آفتابنیوز : به گزارش واحد اطلاع رساني مركز پژوهشهاي مجلس،دفتر مطالعات بنيادين حكومتي اين مركز در گزارشي با عنوان «سيماي حكومت نبوي» با بررسي استراتژي در پيكارها، نحوه تقسيم كار حكومتي، معيارهاي انتخاب و واگذاري امتياز با تاملاتي در سيره رسول گرامي اسلام (ص) به تبيين مديريت حكومتنبوي پرداخت.
دفتر مطالعات بنيادين حكومتي مركز پژوهشهاي مجلس در همين ارتباط آورده است : اين گزارش ديباچهاي براي بيان سيماي حكومت نبوي و تبيين ساختار حكومتي است كه با طرح اين موضوع، ساختار حكومت اسلامي در حوزههاي مختلف توجيه خواهد شد.
دفتر مطالعات بنيادين حكومتي مركز پژوهشها در گزارش خود از اهداف طرح حكومت نبوي، معرفي نحوه و چگونگي اداره حكومت توسط پيامبر مكرم اسلام (ص) براي دولت اسلامي در تمامي دورههاي اسلامي را عنوان كرده و ميافزايد: طرح حكومت نبوي، الگويي روشمند است كه حكومتهاي اسلامي طبق آن ساخته شوند و بر اساس چنين سنگ محكي آزموده ميگردند.
بر اساس اين گزارش،در ساختار حكومت نبوي بر سر اصل رعايت اصول تقسيم كار حكومتي، واگذاري اختيار حكومتي با همراهي مسئوليت پذيري و طرح سلسله مراتب قدرت حكومتي توجه ويژهاي شده و از آنها به عنوان استراتژي تشكيل حكومت اسلامي نام برده شده است.
گزارش ياد شده تصريح ميكند كه در حكومت نبوي، مدير حكومتي در جامعه اسلامي بايد ديندار، عدالتمحور، خردمند و مسئوليت پذير باشد و در اسلام سلسله مراتب حكومتي با سلسله مراتب ولايي شروع ميشود و قرآن سرپرست را خدا، پيامبر و كساني كه ايمان آوردهاند ميداند.
در اين گزارش در خصوص معيار انتخاب كارگزاران حكومتي آمده است: در تقسيم كار حكومتي اغلب معيارها مبتني بر تعهد، تخصص ومسئوليت پذيري است و پيامبر اسلام (ص) در تقسيم كار حكومتي اين معيارها را در نظر داشته و به كساني مسئوليت ميداد كه شرايط مسئوليت پذيري بيشتري نسبت به ديگران داشتند.
تشكيل حكومت اسلامي، وزارت در حكومت اسلامي، سازمان وسازماندهي حكومتي، سازمان اداري و قضايي در حكومت پيامبر از ديگر موضوعات طرح شده در اين گزارش است كه سعي شده با طرح مصاديقي از اداره حكومت اسلامي از سوي پيامبر اسلام (ص) در اين حوزهها با موارد موجود در حكومتهاي فعلي تطبيق داده شود.
در اين گزارش به تدابير و اقدامات پيامبر اسلام(ص) در واگذاري امور مالي جهت جمعآوري خراج و ماليات به افرادي خاص و ارائه دستورات لازم در اين خصوص به عنوان يك سازمان مالي اشاره شده است.
بر اساس اين گزارش، توجه ويژه پيامبر (ص) به مترجمان زبانهاي مختلف در پذيرش هياتها و مسولان خارجي نيز از ديگر تدابير حكومتي و رفتاري پيامبر اسلام است.
دفتر مطالعات بنيادين حكومتي مركز پژوهشهاي مجلس همچنين در بخش ديگري از اين گزارش به تقسيم كار پيامبر (ص) در امور نظامي، دفاعي، حفاظت از اطلاعات و تبيلغات و ارسال مبلغ و شاعر جهت تبليغ دين مبين اسلام پرداخته و مصاديق و نمونههايي از اقدامات ايشان در اين زمينهها را مطرح كرده است.