آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، چند روز پس از اين كه اعضاي جنبش آچهي آزاد تحويل سلاحهاي خود را كامل كردند و شاخهي نظامي خود را خلع سلاح كردند، دولت اندونزي نيز 24 سرباز باقي مانده در اين استان آسيب ديده از سونامي را با پنج كشتي و يك هواپيماي غول پيكر خارج كرد.
گامهاي ترك منازعه بين نيروهاي جداييطلب آچه و دولت اندونزي پس از رخداد سونامي و كشته شدن بيش از 156 هزار تن از مردم اين استان و بيخانمانشدن نيم ميليون ديگر برداشته شد.
جدايي طلبان و دولت با هدف كاستن از درد و رنج مردم استان آچه، هفت ماه پس از سونامي توافقنامهي آتشبس و ترك مخاصمه به امضا رساندند.
ايرواندي يوسف، نمايندهي جنبش آچهي آزاد و پيتر فيث، رييس هيات ناظر اتحاديهي اروپايي كه 240 عضو دارد، از جمله صدها نفري بودند كه در بندر آچه گرد آمده بودند تا 3800 سرباز اندونزيايي را بدرقه كنند.
ايرواندي يوسف گفت: من اميدوارم اين امر حقيقتا صلح را در پي خود داشته باشد. وي افزود كه جنبش آزاد آچه در صدد است كه در انتخابات محلي سال آينده شركت كند.
براساس موافقتنامهي حاضر، شورشيان آچه پذيرفتند كه 840 سلاح خود را تحويل دهند و ادعاي طويل المدت استقلال طلبي خود را كه از 1976 مطرح كردند و همين امر منتهي به كشته شدن 15 هزار تن در درگيريهاي بين آنها با نيروهاي دولتي شد، كنار بگذارند.
دولت اندونزي نيز موافقت كرد كه بيش از نيمي از 50 هزار نيروي خود را كه مستقر در آچه هستند، از اين استان خارج كند و به مردم اين منطقه يك خودمختاري نسبي و كنترل بر بيشتر ثروتهاي معدني نفت و گاز خود را بدهد.
ناظران صلح بينالمللي بر انجام تعهدات قيد شده در اين معاهده نظارت ميكنند و پيتر فيث، رييس اين ناظران معتقد است كه شورشيان تصميم گرفتهاند به جاي جنگ به مشاركت سياسي متوسل شوند.
جنگجويان پيشين آچه از تپههاي جنگي آچه طي چند ماه اخير به پايين آمدهاند و برخي از رهبران جنبش پس از 25 سال خود تبعيدي به خانههاي خود برگشتهاند.