آفتابنیوز : نیوریوک تایمز با بیان سخنان وعیدی و دلائل حمایت امریکا و اروپا از این طرح در ادامه می نویسد: این در حالی است که هفته گذشته، محمد مهدی آخوندزاده، با رد همین طرح در وین گفته بود:« ایران مذاکره با اروپایی ها را بر این اساس که غنی سازی در داخل خاک ایران انجام شود، ادامه می دهد.» او هر گزینه ای غیر از این را « غیر قابل قبول» عنوان کرده بود.
تایمز می افزاید: بسیار سخت است که بدانیم موضع ایران در این مساله چیست؟ و به نقل از مقامات امریکایی نیز گفته است:« ما دقیقا نمی دانیم چه کسی حرف آخر را می زند؟
ایران پیش از این همواره بر حق خود در چارچوب ان.پی.تی برای تولید چرخه کامل سوخت تاکید کرده بود. وزیر امور خارجه امریکا، کاندولیزا رایس نیز پاسخ داده بود که مساله وجود حق ایران در چارچوب ان.پی.تی نیست بلکه مساله این است که آیا می توان به ایران اعتماد کرد.
در تعبیری می توان تصمیم ایران برای بررسی طرح روسیه را، مواجهه آن با امکان ارجاع با پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل دانست. از سوی دیگر به نظر می رسد ایران تغیری در سیاستهایش ایجاد نکند و همچنان به دنبال کسب حمایت بین المللی باشد. در عین حال امریکا و اتحادیه اروپا سعی دارند تا چین و روسیه را متقاعد کنند که ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای است و در نهایت ایران را به شورای امنیت بفرستند.
دیوید آلبرایت، مدیر موسسه علوم و امنیت بین المللی، در مورد سخنان وعیدی گفته است:« مساله این است که وقتی آنها می گویند به طور جدی مساله را بررسی می کنند، این به معنی پذیرفتن طرح نیست.»
نیویورک تایمز در ادامه با اشاره به روند مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا و شروع دور جدید مذاکرات، هدف اتحادیه اروپا از شروع مجدد مذاکرات را دو مساله عنوان می کند.
ایجاد پیشرفت واقعی در حل بحران هسته ای ایران و متقاعد کردن روسیه و چین به اینکه فرصت لازم به ایران داده شده تا با غرب به توافق برسد و اینکه در نهایت تنها گزینه باقی مانده اعمال تحریم های شورای امنیت است.
روسیه در روزهای اخیر نا شکیبایی خود را در مورد سرسختی ایران ابراز کرده است. روسیه همچنین به همراه امریکا و کشورهای اروپایی گفته های رئیس جمهور ایران محمود احمدی نژاد در مورد محو اسراییل از نقشه و انکار هولوکاست، را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
نیویورک تایمز در پایان با اشاره به سخنان وعیدی و متفاوت بودن آن نسبت به گفته های آخوندزاده در هفته گذشته، علت این مساله را قصد ایران برای تشویق اروپا به از سرگیری مذاکرات و پیشدستی کردن برای جلب حمایت روسیه و چین عنوان کرده است.