کد خبر: ۳۳۹۹۲
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۸۴ - ۱۵:۲۵

هشدار آيت‌الله موسوي اردبيلي نسبت به رواج خرافات

آفتاب‌‌نیوز :  آيت‌الله العظمي موسوي اردبيلي در اين ديدار با اشاره به بخش افتخاري ايسنا و تاييد اين نحوه‌ي فعاليت، عرصه‌ي خبر و اطلاع‌رساني را از جمله عرصه‌هايي برشمرد كه در آن فعاليت بايد به صورت افتخاري باشد و نه صرفا در قبال اخذ مبلغ و وجه.

آيت‌الله العظمي موسوي اردبيلي با اشاره به حادثه‌ي سقوط هواپيما، اظهار داشت: حادثه‌ي سقوط هواپيما، مصيبت بزرگ و فراموش‌نشدني براي همه بود و من به همه خصوصا به شما كه بعضي از دوستان‌تان در اين حادثه بودند تسيلت مي‌گويم و از خداوند متعال براي كساني كه در اين حادثه لياقت رحمت خدا را داشتند طلب اجر جزيل مي‌كنم.

وي، كار رسانه‌اي را در دنياي امروز مفيد، سودمند و لازم دانست و خاطرنشان كرد: يكي از مسائلي كه رشد مقام و موقعيت هر ملت، امروزه به آن وابسته است اطلاعاتي است كه درباره‌ي آن ملت به دنيا مخابره مي‌شود لذا هرقدر اين عرصه رشد پيدا كند و واقعيت آن ملت به دنيا عرضه شود باعث رشد آن ملت خواهد شد.

موسوي اردبيلي، عرصه‌ي خبر و اطلاع‌رساني را از جمله عرصه‌هايي برشمرد كه فعاليت در آن بايد به صورت افتخاري باشد نه در قبال اخذ مبلغ و وجهي و خاطرنشان كرد: رعايت صداقت در نقل اخبار يكي از ويژگي‌هاي مهم اطلاع‌رساني است البته رعايت اين صداقت در يك جامعه سالم آسان است اما در يك جامعه‌ي ناسالم و معيوب بسيار مشكل است چون اشخاص و اهداف به چپ و راست، واقع و غيرواقع و گروه تقسيم مي‌شوند؛ آن وقت به كسي كه تابع اين گروه‌ها نيست مي‌گويند بي‌خط و مذمتش مي‌كنند يعني تشويق مي‌كنند كه آدم بايد حتما خط داشته باشد. البته اگر خط خدايي باشد عيب ندارد و بايد همه آن را داشته باشيم.

وي افزود: متأسفانه در جامعه‌ي ما خط به معني گروه خيلي زياد است و بي‌خط خيلي كم است بنابراين رعايت صداقت بسيار مشكل است، گاه مي‌بينيد از كاه، كوه مي‌سازند يك كلاغ و چهل كلاغ مي‌كنند درنتيجه اعتماد سلب مي‌شود و ارزش كار از دست مي‌رود.

اين مرجع تقليد خاطرنشان كرد: مسلمان‌ها تا وقتي كه گرايش اسلامي داشتند صداقت در بين آنها خيلي ارزش داشت اما از وقتي كه ما مدرن شديم و لباس خود و لباس فكر را درآورديم و لباس عاريتي پوشيديم به اين طرف و آن طرف تمايل پيدا كرديم، خواستيم هم‌رنگ جماعت شويم تا رسوا نشويم. صداقت در ميان ما كم شده است. حتي در كارهايي كه دور از كارهاي اجتماع است و از قديم بر روش اساسي خود باقي مانده اين مسأله اتفاق افتاده است يعني گاهي به يك طلبه‌ي صفر كيلومتر مي‌گويند حضرت آيت‌الله گاه به يك آيت‌الله مي‌گويند ثقه‌الاسلام و گاه اين‌ را هم نمي‌گويند. بنابراين در اين مجال بايد افرادي را داشته باشيم كه جنبه‌ي جهادي داشته باشند و در مقابل تمايلات اجتماعي و افكاري مثل باد نلرزند و اين طرف و آن طرف نروند، خود را تسليم باد نكنند و به وظيفه‌اشان عمل كنند.

