آفتابنیوز : به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد، اکبر ترکان افزود: شاید این اشخاص در طرح مباحث خود علیه دولت، اهداف خاص سیاسی - جناحی را دنبال می کنند و می خواهند دولت را متهم به کم کاری یا بی تفاوتی نسبت به مشکلات و معضلات مناطق آزاد نشان دهند.
مشاور رئیس جمهوری با بیان اینکه «آنها حرف های کهنه ای می زنند که محصول دوره خودشان است»، افزود: «وقتی اقتصاد کشور در طول هشت سال برباد می رفت، آنها کجا بودند؟ همین هایی که امروز به عنوان کارشناس اقتصادی ژست توصیه و پیشنهاد می گیرند، تا دیروز کجا بودند که 800 میلیارد تومان بودجه کشور در یک دوره ناپدید شد؟ کسانی که امروز نگران واردات کالا از بنادر هستند، زمانی که سنگ قبر، سنگ پا، پیژامه چینی و... وارد می شد، کجا بودند. اینها تصور می کنند همه چیز فراموش شده است.»
ترکان یادآورشد: اتفاقات رخ داده در دولت آقای دهم فقط محصول شخص احمدی نژاد و چندنفر در دولت ایشان نبود، همین ها که امروز طلبکار شده اند شریک همه ناهنجاری های رخ داده در دوره گذشته بودند.
وی افزود: «اینکه تصور شود همه ناهنجاری ها محصول رویکرد آقای احمدی نژاد است، تصور غلطی است؛ این دوستان که آن روزها وظایف نظارتی خود را انجام نمی دادند و سکوت کرده بودند نیز شریک ناهنجاری ها هستند و در اتفاقات رخ داده دخالت داشته اند اما امروز به گونه ای اظهارنظر می کنند که انگار در آن دوران مسئولیتی نداشته اند و به نظر می رسد به دنبال تبرئه خود هستند.»
دبیر شورایعالی مناطق آزاد افزود: «ما جملات ثبت شده آنها را در تائید اقدامات ناهنجار رئیس جمهوری گذشته به صورت ثبت شده داریم. اینها که مجیز ایشان را می گفتند، امروز خود را به گونه ای دیگر به مردم معرفی و یا دولت یازدهم را در نطق های خود به عنوان متهم معرفی می کنند.»
وی افزود: اینها اشک تمساح می ریزند که کشور با رکود مواجه است؛ باید بدانیم هنوز از رکود خارج نشده ایم چون همچنان در تحریم هستیم؛ هنوز نمی توانیم نفت خود را بفروشیم؛ هنوز ما کالای مورد نیاز صنعتی را از دلال ها می خریم که اقتصاد ایران را فاسد کرده اند.»
ترکان گفت: حال اگر دوستان نگران هستند، باید ابتدا پاسخگوی انجام ندادن وظایف نظارتی خود باشند؛ اینها فکر می کنند مردم فراموشی دارند و با نزدیک شدن به انتخابات شروع کرده اند به ایجاد هیجان آفرینی های کاذب و نام آن را نگرانی برای وضعیت کشور می گذارند.
مشاور رئیس جمهوری گفت: البته آنها حق دارند نقد کنند و مشکلات کشور را از نظر علمی به بحث عمومی و علمی بگذارند اما به دولتمردان توهین نکنند و بخشی از کارهایی که این دوستان انجام می دهند، تهمت و دروغ پراکنی است.
وی ادامه داد: اینها با طرح مسائل خلاف و دروغ، ذهن مردم را از مسائل اصلی کشور دور می کنند و می خواهند نگاه مردم از اتفافات رخ داده منحرف کنند حالا ما نمی گوییم چقدر از این آقایان در فساد ها شریک بوده اند و این فساد ها را چه کسانی خلق کرده اند.
ترکان ادامه داد: سؤال اینجا است آقایی که زمانی در دستگاه قضایی کشور بود و بعد بر صندلی بزرگ ترین مجموعه اجرایی کشور نشست به وضعیتش رسیدگی شد؟ آیا به خسارت هایی که آن فرد و افراد همراه او به اقتصاد کشور وارد کردند، رسیدگی شد؟ هرگز رسیدگی نشده اما منتظریم به این فسادها رسیدگی شود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد درخصوص برخورد با فساد مناطق آزاد نیز گفت: فساد زمانی رخ می دهد که بی نظمی در کشور گسترش یابد؛ آنچه در طول سال های گذشته رخ داد، بی نظمی در مناطق آزاد بود.
وی افزود: در حالت شفافیت و انضباط مالی، امکان وقوع فساد وجود ندارد؛ آنچه در گذشته رخ داد عبور از قانون به صورت تعمدی بود و ما به سمت شفایت حرکت کردیم؛ برای مثال ما دیگر زمین با رانت به کسی نمی دهیم.
به گفته ترکان، پیش از این زمین دولتی در مناطق آزاد به صورت رانت واگذار می شد. زمین هایی که حداقل متری سه میلیون تومان قیمت داشتند به اسم آنکه اینها زمین دولتی بود، متری 150 هزار تومان به تعدادی افراد داده شد.
وی افزود: به عبارتی هرکس می توانست در مناطق آزاد زمین دولتی دریافت کند، بلیتش برده بود اما حالا دیگر خبری از این زمین ها نیست و ما هر مناقصه ای را به صورت شفاف در سایت منتشر می کنیم؛ به همین دلیل برخی جریان ها نگران دولت شده اند.
مشاور رئیس جمهوری با بیان اینکه در سال های گذشته مناقصه ها به اطلاع عموم نمی رسید، افزود: اکنون مناقصه ها را به صورت شفاف برگزار کرده و به اطلاع عموم می رسانیم و دلمان می خواهد مردم بدانند آن میلیارد ها که جابجا شد علنی نبود و آن شرکت هایی که زیرمیزی به بابک زنجانی فروخته شد، در حد یک برگه کاغذ بود.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری چندی پیش در همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد تاکید کرد: خدا نکند به مرزی رسیده باشیم که قبح فساد شکسته شده باشد اما گزارش هایی به گوش می رسد که زیرمیزی ها تبدیل به رومیزی شده در حالی که در قدیم بیشتر زیرمیری مطرح بود و قبح این مساله وجود داشت.
روحانی با بیان اینکه اگر در یک کشور قبح رشوه، دزدی و فساد از بین برود باید به خدا پناه برد، گفت: آنجا که قبح شکسته شود، به جایی خواهد رسید که حکم و راه خدا و حق انکار می شود و حتی قانون و آیه شریفه قرآن مورد استهزا قرار می گیرد؛ بنابراین نباید در برابر فساد عقب نشینی و اعلام ناتوانی کنیم.