آفتابنیوز : آسوشيتدپرس در خبري فوري در اين رابطه گزارش داد كه با اين تصميمگيري سازمان بهداشت جهاني زيكا در گروه ويروسهاي پرخطري مانند ابولا قرار ميگيرد.
سازمان بهداشت جهانی پیش از اين هشدار داده بود که همه گیری ابتلا به ویروس زیکا از یک تهدید متوسط در حال تبدیل به یک شرایط هشدار دهنده است. انتظار میرود امسال تا چهار میلیون نفر در آمریکای لاتین به آن مبتلا شوند.
مادران بارداري که به ویروس زیکا مبتلا ميشوند فرزندانی ناقص الخلقه به دنیا میآورند. به همين خاطر اکنون بیش از ۳۷۰۰ نوزاد در برزیل با سرهای کوچک متولد شدهاند.ابولا باعث مرگ ۱۱ هزار نفر در آفریقا شد اما حالا ویروس زيكا ممکن است وضعیت مشابهی در جهان ایجاد کند. سازمان بهداشت جهانی حالا همه تلاشش کنترل گسترش این ویروس است که در صورت عدم اقدام جدی میتواند به یک بحران جهانی تبدیل شود.
به تازگي خطر ویروس زیکا که احتمالا باعث به دنیا آمدن نوزدان ناقص الخلقه میشود باعث شد تا دولتهای السالوادور و کلمبیا از زنان بخواهند که حداقل تا 2 سال دیگر باردار نشوند. اين اقدام دو دولت آمريكاي لاتين به دنبال آن صورت گرفت كه چندین هزار نوزاد با جمجمه کوچکتر از حد طبیعی در اين منطقه به دنيا آمدند.
آنچه بسیار باعث نگرانی است این است که ابتلای مادر باردار به این ویروس باعث میکروسفالی (کوچکی جمجمه، دور سر کمتر از ۴۲ سانتیمتر و تاخیر و اختلال رشد مغزی) میشود.
زیکا از طریق یک پشه به نام Aedes که عامل انتقال تب دانگ و تب زرد نیز به شمار می آید، منتقل می شود.
به گزارش خبرآنلاین، تب خفیف، خارش پوست و ورم ملتحمه، اولین علایم بیماری هستند که معمولا دو تا هفت روز طول می کشند. درحال حاضر هیچ درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد و بهترین شکل پیشگیری، محافظت در برابر نیش حشره است.