آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاری فرانسه، آمار مرکز کنترل بیماری های نیجریه نشان می دهد که از ماه آگوست (مرداد/شهریور) تاکنون 175 نفر به این بیماری مبتلا شده و یا مظنون به ابتلا بیماری تب لاسا هستند که از این تعداد 101 نفر جان باخته اند.
این نهاد نیجریه ای در بیانیه ای اعلام کرد که موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در شهرهای ابوجا (پایتخت)، لاگوس و 14 استان دیگر ثبت شده است.
به گزارش ایرنا، هرچند مقام های بهداشتی نیجریه که با 170 میلیون نفر پرجمعیت ترین کشور آفریقا است اطمینان می دهند که شیوع ویروس لاسا را در کنترل گرفته اند، اما نگرانی هایی نیز وجود دارد، مبنی بر این که آمار واقعی بیش از آن چه اعلام می شود، باشد، چرا که شیوع تب لاسا ماهها پس از مشاهده اولین مورد بیماری در ماه آگوست، در ماه ژانویه (دی/بهمن) اعلام شد.
سال گذشته 12 نفر از 375 نفری که در نیجریه مبتلا شده بودند جان خود را از دست دادند و در سال 2012 این رقم 112 نفر از یک هزار و 723 فرد مبتلا بود.
بر اساس آماری که سه شنبه منتشر شد، در بنین همسایه نیجریه نیز دست کم 9 نفر در نتیجه این بیماری جان باخته اند؛ شمار کل افرادی که مظنون به ابتلا به این بیماری هستند نیز 20 نفر اعلام شده است.
بنین آخرین بار در اکتبر 2014 بود که با شیوع تب لاسا مواجه شد که 9 نفر بر اثر ابتلا به آن جان باختند.
بر اساس اعلام مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری آمریکا، شمار موارد ابتلا به تب لاسا در غرب آفریقا هر سال بین 100 تا 300 هزار نفر و آمار مرگ و میر ناشی از آن حدود 5 هزار مورد است.
ویروس لاسا به خانواده بیماری های خونریزی دهنده ماربورگ و ابولا متعلق است که هر دو به عفونت، تب، تهوع و در موارد وخیم خونریزی می انجامند.
نام این بیماری از شهر لاسا در شمال نیجریه گرفته شده است؛ جایی که این بیماری در سال 1969 برای نخستین بار شناسایی شد.
این ویروس از طریق تماس با غذا و یا ظروف آلوده شده با فضولات موش و یا تماس مستقیم با مایعات بدن فرد مبتلا منتقل می شود.