آفتابنیوز : به گزارش اداره كل روابط عمومي قوه قضاييه، سيد محمود هاشمي شاهرودي امروز شنبه در ديدار اعضاي كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر ضرورت سرمايهگذاريهاي سالم و مولد در كشور در راستاي ايجاد اشتغال و رونق اقتصادي و حمايت مداوم دستگاه قضايي از اين نوع سرمايهها اعلام كرد: قوه قضاييه در برابر هر مفسدي محكم ايستاده است و همچون گذشته با مفسدان اقتصادي و اخلالگران در نظم اقتصادي برخورد ميكند.
وي افزود:اينجانب بر اطلاع رساني شفاف و قانونمند آراء قطعي شده پروندههاي مفاسد اقتصادي تأكيد دارم، اما بايد همزمان با اين اطلاعرساني،اقدامات محاكم دادگستريها در ايجاد امنيتبخشي به فضاي سرمايهگذاري مولد در تمامي نقاط كشور نيز به افكار عمومي اطلاع رساني صورت گيرد.
رئيس قوه قضاييه افزود: هيچ دستگاهي به اندازه دستگاه قضايي با مقوله فساد اقتصادي و ريشههاي آن اقدام عملي نكرده است و حتي در صدديم در آينده پيشنهاد رشوه را به عنوان جرم تلقي كنيم.
هاشمي شاهرودي خاطرنشان كرد:دستگاه قضايي در زمينه مبارزه با فساد اقتصادي دستگاهي عملگرا بوده و از هر نوع سياستبازيهاي روزمره به دور است.
وي با رد هر گونه سياه نمايي در امر سرمايهگذاري، بر فضا سازي و فرهنگسازي در جهت امنيت اقتصادي تأكيد كرد و يادآور شد:امنيت و حمايت از سرمايهگذاري مربوط به دستگاه قضايي است،اما بخش عمده جلب سرمايههاي سالم و مولد و تقويت آنها برعهده دولت ميباشد.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به اين كه حمايت اقتصادي و نيز امنيت اقتصادي به فضاسازي نياز دارد خاطرنشان كرد: عاملي كه موجب ميشود،سرمايهگذار، سرمايه خود را خارج نكند، احساس امنيت است و احساس امنيت به تبيين مسأله از طريق سخنرانيها از جمله در تريبون مجلس بستگي دارد كه شما نمايندگان محترم اين گونه بحثها را در تريبون مجلس با قوت و قدرت دنبال كنيد.
هاشمي شاهرودي در عين حال صدا و سيما را به عنوان رسانه ملي در جهت فضاسازي و فرهنگسازي بسيار مهم دانست و گفت: مسئولان در قوه قضاييه، مجلس و دولت در اين راستا فرهنگسازي كرده و اعتماد سرمايهگذاران مولد را جلب و جذب كنند.
رئيس قوه قضاييه در خصوص رفع معطل ماندن يا كندي روند اجرايي طرحها و پروژههاي عمراني كه خواست و تقاضاي نمايندگان عضو كميسيون عمران در ديدار امروز بود، با اشاره به اين كه گاهي طرحها و پروژههاي عمراني از حالت دولتي خارج و به نهادي وابسته واگذار ميشود، اعلام كرد: اگر پيمانكار مانع اجراي طرح يا پروژه مهمي است، قانون را اصلاح كنيد و با كار كارشناسي و قانونگذاري اجازه ندهيد، هزينه اضافي بر بيتالمال تحميل شود.
هاشمي شاهرودي در اين ديدار در ارتباط با اظهارات چند تن از نمايندگان در زمينه حق مالكيت افراد و اقداماتي كه در اين زمينه در چند استان انجام شده است، تصريح كرد: آيين حياتبخش و نوراني اسلام به مالكيت افراد در جامعه توجه و تأكيد خاصي دارد و بايد به موازات حفظ حقوق شهروندي در جامعه، مالكيت افراد محترم شمرده شود.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به جديت قوه قضاييه در جرم زدائي و زندان زدائي گفت: نبايد هر مشكل و اختلافي در جامعه كيفري تلقي شده و به زندان ختم شود،زيرا تبعات زندان براي فرد زنداني و خانواده او بسيار سنگين است و در مواقعي دفع فاسد به افسد است.
وي يادآور شد:در ابتداي حضور در قوه قضائيه 180 هزار زنداني دركشور داشتيم كه اين تعداد اكنون به رغم رشد جمعيت به 120 هزار نفر كاهش يافته و اگر اجراي طرحهاي اصلاحي در قوه قضاييه نبود شايد رقم زندانيها به 300 هزار هم ميرسيد.
رئيس قوه قضاييه متذكر شد: هم اكنون در سال 600 هزار نفر با قرار موقت روانه زندانها ميشوند،كه خيلي جاها دست قاضي طبق قوانين بسته است و لذا براي جلوگيري از زندانيشدن اين همه انسان بايد قوانين اصلاح شوند.
هاشمي شاهرودي تأكيد كرد:در راستاي اصلاحات سيستماتيك در دستگاه قضايي كارهاي خوبي آغاز شده است و 10 تا 15 لايحه در اين زمينهها تقديم مجلس شده و با تلاش و جديت معاونتهاي قوه قضاييه و اساتيد فن چند لايحه ديگر در دست تهيه و تدوين ميباشد.
وي در اين ديدار با اشاره به آيين دادرسي كه حدود چهارسال بر روي آن زحمت كشيده شده، اظهار داشت: هر هفته در اين زمينه جلسات منظم برگزار ميشود و با حضور قضات برجسته و معاونتها، ماده به ماده آيين دادرسي بررسي ميشود تا آيين دادرسي افتخارآميزي براي جمهوري اسلامي تهيه و به عنوان الگويي به جهان معرفي شود.
در اين جلسه كه وزير دادگستري نيز حضور داشت ،نمايندگان مجلس از طرحهاي اصلاحي رياست قوه قضاييه قدرداني كردند و خواستار تداوم و توسعه اين طرحها شدند.