آفتابنیوز : وزیر امور خارجه افغانستان با اعلام آمادگی دولت افغانستان برای نهایی کردن موافقتنامه منع مالیات مضاعف و تشویق سرمایهگذاری مشترک با جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری کرد تا موافقتنامه مذکور قبل از سفر ریاست جمهوری افغانستان به تهران آماده امضا گردد.
عبدالله با تاکید بر اینکه دولت افغانستان، جمهوری اسلامی ایران را یک شریک اساسی و راهبردی مهم خود میداند و تعمیق مناسبات کامل با تهران در چارچوب توسعه، صلح و ثبات و اقتصاد منطقه و یکی از اولویتهای ضروری سیاست خارجی افغانستان میباشد.
وزیر امور خارجه افغانستان آمادگی دولت خویش را برای قانونمند کردن گذرگاههای مرزی و فعال کردن گذرگاههای جدید و مراودات قضایی اعلام نموده، ضرورت تسریع روند کارشناسی امور آن را برای ایجاد ساز و کارهای مناسب مورد تاکید قرار داد.
عبدالله با اشاره به اجلاس دوم بن و نقش آن در بازسازی افغانستان، نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در پروژههای بازسازی افغانستان قدردانی نموده و خواستار ایفای نقش هرچه بیشتر جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس آینده گردید. وی در ادامه افزود: این امر توسعه مناسبات دو کشور، با استفاده از منابع بینالمللی را تسهیل خواهد نمود.
متکی با اشاره به سوابق مناسبات و رایزنیهای سازنده مقامات دو کشور اظهار داشت: رایزنیهای مستمر بین وزاری خارجه دو کشور میتواند زمینههای مناسبات را تعمیق بخشد. دولت جدید جمهوری اسلامی ایران راهبرد تقویت همسایگان را در سرلوحه روابط خویش قرار داده است و حمایت از مردم و گروههای مختلف افغانستان در تعیین سرنوشت سیاسی خویش یک خط مشی ثابت جمهوری اسلامی بوده است.
وزیر امور خارجه ایران، با تشریح زمینههای مناسبات دو کشور آهنگ رشد توسعه مناسبات را خوب توصیف کرد. ایشان در ادامه افزود: آمار مبین منحنی رشد بوده و گسترش کمی مناسبات و همکاریهای تجاری و اقتصادی به حد 400 تا 500 میلیون دلار رسیده است و این امر، روند توسعه را متبلور میسازد.
وی افزود: گسترش مبادلات تجاری از طریق فعال کردن بازارچههای مرزی و مشارکت ایران در پروژهها از طریق منابع مالی بینالمللی و سازمان کنفرانس اسلامی و بانک توسعه اسلامی میتواند فرایند مناسبات را وارد مرحله جدیدی از سطح انتظارات مردم و مناسبات دو کشور نماید.
متکی با تبیین پتانسیلهای گوناگون تقویت مناسبات تصریح کرد: قانونمند نمودن مسایل مرزی و گذرگاههای مرزی جدید از جمله گذرگاه یزدان، تسهیل روادید کار و رفع موانع گمرکی و حضور فعال شرکتهای ایرانی در پروژههای بازسازی و برگزاری دورههای آکادمیک، دیپلماتیک برای کارشناسان افغانستانی، از جمله زمینههای مورد علاقه دو طرف برای اجرایی ساختن آن میباشد.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به نگرش جمهوری اسلامی ایران به صلح و ثبات دو کشور به عنوان یک راهبرد پایدار ابراز امیدواری کرد ثبات افغانستان با استقرار نهادهای قانونی و شکلگیری مؤسسات قانونگذاری در افغانستان، رفاه و شکوفایی بیشتری را برای مردم افغانستان به ارمغان آورد.
متکی با تشریح مسایل مرزی و رودخانههای مشترک ابراز امیدواری کرد با برگزاری کمیتههای فنی و حقوقی بتوان مرزهای دو کشور و استانهای همجوار را مورد توسعه و آبادانی قرار داد.
وزیر امور خارجه ایران با تبیین ضرورتهای امضای موافقتنامه و لوایحی که بین دو کشور در زمینه ممانعت از مالیات مضاعف، قضایی، فرهنگی، کنسولی، تسهیل سرمایهگذاری مشترک منعقد خواهد شد، اظهار داشت: این موضوع میتواند فضای مناسبات را وارد مرحله جدیدی نماید.