آفتابنیوز : سردار سيد حميد صدرالسادات در خصوص مشمولان هموفيلی گفت: آيين نامه جديد معاينه و معافيت پزشکی مشمولان در جلسات متعدد کارشناسی با حضور پزشکان و رؤسای شوراهای پزشکی نيروهای مسلح و همچنين نماينده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در اداره بهداشت و درمان ستاد کل نيروهای مسلح اصلاح و تدوين شده و در نهايت در هيئت دولت به تصويب رسيده است.
به گزارش آفتاب به نقل از پايگاه خبری پليس، او گفت: هم اکنون در آيين نامه جديد علی رغم عدم ذکر عنوان بيماری هموفيلی، در صورت درخواست و تشخيص اين بيماری در مشمولان، به استناد بندهای 8 و 17 بخش دهم آيين نامه مذکور به وضعيت اين دسته از مشمولان رسيدگی می شود.
او با تأکيد بر اينکه اختلالات انعقادی شامل طيف وسيعی از بيماری ها می شود گفت: بند 8 بخش دهم آيين نامه در خصوص اختلالات خونی ارثی و اكتسابی با منشأ ايمونولوژيک در صورت داشتن علائم بالينی با تأييد مراکز تخصصي نظامی يا دانشگاهی معتبر و به صورت کلی تر در بند 17 بخش دهم ذکر شده است که عنوان بيماری هموفيلی نيز در آن مستتر است و در صورت اثبات بيماری، به تناسب شدت آن از معافيت دائم يا معاف از خدمات رزمی بهره مند می شوند.
رئيس سازمان وظيفه عمومي ناجا تأکید کرد: آيين نامه جديد به نحوی تدوين شده که در صورت عدم ذکر بيماری خاص در آن و در صورت داشتن بيماری های مؤثر در سلامت جسم و روان مشمولان به ويژه در دوره خدمت سربازی، با عنوان «ساير بيماری ها» در شورای های پزشکی رسيدگی می شود. رسيدگی به وضعيت اين گونه مشمولان در شوراهای پزشکی و با اخذ نظريه های تخصصی پزشکی صورت میگيرد.
صدرالسادات تاکيد کرد: رسيدگی به وضعيت اين دسته از مشمولان امری تخصصی و پزشکی است که با اخذ نظرات تخصصی و بررسی سوابق و معاينات بالينی انجام می شود و قطعا نمی توان به استناد ظاهر افراد در اين خصوص اظهار نظر کرد.
رئيس سازمان وظيفه عمومی ناجا در خصوص اين ادعا که معافيت پزشکی مانع استخدام و اشتغال به خدمت معاف شدگان می شود و اين موضوع باعث می شود که مشمولان از ذکر بيماری هايشان خودداری کنند، گفت: جدای از اينکه چنين ادعاهایی صحت ندارد برای جلوگيری از کتمان بيماری توسط مشمولان در معاينه اوليه، فرم خوداظهاری طراحی شده و مشمولان با تکميل آن متعهد می شوند در صورت کتمان هرگونه بيماری غير مشهود تبعات آن را بر عهده بگيرند.
با کارت پزشکی جایی استخدام نمی کنن