وي افزود: ما الان روزنامه و خبرگزاري و رسانه‌هاي عمومي كم نداريم اما خيلي دردآور و جاي سوال است كه چه مي‌شود كه كسي مي‌خواهد خبر درستي را بگيرد در مواردي دنبال منابع يا خبرگزاري‌هاي خارجي مي‌رود و راديوهاي آنها را مي‌گيرد و به آن دل مي‌بندد. چه مي‌شود كه يك ملتي به اين‌جا مي‌رسد. در اول انقلاب شكوهمند اسلامي اين گونه نبود و ما در زمان كمي به حال خودمان برگشتيم، البته كار ندارم كه در آن زمان هم زياده‌روي‌ها شد اما به طور كلي ما حتي در اسامي، از به كار بردن اسامي عاريتي برحذر بوديم و دلمان مي‌خواست به حالت اسلامي برگرديم اما طولي نكشيد و اين مسأله كم‌رنگ و حتي بي‌رنگ شد و ما به همان حالت اول بازگشتيم كه اين خيلي خطرناك است.

اين مرجع تقليد ادامه داد: بايد متوجه باشيد و در كارتان رضاي خدا و وظيفه‌ي انساني را فراموش نكنيد و صداقت را به اين زودي‌ها از دست ندهيد و مجاني اين ارزش‌ها را از بين نبريد؛ ان‌شاءالله موفق مي‌شويد مشروط بر اين كه خدا را در نظر بگيريد و كار سالم را تشخيص دهيد البته اين حداقل امر است و حداكثرش اين است كه بتوانيم جامعه را به اين راه دعوت كنيم.

آيت‌الله العظمي موسوي اردبيلي در پاسخ به اين سوال كه در شرايط كنوني با توجه به اين كه خيلي‌ها خود را منتسب به امام (ره) مي‌كنند مردم چگونه مي‌توانند راه و خط امام (ره) را از ساير خطوط تشخيص دهند، اظهار داشت:البته اين يك مسأله طبيعي است؛ در دوران پيامبر (ص) و بعد از آن هم اتفاق افتاد، در هر انقلابي هم وقتي محور اول از بين مي‌رود اختلالات و انحرافات زياد مي‌شود و هركسي راه خود را به آن محور اول نسبت مي‌دهد.

وي افزود: فرضا يك آقايي بود كه امام (ره) خيلي از او خوشش نمي‌آمد حتي در دوره‌ي خود امام (ره) مسأله‌اي اتفاق افتاد كه به جامعه هم كشيده شد و امام (ره) فرمودند اين فكر بدتر از فكر اسرائيل است كه از سوي اين افراد گفته شد كه پوزه‌بند بخريد و به ما بزنيد كه حرف نزنيم و امام (ره) خيلي متأثر شد اما اين آقا هميشه مي‌گفت هر وقت در ايران مشكلي ايجاد مي‌شد امام(ره) مي‌گفت فلاني كجاست؛ لذا مي‌بينيد كه اين مسائل در همه زمان‌ها وجود داشته است؛البته بعضي از اين‌ها با گذشت روزگار حل مي‌شود اما بعضي‌ها هم حل نمي‌شود.

موسوي اردبيلي درباره‌ي دلايل رواج خرافات در كشور با بيان اين كه همه در اين باره دغدغه دارند، گفت: قبل از پيروزي انقلاب اسلامي اگر كسي حرفي مي‌زد، تهديد و شكنجه و حتي زنداني مي‌شد اما با وجود اين شرايط خفقان، راه ما به دانشگاه باز بود و مطهري، بهشتي و باهنر و امثال آنها با دانشجويان رفت و آمد داشتند.

وي افزود: الان شبهات زياد شده است و متأسفانه ما افرادي مثل مطهري، باهنر و بهشتي و از خود گذشته نداريم كه گاه به خاطر يك حرف يك ماه به زندان مي‌رفتند.

موسوي اردبيلي خاطرنشان كرد: حدود يك سال گذشته به تعدادي از دوستانم كه الان كار اجرايي ندارند گفتم مانند سابق جلساتي تشكيل دهيد و جواب شبهات جوانان را بدهيد كه در ذهن‌شان باقي نماند اما آنها گفتند كه در گذشته مردم و جوانان به جلسات روي خوش نشان مي‌دادند اما الان اين‌گونه نيست؛ يكي از اين افراد به من پيشنهاد راه‌اندازي يك شبكه‌ي ماهواره‌اي دفاع از اسلام را داد كه هم بردش بيشتر است و هم فضاي آزادتري دارد كه من راجع به اين موضوع فكر كردم و گفتم مي‌شود چنين كاري كرد چون الان سعودي راجع به رويه‌ي خود 2، 3 ماهواره دارد لذا شيعه هم مي‌تواند داشته باشد و اشكالي ندارد اما من نمي‌توانم اين كار را بكنم. چيزي كه در اين شرايط به ذهنم رسيد داشتن سايت بود و الان بناست سايتي را راه‌اندازي كنيم و راه صحيح اسلام را به مردم بگوييم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین