وي، جنگهاي پيامبر اسلام (ص) در صدر اسلام را داراي جنبه دفاعي دانست و تصريح كرد: جهان غرب، امروز اسلام را دين خشونت و جنگ ميداند و به غزوات پيامبر گرامي اسلام (ص) كه همگي آنها جنبه دفاعي داشته است، خرده ميگيرد.
استاد دورس خارج حوزهي علميه قم، دين مبين اسلام را دين رحمت برشمرد و خاطر نشان كرد: در اسلام روح انتقامجويي و خشونت جايي ندارد. در همه آيات، قرآن سخن از محبت و خوش رفتاري به ميان آمده است.
وي تأكيد كرد: اگر امروز شخصي به جان يك مقام غربي سوءقصد كند معلوم نيست كه چه سرنوشتي در انتظار او خواهد بود. در حالي كه مشركان با آزادي كامل به بزرگان دين مبين اسلام توهين ميكردند ولي آنها با محبت و خوبي پاسخ آنها را ميدادند اما امروز در زندانهاي سياه آمريكا، گوانتاناما، ابوغريب و مانند آن خدا ميداند چه وقايعي در حال رخدادن است.
مكارم شيرازي، با اشاره به اقدامات جديد دولت انگلستان براي كنترل شهروندان خود به بهانه مبارزه با تروريست، گفت: امروز در انگلستان براي كنترل رفتار مردم بيش از دو ميليون و پانصد دوربين مخفي نصب كردهاند. آنگاه ميگويند ما براي مردم آزادي و دموكراسي درست كردهايم.
وي در ادامه طراحان و برنامهريزان اصلي جنايات صدام حسين، رييس جمهور و ديكتاتور سابق عراق را غرب و ايادي آنها معرفي كرد و توضيح داد: با دخالت غرب و مجهز كردن صدام به بمبهاي شيميايي و كشنده، شهر حلبچه عراق به شهر مردگان تبديل شد، آنگاه به ما وصله خشونت ميچسبانند.
مكارم شيرازي در پايان شرايط جهان امروز و مسلمانان به خصوص كشور ايران را بسيار حساس و سرنوشت ساز ارزيابي كرد و افزود: در حال حاضر در وضعيت حساسي به سر ميبريم و بايد اتحاد و يكپارچگي خود را حفظ كنيم.