آفتابنیوز : باقر بحري با اشاره به مساله تعرفهها و با تاكيد بر سرمايهاي بودن كالاهايIT گفت: معمولا ساخت اين نوع كالاها به طور عمده در كشور انجام نميشود وآن هدفي را كه تعرفهها دارند از جمله جلوگيري از كالاهاي غيرضروري به جامعه شامل اين نوع كالاها نميشود، بنابراين تاثير مستقيمي در توسعه و گسترش جامعه و صنعت دارند.
به اعتقاد رييس كميسيون سخت افزار سازمان نظام صنفي رايانه اي استان تهران؛ بايد روز به روز تعرفههاي گمركي كاهش يابد چون اين موضوع در خيلي از كشورها و به منظور رشد وتوسعهIT حتي به مرز صفر درصد رسيده است.
وي در ادامه اظهار تاسف كرد: متاسفانه در سالهاي گذشته خيليها بحثي را براي تقويت توليد مطرح ميكردند و تعرفههاي PC و كامپيوتر را افزايش دادند درصورتي كه شاهد بوديم اكثر آنها يا با شكست رو به رو شدند يا در واقع فقط توجيهي بودند براي حوزه خاصي كه بتوانند منافع بيشتري كسب كنند.
بحري معتقد است: الزاما كساني كه تصور ميكنند با اين كار ميتوانند اشتغال زايي در جامعه ايجاد كنند و توليد را افزايش دهند يك طيف كوچكي را ميبينند در صورتي كه گسترش IT در جامعه ميتواند در طيف وسيعتري از جامعه اشتغال ايجاد كند.
رييس كميسيون فرهنگي سازمان نظام صنفي رايانهيي استان تهران با اشاره به تعرفههاي بالاي كالاهاي IT در چند سال گذشته كه موجب بروز قاچاق كالادرسطح وسيعي شده،گفت: در گذشته بارها به اين نكته تاكيد كرديم كه اين كار به رواج كالا در كشورمان كمك ميكند بنابر اين بايد تعرفهها را كاهش دهيم با توجه به اين جريان همان مقدار معيني كه تعرفهها كاهش يافت تاثير بسيار خوبي در جلوگيري از كالاهاي قاچاق داشت و از همه مهم ترمنجر به ساماندهي و هويت دار شدن كالاها شد، چون كالاهايي كه به صورت قاچاق وارد ميشود ،نميتواند داراي هويت و صاحب باشد، بنابر اين ورود قانونمند كالاها باعث شناسنامه و هويت دار شدن آنها ميشود و به دنبال آن از هدر رفتن سرمايهي كشور نيز جلوگيري ميكند .
وي با اشاره به فعاليت كارگروه تعرفه گفت: پايين آوردن تعرفهها از عمدهترين كارها و پيشنهادات ما در اين كار گروه است و در اين كارگروه به اين نكته تاكيد مي شود كه كاهش تعرفهها براي رسيدن به توسعهي پايدار از طريق IT امكان پذير است و ما در اين راستا گام برميداريم .