند شوند.
وي، مقابله با آلودگي هوا را يك مساله همگاني دانست و تصريح كرد: رسانهها و مطبوعات، مقاطع مختلف آموزشي و گروههاي مرجع اجتماعي بايد با فرهنگسازي صحيح و موثر، مردم را به سمت مشاركت فعال در پاكيزه نگه داشتن هوا ترغيب كنند و اذهان را معطوف به اين مهم نمايند كه عدم توجه به نكات زيست محيطي استفاده بيمورد از خودروهاي شخصي اسباب خسران مستقيم خودشان و همشهريانشان خواهد شد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر فوريت و اهميت اتخاذ تدابير پيشگيرانه در خصوص آلودگي هواي تهران افزود: در شرايط كنوني تدوين استراتژي جامع و راهگشا در مقاطع زماني كوتاه مدت، ميان مدت و درازمدت با توجه به واقعيات عيني (گسترهي 20 هزار كيلومتري تهران و توابع آن و جمعيت 12 ميليون نفري آن) ضرورت دارد.
وي با اشاره به حياتي بودن بحران آلودگي هوا از دستگاههاي ذيربط خواست فوريت و حساسيت و ضرورت حل اين مساله را درك كنند و وظايف حوزه مسوولان خود را وقف قوانين و مقررات به درستي انجام دهند و از بخشينگري و موازيكاري اجتناب ورزند.
دري نجفآبادي عبرت از تجربههاي موجود را راهگشاي جهتگيريها و برنامهريزيهاي آتي دانست و اضافه كرد: با استفاده از نظر كارشناسان و ارائه طريق متخصصان امر و بهرهمندي از تجربيات پيشين، در صورت لزوم آييننامهها بازخواني و اصلاح شود. اگر قانون نيازمند بازنگري است در قالب طرح يا لايحه تقديم به مجلس شود تا هم قوانين كارساز و مطلوبي داشته باشيم و هم در مقام اجرا كوتاهي نشود.
وي، بر توانمندسازي و تقويت ناوگان حمل و نقل عمومي تاكيد كرد و اظهار داشت: بايد ضمن ترغيب مردم براي كاهش استفاده از خودروي شخصي، در جهت افزايش و ارتقاء كمي و كيفي خدمات عمومي شركت واحد، مترو و تاكسيراني تلاش كرد.
وي اضافه كرد: تخصيص اعتبارات لازم و حمايت موثر و مصمم از بخش حمل و نقل عمومي، پيشنياز اعمال محدوديت تردد خودروهاي شخصي و ترغيب مردم به استفاده از وسايل جمعي است كه به دنبال خود كاهش حجم ترافيك و به تبع كاهش چشمگير آلودگي هوا را در پي خواهد داشت. در نهايت منافع مادي و معنوي كه با اين تدبير عايد ملت و دولت ميشود به مراتب بيشتر از هزينهاي است كه اختصاص مييابد.
دادستان كل كشور، كيفيت پايين سوخت را يكي از عوامل مهم آلودگي هوا عنوان و تصريح كرد: امروز كيفيت سوخت مصرفي خودروهاي سبك و سنگين در دنيا شاخص معين و ضابطه مشخصي دارد؛ لازم است وزارت محترم نفت و ارگانهاي ذيربط جهت انطباق سوخت گازوئيل و بنزين مصرفي داخل كشور با استانداردهاي مقبول و مطلوب اهتمام جدي ورزند.
وي از كارخانههاي توليدكننده خودرو خواست در جهت ارتقاء كيفي محصولات خود تلاش فزونتري مبذول دارند تا شاهد حداقل ميزان آلايندگي خودروهاي جديد باشيم.
دري نجفآبادي نقش برجسته و رسالت حساس شوراي عالي محيط زيست را يادآور شد و خاطرنشان كرد: كوتاهي ما در حفظ و حراست از محيط زيست، دامنگير خود ما و نسلهاي آينده خواهد بود؛ مقتضي است متوليان و مسوولان امر، ضمن پيگيري تخصيص بودجه به موارد ضرور، تذكرات لازم را به دستگاههاي ذيربط بدهند و با جديت و صلابت پاسدار حقوق زيست محيطي مردم باشند؛ دستگاه قضايي نيز حمايتهاي لازم را از اين بخش خواهد داشت.