آفتابنیوز : نیکی کریمی در این مراسم گفت: برای من ادبیات و کتاب حرف اول را میزند، من با سینما شروع کردم و سپس به دنبال چیز دیگری بودم و آن را در ادبیات پیدا کردم و اکنون نیز که به فیلمنامه نویسی مشغول هستم.
نیکی کریمی در ادامه درباره اینکه بسیاری از آسیب شناسان اجتماعی معتقدند که تصویر، دشمن کتاب است گفت: خارج از ارتباط ادبیات و سینما، رسانه تصویر نسبت به کتاب موثرتر است، چرا که ابتذال رسانه تصویری بیشتر از کتاب است و مردم به دلیل سلایق متوسطی که دارند بیشتر با سینما ارتباط برقرار میکنند.
وی افزود: مردم به دلیل وقت زیادی که کتاب خواندن از آنها میگیرد و به دلیل سلایق معمولی ترجیح میدهند به سینما بروند.
کارگردان فیلم یک شب در ادامه افزود: مردم با ابتذال بیشتر ارتباط برقرار میکنند، اما با ادبیات که در واقع ریشه سینما از آن نشات گرفته به دلیل تمرین بیشتر کتابخوانی ارتباط کمتری برقرار میکنند.
نیکی کریمی نیز درباره نقش تاثیرگذار زنان نیز گفت: در کشوری مثل ایران ،ما زنان ،خیلی بدهی داریم که باید بپردازیم تا بتوانیم به حقوق مساوی برسیم.
فاطمه معتمدآریا: ادبیات باید ابتدا خود را در ایران نشان دهد
فاطمه معتمدآریا در ادامه این نشست در مورد نقش ننه گیلانه و تاثیر متن آن گفت: به طور مشخص هر فیلمی که میخواهد شکل بگیرد اولین نطفه آن نوشتن است، یک نویسنده به چیزی فکر میکند و بعد فکر خود را مینویسد و در واقع بازیگر مجری اندیشههای نویسنده است.
وی درباره پذیرش نقش ننه گیلانه گفت: زمانی که متن به دست من رسید احساس کردم نقش فراز و نشیبهای زیادی دارد و به دلیل دینی که نسبت به جنگ ایران و عراق در من وجود داشت نقش را پذیرفتم.
فاطمه معتمدآریا دلیل برتری سینما نسبت به ادبیات را ویژگی به تصویر کشیدن واقعیات موجود دانست و گفت: ادبیات ما باید اول خودش را در ایران نشان دهد و در واقع خودش باشد تا بتواند در خارج از ایران حرفی برای گفتن داشته باشد.
وی در مورد اینکه چرا هیچگاه به فکر فیلمسازی نبوده است گفت: من عاشق کارم بوده و همیشه خودم همه چیز را انتخاب میکنم و هیچ گاه سودای کارگردانی نداشتم و اگر یک روز کسی پیدا شود که بیشتر از من عاشق کارش باشد آن گاه به فکر کارگردانی میافتم.
تهمینه میلانی: ادبیات پایه اصلی و اساسی هنرهای نمایشی است
در ادامه این نشست تهمینه میلانی درباره همخوانی تصویر و متن و اولویتبندی آن گفت: در هنگام نوشتن سعی میکنم همه چیز را درست ببینم، تجربه نوشتن و فیلمسازی لذت بسیاری برایم دارد. سینما برای من مانند زایمان و تولد دوباره است.
کارگردان سینمای ایران ضمن تقدیر از نقش فاطمه معتمدآریا در فیلم سینمایی ننه گیلانه گفت: سینما مثل معماری است و ادبیات دقیقا نقشه آن است، که از روی آن یک بنا ایجاد میکنیم و در واقع پایه اصلی و اساسی هنر نمایشی ادبیات است.
تهمینه میلانی در ادامه دلیل عدم بیان امروزی ادبیات کهن در سینما را هزینههای سرسامآور آن دانست و گفت: تمایل زیادی داشتم که از تاریخ داستانهایی را به تصویر بکشم، اما ساخت یک داستان تاریخی بسیار هزینه دارد.
تهمینه میلانی درباره نقش زنان ایرانی در جامعه گفت: ما زنان یک عقب افتادگی چند هزار ساله داریم و زنان میتوانند با رفتن دانشگاه حداقل این عقب افتادگی را جبران کنند.
وی در خاتمه گفت: من تا آخر عمر میخواهم در مورد مسائل زنان صحبت کنم، در واقع تا زمانی که این مشکلات حل شود و تعادل در جامعه برقرار شود.